Η ΑΕΚ μόνο με νίκη στο Χαριλάου «σοβαρεύει» την κουβέντα για «πρωταθλητισμό»

Η ΑΕΚ μόνο με νίκη στο Χαριλάου «σοβαρεύει» την κουβέντα για «πρωταθλητισμό»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το ματς-κριτήριο της ΑΕΚ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι χαρές και τα πανηγύρια για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τελείωσαν. Η μάλλον καλύτερα, πρέπει να τελείωσαν.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να ξεχάσει ότι (σπουδαίο) έγινε Παρασκευή-Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και να επικεντρωθεί στην σοβαρή δουλειά που έχει μπροστά της. Το ματς στο Χαριλάου δυστυχώς κρίνει πολλά νωρίς για ακόμη μία φορά. Διότι με -6 στην «πλάτη» από τον ΠΑΟ και Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής, δεν έχει περιθώρια η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Καλό το διπλό στο Αγρίνιο, καλύτερο το 4-1 με τον Ιωνικό στην «Αγιά Σοφιά», αλλά η ΑΕΚ μόνο με νίκη στο Χαριλάου «σοβαρεύει» την κουβέντα για «πρωταθλητισμό». Κατανοητό ότι είναι πολύ νωρίς και έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά θα είναι… βαρύ στην οικονομία του πρωταθλήματος να μετρά σε 7 αγωνιστικές ήδη τρεις απώλειες. Ήδη οι δύο την έχουν αφήσει πίσω από την κορυφή και τον ΠΑΟ και αυτό έχει κοστίσει περισσότερο από ότι περίμενε.

Για την ΑΕΚ του Αλμέιδα και συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών (Μουκουντί, Σιμάνσκι, Ελίασον και Ρότα-Μοχαμάντι), θέλω να περιμένω. Μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ έχουμε αρκετά να δούμε. Η ΑΕΚ δείχνει καλά δείγματα, δείχνει αγωνιστικά να έχει σοβαρευτεί, να έχει αρχές στο παιχνίδι της, αλλά για να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα χρειάζονται-χρειάζομαι αποδείξεις. Και αύριο στο Χαριλάου έχει την ευκαιρία να τις δώσει. Δυνατή έδρα, δυνατός αντίπαλος που έχει δυνατό κίνητρο να πάρει το ματς.

Θεωρώ ότι η ΑΕΚ κάνει… παιχνίδι και η εμφάνιση της θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη του ματς. Και αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο από Αγρίνιο και Ιωνικό, έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει σε σχέση με τον αντίπαλο της. Και επίσης πιστεύω ότι με το καλό κλίμα που έχει, τις σταθερές στο παιχνίδι της και λίγο καλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση (δεν θα φτιάχνει κάθε μέρα 27 τελικές για να βάζει 4 γκολ) θα κερδίσει μία ομάδα που δείχνει μπερδεμένη στο χορτάρι την συγκεκριμένη στιγμή.

Η ΑΕΚ μόνο με νίκη στο Χαριλάου «σοβαρεύει» την κουβέντα για «πρωταθλητισμό»

Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ

Η απουσία του Στάνκοβιτς είναι σημαντική για την ΑΕΚ τώρα, καθώς χάνει μία σταθερά στην 11άδα της. Και μπαίνει ένα παιδί (Αθανασιάδης) που… περιμένουμε να δείξει. Και δεν είναι πάντα καλό σε τόσο πιεστικά ματς να παίρνει την πρώτη ευκαιρία της χρονιάς. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην μνημονεύουμε τον Αυστριακό στο φινάλε, αλλά να μιλάμε για… μάχη των 2 για μία θέση.

Σε γενικές γραμμές μέσα στο κλίμα ενθουσιασμού που υπάρχει στην κοινωνία της ΑΕΚ και ορθώς, θέλω το ποδοσφαιρικό τμήμα να έχει την ωριμότητα να «απομονώσει» όσα ζει και να τα βάζει στην άκρη. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει πει εύστοχα παλαιότερα ότι το ποδόσφαιρο είναι διαχείριση συναισθημάτων. Και η ΑΕΚ δεν πρέπει να παρασυρθεί… Να το δούμε.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X