Σερβία: «Σκληρή» απάντηση του Πέσιτς στους επικριτές του!

Σερβία: «Σκληρή» απάντηση του Πέσιτς στους επικριτές του!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σε δηλώσεις του απάντησε χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα σε όσους τον επικρίνουν για την αποτυχία της Σερβίας στο Eurobasket.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «πλάβι»:

«Έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης και της απογοήτευσης που προκαλέσαμε στους φιλάθλους μας. Θα τονίζω πάντα την ατμόσφαιρα τη συντροφικότητα που οι παίκτες έχτισαν μεταξύ τους τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κυρίως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το επισημαίνω παρά το γεγονός ότι έχουμε αντιμετωπίσει τραυματισμούς και ασθένειες και κάποιοι παίκτες δεν έχουν ταξιδέψει καν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το τουρνουά έχασαν οι Μπιέλιτσα, Αβράμοβιτς, Μπογκντάνοβιτς, οι οποίοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν. Μιλουτίνοφ και Μαρίνκοβιτς δεν έπαιξαν σε αρκετά παιχνίδια λόγω ασθένειας και ο Νέντοβιτς τελείωσε πρόωρα τη συμμετοχή του στο Eurobasket λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις δυσκολίες, η ομάδα μεγάλωνε από παιχνίδι σε παιχνίδι, έδειξε χαρακτήρα, σταθερότητα και ανέλαβε την απόλυτη ευθύνη χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες και δικαιολογίες. Είμαι περήφανος και ήταν μεγάλη μου χαρά που συμμετείχα μαζί τους σε αυτή τη διαδικασία. Μαζί, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας, το μπάσκετ και την μπασκετική μας κουλτούρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συμφώνησα και αποδέχτηκα την πρόσκληση ως πρόκληση για να βοηθήσω όχι μόνο την επιτυχία της εθνικής ομάδας, αλλά τη συνολική βελτίωση της φήμης του μπάσκετ μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που με επικρίνουν και με προσβάλλουν. Αυτό συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια του Eurobasket του 2001 στην Κωνσταντινούπολη, και μετά στην Ιντιανάπολις του 2002. Τίποτα καινούργιο δεν συνέβη εδώ και τώρα, ενώ νικούσαμε στην Πράγα και μετά από αυτό στο Βερολίνο.

Όλα αυτά δεν με αφορούν προσωπικά γιατί ξέρω από πού προέρχονται και ποια είναι τα κίνητρα. Αυτές οι επικρίσεις, οι υποτιμήσεις, οι προσβολές μιλούν περισσότερο γι’ αυτά. Και ως προπονητής στάθηκα πάντα μπροστά στους παίκτες και την ομάδα μου. Μαζί με τους συναδέλφους μου, στέκομαι σταθερά πίσω από τις αποφάσεις μου, τη σκληρή δουλειά, τη δέσμευση, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό που έχουν δείξει ταυτόχρονα οι συνάδελφοί μου και οι παίκτες. Να σβήσω ό,τι έγινε και επιτεύχθηκε και αυτό λόγω των τελευταίων 10 λεπτών στον αγώνα με την Ιταλία, δεν θα το επιτρέψω!

Η εκπροσώπηση χαροποίησε όχι μόνο τους φιλάθλους μας στην Πράγα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο του μπάσκετ και ιδιαίτερα το επαγγελματικό κοινό στην Ευρώπη με τη συμπεριφορά και τον τρόπο παιχνιδιού της. Θέλω να επισημάνω δύο μεγάλες νίκες κόντρα σε Ελλάδα και Τουρκία σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τις περαιτέρω πιθανότητές μας να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν θα πάρει πολύ χρόνο και ο Νοέμβριος είναι πολύ κοντά, όταν η εθνική Σερβίας συνεχίζει με αγώνες πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο με Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία. Έρχονται ξανά τα «παράθυρα» και η αβεβαιότητα για το ποιους παίκτες μπορεί να βασιστεί η εθνική Σερβίας. Εύχομαι ειλικρινά όλοι, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, να κάνουν τα πάντα για να μην επαναληφθούν ποτέ η προετοιμασία και η ανταπόκριση των παικτών όπως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Και τέλος, για να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τις αρχές μου, τις μεθόδους επιλογής, την επιλογή παικτών και τους συνεργάτες μου. Θα αναλύω και θα είμαι πάντα έτοιμος να δεχτώ διαφορετικές απόψεις και προτάσεις, αλλά θα παραμείνω πιστός σε ανθρώπους που στόχο έχουν μόνο το μπάσκετ».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X