Η εμπιστοσύνη στον Ματίας και στο τιμ του, θα δικαιώσει την ΑΕΚ

Η εμπιστοσύνη στον Ματίας και στο τιμ του, θα δικαιώσει την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά την πολύτιμη νίκη στο Αγρίνιο…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν ένα χρονικό διάστημα, αυτό των πέντε πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, όπου προσωπικά θεώρησα ευθύς εξαρχής, ότι θα ήταν πολύ πιο σοφό να παρατηρούμε χωρίς να κρίνουμε.

Το είχα γράψει από τις 25 Αυγούστου εδώ στο enwsi.gr, ότι τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα πρέπει οπωσδήποτε να δείξουμε όλοι μας, τυφλή εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα παρά τις όποιες απορίες και παρά τα όσα θα μας φαίνονται κάπως παράξενα. Είτε αφορούσαν σε πρόσωπα, είτε σε διατάξεις.

Δεν θα γινόταν να αφομοιωθούν με μαγικό τρόπο από τους παίκτες της ΑΕΚ, τα όσα θέλει ο Αργεντινός κόουτς. Χρειαζόμασταν μέσα σε αυτό το διάστημα τη συνδρομή της τύχης, την είχε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα με την Λαμία, δεν την είχε καθόλου στο ματς με τον Βόλο, ήρθε και ο Καμπάκοφ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και έμεινε λίγο πίσω βαθμολογικά η ομάδα.

Δύο σημαντικές εβδομάδες…

Η ομάδα έχει μπροστά της, το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια (αλήθεια, το έγραψα τώρα αυτό;;;) και μετά την επίσκεψη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πριν από όλα αυτά όμως, έχει δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς, που για τον Αλμέιδα και τους συνεργάτες του, είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικές.

Ο Μουκουντί που μπήκε ξαφνικά και με σοκαριστικό τρόπο στο ματς στο Αγρίνιο, έδειξε τι μπορεί να κάνει και μετά τον τραυματισμό του Τζαβέλλα, θα κληθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, να «δέσει» ακόμα περισσότερο με τους συμπαίκτες του, μέσα από τις προπονήσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σιντιμπέ και για τον Φαν Βεερτ και για τον Ελίασον και για τον Γαλανόπουλο. Ο Τσούμπερ και ο Γιόνσον θα επιστρέψουν κι αυτοί, κάτι που σημαίνει ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Αλμέιδα θα έχει γεμάτο «οπλοστάσιο» με εξαίρεση τον Τζαβέλλα, και κυρίως ακόμα πιο δουλεμένο.

Δεν ήταν παράλογο…

Η ΑΕΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος, εν αντιθέσει με το ξεκίνημα των πρώτων αγωνιστικών, θα έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Ήδη και παρά τις απουσίες του Γιόνσον

και του Τσούμπερ, έβλεπες τους αναπληρωματικούς της στο Αγρίνιο και διαπίστωνες εύκολα ότι υπάρχουν λύσεις, ποιοτικές και δυνατές.

Το έγραψα και το έλεγα και μετά τις δύο ήττες. Όχι για να χρυσώσω το χάπι, αλλά γιατί αυτό βλέπω και με κάνει να αισιοδοξώ. Στην ΑΕΚ «χτίζεται» κάτι πολύ καλό από τον Αλμέιδα και το τιμ του. Επιβάλλεται και υπομονή και στήριξη και πίστη.

Δεν ήταν παράλογο που… ψαχνόταν ή που και ακόμα… ψάχνεται ο κόουτς. Δεν ήταν παράλογες και οι όποιες αλχημείες, όσο το ρόστερ δεν ήταν συμπληρωμένο. Για παράδειγμα, τώρα που μπήκε ο Ελίασον και έπαιξε το πρώτο του 90λεπτο στο Αγρίνιο, ο Γκατσίνοβιτς πήγε στη θέση του.

Ας αφήσουμε τον Αλμέιδα να κρίνει και να αποφασίσει

Κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο, κάθε παίκτης που μπαίνει στην αγωνιστική εξίσωση μιας ομάδας χρειάζεται χρόνο. Σημασία έχει να βλέπεις βελτίωση, να βλέπεις κάποιες αρχές στο παιχνίδι της ομάδας. Και στην ΑΕΚ, τις έχουμε δει αυτές τις αρχές, σε όλα τα ματς, είτε έπαιξε καλά, είτε όχι.

Τρεξίματα, πίεση στον αντίπαλο, τακτική προσήλωση των παικτών, συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Αυτά τα έχουμε δει. Θα έρθουν και οι αυτοματισμοί, ήδη είδαμε στο Αγρίνιο σημαντικά χρονικά διαστήματα συνδυαστικού ποδοσφαίρου και εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας.

Και φυσικά υπάρχουν και κάποια ακόμα στοιχεία, πάρα πολύ σημαντικά για μια ομάδα, που ξεκινάνε από το κλίμα στα αποδυτήρια και αποτυπώνονται μετά και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Κλείνω με τον… πειρασμό για το ενδεχόμενο μιας προσθήκης για το αριστερό άκρο της άμυνας, από την αγορά των ελεύθερων. Προφανώς όλοι θα θέλαμε κι έναν… Σιντιμπέ για αριστερά. Αλλά, ας αφήσουμε τον Ματίας να αποφασίσει. Κι αν νιώθει σίγουρος, ασφαλής και καλυμμένος, οφείλουμε να σεβαστούμε την άποψη αυτού που ξέρει καλύτερα την ομάδα του από εμάς.

Υ.Γ.: Περαστικά και γρήγορα κοντά μας, στον Γιώργαρο τον Τζαβέλλα! Που ακόμα κι αν θεωρηθεί ανοησία, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έκανε κακό στον εαυτό του, πάνω στον εκνευρισμό του που ήταν απόρροια του πάθους του για να νικήσει η ΑΕΚ.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X