Ο Αλμέιδα κατάφερε κάτι που λίγοι έχουν αντιληφθεί

Ο Αλμέιδα κατάφερε κάτι που λίγοι έχουν αντιληφθεί
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τον Ματίας Αλμέιδα που κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε, ο οργανισμός ηρέμησε, το ίδιο και ο Ματίας Αλμέιδα (πολύ-πολύ σημαντικό) που ως επικεφαλής όλου αυτού νιώθει μία… άλφα πίεση. Και ορθώς.

Το σημαντικό για μένα είναι, όπως το έγραψα και στο blog της Κυριακής, η εμφάνιση της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Ήταν μία «νίκη» το ότι μου έδειξε η ομάδα πράγματα που «φωτογραφίζουν» βελτίωση και προοπτική. Το πολύ καλό μισάωρο στο α’ ημίχρονο είναι στόχος να… μεγαλώσει. Να μειωθούν τα κενά της ΑΕΚ στο παιχνίδι, τα πιθανά μπλακ άουτ, ώστε να μπορεί να δείχνει και αυτή την κυρίαρχη εικόνα.

Ο »Μάτι» μπαίνει στη διακοπή με την ασφάλεια (πολύ-πολύ σημαντικό) ότι κάνει τη δουλειά που θεωρεί ο ίδιος και ότι μπορεί σύντομα αυτή να φέρνει αποτελέσματα. Και είναι σημαντικό ότι σε όλο αυτό το εγχείρημα έχει καταφέρει να έχει πείσει το ρόστερ του ότι αυτό είναι το σωστό. Οι παίκτες δουλεύουν με κέφι, παίζουν με διάθεση. Και αυτό μετρά αν θες να πετύχεις. Οτιδήποτε, μικρό ή μεγάλο.

Η πιο μεγάλη «νίκη» του Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα παράλληλα έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό για τον μικρόκοσμο της ΑΕΚ. Στη δουλειά του, έχει αφήσει άπαντες… εκτός. Από την 1η ημέρα στα Σπάτα που οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ήξεραν που να… πρωτοκοιτάξουν στο γήπεδο έτσι όπως είχε χωρίσει τα προπονητικά γκρουπ, μέχρι την Ολλανδία που έβαλε την σφραγίδα του και μέχρι και σήμερα. Και πιστεύω ότι μέχρι και την τελευταία του ημέρα στο κλαμπ έτσι θα είναι. Τόσο… όσο.

Τα όρια έχουν στοιχειοθετηθεί εξ’ αρχής, από εκείνο το πρώτο «ναι» του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη στις απαιτήσεις του «Μάτι» για να δεχθεί να αναλάβει τη δουλειά. Οι περσινές αστειότητες με «παρεμβάσεις» και κλίμα που κάθε άλλο παρά ποδοσφαιρικό τμήμα με αρχές και όρια έδειχνε, έλαβαν τέλος το βράδυ της συμφωνίας Μελισσανίδη-Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα κατάφερε κάτι που λίγοι έχουν αντιληφθεί

Διότι ο Αλμέιδα το… απαίτησε με τον τρόπο του. Όλοι κινούνται μέχρι ενός σημείου κοντά του και… τέλος. Ίσως να μην έχει χρειαστεί καν να το πει. Το δείχνει, το έχει περάσει με τον τρόπο του. Και αυτό για μία ομάδα που έχει βιώσει νοσηρές καταστάσεις με αντιποδοσφαιρική νοοτροπία (μέχρι και πριν λίγους μήνες) σε πολλά ζητήματα είναι κέρδος. Κέρδος που δεν μετριέται με βαθμούς, δεν είναι νίκη σε παιχνίδια, δεν είναι γκολ που θα φέρει πανηγυρισμούς στο χορτάρι και στην εξέδρα, αλλά είναι «ζωή» και «υγεία» για ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που θέλει να ζει καθημερινά με ποδοσφαιρικούς όρους και να κρίνεται μόνο με αυτούς.

Η ΑΕΚ πέρυσι το καλοκαίρι άλλαξε πολλά, αλλά όχι όλα. Πολλά «στρεβλά» παραμένουν και το ξέρουν και οι ίδιοι εντός ΠΑΕ, αλλά τουλάχιστον στο ποδοσφαιρικό τμήμα (παίκτες-προπονητικό τιμ) κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Και όπου βγει στο τέλος. Αυτή η ομάδα θα κριθεί καθαρά με ποδοσφαιρικούς όρους. Κερδίσει-χάσει.

Μην το παρεξηγείται. Δεν είναι πάντα αυτονόητο. Ειδικά στην ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Ας είναι η αρχή…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X