Ο Φέντερερ έχει ήδη δεχτεί προτάσεις να αναλάβει χρέη προπονητή

Ο Φέντερερ έχει ήδη δεχτεί προτάσεις να αναλάβει χρέη προπονητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την μέρα που ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, έσκασαν οι πρώτες προτάσεις να αναλάβει προπονητής, όπως αποκάλυψε ο Σεβερίν Λούτι, ο οποίος μίλησε και για την παρακαταθήκη που αφήνει.

Ο στενός συνεργάτης του Φέντερερ, προπονητής του για αρκετά χρόνια και φίλος, αποκάλυψε πως ο 41χρονος Ελβετός δέχτηκε ήδη κάποιες προτάσεις για να επιστρέψει άμεσα στο tour, από τη θέση του προπονητή.

«Έχει λάβει κάποιες προτάσεις για τη θέση του προπονητή από παίκτες, αλλά δεν είναι έτοιμος να πάρει αποφάσεις σ’ αυτό το σημείο».

Στην επιστολή του πάντως, ο «Βασιλιάς» έγραψε πως θέλει να παραμείνει ενεργός στο αγαπημένο του άθλημα, αλλά είναι και απολύτως λογικό να μην θέλει αυτή τη στιγμή να συζητήσει καμία τέτοια πρόταση, μιας και είναι ακόμα πολύ νωρίς και επιπλέον σκοπεύει να αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο Laver Cup.

Συγκεκριμένα ο Λούτι ανέφερε: «Δεν παρουσίαζε κάποια πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είναι 41ος και έχει παίξει πάνω από 1.500 παιχνίδια. Η απόσυρση του είναι ένας συνδυασμός γεγονότων. Ο Ρότζερ το έκανε εύκολο για εμάς. Προφανώς ήταν συναισθηματικά φορτισμένη απόφαση για εκείνον, αλλά διαφορετικά δεν θα είχε καταφέρει τόσα πολλά σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχει μεγάλο πάθος γι αυτό που κάνει. Όμως πάντα παραμένει θετικός για τα πάντα.

Θα ήταν δυσκολότερο για μένα αν ήταν απολύτως συντετριμμένος. Το πώς κατάφερε να διαχειριστεί τα γεγονότα με βοήθησε και εμένα. Ο Ρότζερ με κάλεσε 2-3 φορές σήμερα να με ρωτήσω πώς είμαι. Πάντα σκέφτεται τους άλλους. Είναι καλά με την οικογένεια του. Νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε όχι μόνο στο τέλος της καριέρας του αλλά πάνω απ’ όλα σε οτιδήποτε έχει πετύχει. Σε όλες αυτές τις ωραίες επιτυχίες. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι λυπημένοι αλλά χαρούμενοι για όλες αυτά που έχουν ζήσει με τον Ρότζερ».

Αναφορικά με το Laver Cup σημείωσε: «Θα προσπαθήσει να παίξει. Είτε αυτό είναι στα απλά είτε στα διπλά, θα δούμε. Θέλει να είναι στην ομάδα και να προσπαθήσει να παίξει. Ο Ρότζερ δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του πάνω από το Laver Cup, αλλά νομίζω ότι οι αντιδράσεις μας έχουν κυριεύσει. Θα υπάρξουν ανατριχιαστικές στιγμές».
Για τις αγαπημένες του αναμνήσεις: «Τυχαία θα έλεγα το Γουίμπλεντον του 2017, η επιστροφή του στην Αυστραλία, όταν κανείς δεν περίμενε να νικήσει, η νίκη στο Davis Cup στη Λιλ (2014) και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα διπλά με τον Βαβρίνκα το 2008. Και στο Παρίσι (2009)».

Για την κληρονομία που αφήνει ο Βασιλιάς σημείωσε: «Νομίζω ότι πολλοί θα τον θυμούνται πρωτίστως ως άνθρωπο. Αυτό είναι πιο σημαντικό από το να κερδίσεις έναν τίτλο παραπάνω ή λιγότερο. Η ευγένεια του και το πώς συμπεριφέρθηκε στους άλλους παίκτες συνέβαλλε στο να συμπεριφέρονται οι παίκτες μεταξύ τους με μεγαλύτερο σεβασμό.
Μιλάει σε όλους στα αποδυτήρια. Δεν έχει σημασία ποιος είναι. Κοιτάζει μόνο τον άνθρωπο. Σίγουρα οι επιτυχίες του δεν θα ξεχαστούν σύντομα. Από την ανθρώπινη πλευρά είναι ακόμα σημαντικότερο. Αυτό που επίσης βρίσκω εξαιρετικά θετικό είναι ότι δεν θα γυρίσει την πλάτη του στο τένις».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X