ΑΕΚ - Ιωνικός: Η κριτική των 16 «κιτρινόμαυρων»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Ιωνικός
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ματς με τον Ιωνικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ “κατάπιε” τον Ιωνικό με την αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας και κέρδισε με 4-1 άνετα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ιστορικό παιχνίδι:

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Δεν είχε σχεδόν καθόλου δουλειά σ’ ολόκληρο το ματς. Άλλωστε οι τελικές του Ιωνικού είναι περιορισμένες στα δάκτυλα. Έχει κάνει μια εξαιρετική διπλή απόκρουση, σε φάση πάντως που δεν θα μετρούσε διότι υπήρχε οφσαίντ. Ενώ στο γκολ του Ιωνικού, δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Λάζαρος Ρότα: Πολύ καλό ματς έκανε ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ. Έβγαλε πολλή ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και είχε ανεξάντλητες δυνάμεις για να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά του. Είχε και καλές και κακές επιλογές στην συμμετοχή του στην επιθετική λειτουργία. Αλλά γενικώς έκανε και αυτός ένα πολύ μεστό παιχνίδι.

Αρολντ Μουκουντί: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που χρειάστηκε να δώσει τρεις – τέσσερις προσωπικές μονομαχίες, «κατάπιε» τον αντίπαλο του. Ενώ σ’ όλο το ματς κρατούσε καλά την θέση του και είχε και πολύ γρήγορες επιστροφές στην άμυνα του.

Ντομαγκόι Βίντα: Σε υψηλά στάνταρ η απόδοση του Κροάτη κεντρικού αμυντικού, όπως άλλωστε και σ’ όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Κρατούσε την θέση του, κρατούσε την μπάλα και ανέβαζε την ομάδα, είχε γενικώς σωστές επιλογές. Κάποια στιγμή έδειχνε να βγάζει λίγη κούραση αλλά και αυτή είχε την εμπειρία να την διαχειριστεί.

Μιλαντ Μοχαμάντι: Πήρε την θέση του Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είχε και αυτός πολύ πάθος και πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του. Και προσπάθησε να έχει συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Παρόλα αυτά υπήρχαν και κάποιες φορές που δεν είχε και τις καλύτερες επιλογές με την μπάλα στα πόδια του.

Νταμιαν Σιμάνσκι: Δεύτερο συνεχόμενο εξαιρετικό παιχνίδι του Πολωνού χαφ σε ρόλο εξαριού. Είχε πάρει πάνω του το μεγαλύτερο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Έκανε πολλά χιλιόμετρα, έκλεψε πολλές μπάλες και έκοψε πολλές επιθέσεις του Ιωνικού, δίνοντας στην ΑΕΚ δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Ενώ είχε και σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια του.

Ορμπελίν Πινέδα: Έπαιξε σ’ έναν ρόλο στον οποίο επί της ουσίας είχε όλο το οργανωτικό παιχνίδι πάνω του. Περνούσαν από τα πόδια του όλες οι μπάλες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό επί της ουσίας στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Έτρεξε πολύ και έβγαλε πολλή δουλειά. Ενώ είχε και την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Έβαλε δυο γκολάρες, την μια πιο όμορφη από την άλλη. Όμως επί της ουσίας έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έκοβε και έκλεβε μπάλες σχεδόν από κάθε σημείο του γηπέδου, είχε τρομερές εμπνεύσεις με την μπάλα στα πόδια του και γενικώς ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος και σε ενέργεια και σε ρυθμό, στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Σέρχιο Αραούχο: Μπορεί να χρειάστηκε μια κόντρα για να βάλει το γκολ. Όμως το δικαιούταν. Πρώτον διότι υπήρχε φάση στο πρώτο ημίχρονο που ο Φωτιάς του έκλεψε ένα πέναλτι πεντακάθαρο. Και δεύτερο διότι είχε τρομερή συμμετοχή σ’ οτιδήποτε έκανε η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Είτε στο επιθετικό, είτε ακόμα και στο ανασταλτικό της κομμάτι, καθώς ήταν παντού για να κάνει τα πάντα. Άλλωστε ο ρόλος του ήταν πολύ ελεύθερος.

Λιβάι Γκαρσία: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε δίχτυα. Μάλιστα αυτή την φορά με ένα φουλ σεντεφορίσιο γκολ. Γενικώς έκανε και πάλι καλό ματς. Μπήκε σε φάσεις, πήρε προσπάθειες πολύ περισσότερο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, από κάθε άλλο παιχνίδι. Ίσως υπήρχαν κάποιες φάσεις που θα μπορούσε να είχε τελειώσει διαφορετικά. Όμως σε γενικές γραμμές το παιχνίδι του ως φορ ήταν πολύ καλό.

Νίκλας Ελίασον: Ματσάρα έκανε και ο Σουηδός μεσοεπιθετικός. Άλλωστε το φανερώνουν και οι αριθμοί του. Αν ο Γκατσίνοβιτς μέτρησε δυο γκολ, ο Ελίασον ολοκλήρωσε το ματς με δυο ασίστ. Και μάλιστα ειδικά αυτή στον Γκαρσία, ήταν μισό γκολ. Πολλή δουλειά έβγαλε όμως συνολικά στο ματς ο Σουηδός, κυρίως από την δεξιά πλευρά του γηπέδου.

Πέτρος Μάνταλος: Μέσα στην τριάδα των πρώτων αλλαγών του Αλμέιδα. Πήγε να παίξει εκεί που έπαιζε ο Πινέδα. Έκανε λιγότερη οργανωτική δουλειά σε σχέση με τον Μεξικανό. Βρέθηκε περισσότερες από μια φορές σε θέση βολής και έψαξε για την εκτέλεση χωρίς να βρει στόχο.

Νορντίν Άμραμπατ: Πολλή δουλειά από τον Μαροκινό μεσεπιθετικό από την στιγμή που μπήκε στο ματς. Ταλαιπώρησε πολύ τους αντιπάλους του από την δεξιά πλευρά και πήρε αρκετές και καλές προσπάθειες.

Στίβεν Τσούμπερ: Μπήκε στο γήπεδο με αρκετά μεγάλη διάθεση και έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ. Έχασε και μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά του είπε όχι ο τερματοφύλακας του Ιωνικού.

Κώστας Γαλανόπουλος: Η τέταρτη κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο. Και από την ώρα που μπήκε στο ματς έβγαλε πολλή ενέργεια και κυνήγησε όλες τις φάσεις. Δείχνει όλο και περισσότερο να βρίσκει τον εαυτό του.

Μιχάλης Κοσίδης: Η τελευταία αλλαγή του Αλμέιδα στο φινάλε του ματς. Παρότι έπαιξε για λίγα λεπτά, είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για να σκοράρει με πολύ καλή εκτέλεση μέσα από την περιοχή και σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ιωνικού.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X