Οι διπρόσωποι τη μία φωνάζουν για παράγκα και την άλλη την επευφημούν

Οι διπρόσωποι τη μία φωνάζουν για παράγκα και την άλλη την επευφημούν
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους αλαλάζοντες Παναθηναϊκούς, τους δήθεν θιασώτες του 50-50 που χαίρονται να βλέπουν το 100-0 υπέρ τους.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ξεκινήσω από το προφανές. Τέτοιες διαιτητικές σφαγές, τις έχουμε νιώσει στο πετσί μας χρόνια και χρόνια. Είναι πολλές οι φορές που έχουν πιει το αίμα της ΑΕΚ διαιτητές ακατάλληλοι, ανίκανοι ή και στημένοι. Είδαμε το έργο ξανά στη Λεωφόρο, αλλά το χειρότερο όλων είναι να διαπιστώνεις από ανθρώπους που έχουν υποστεί το ίδιο, να ξεχνούν τόσο εύκολα. Υπάρχει όμως και ακόμα χειρότερο. Να ακούς και να διαβάζεις από άτομα που έχουν υποστεί τη διαιτητική ‘βία’ στον ίδιο βαθμό, να γυρίζουν το μπιφτέκι τόσο εύκολα, επειδή η ομάδα τους ευνοήθηκε.

Ένα από τα πιο ευτελή πράγματα στη ζωή είναι το να ακουμπάς τη γλώσσα σου εκεί που πριν έφτυνες. Να προσπαθείς, ενώ έχεις καεί τόσες φορές από τις ίδιες καταστάσεις, να πείσεις ότι όλα έγιναν καλώς ακριβώς επειδή σου κάνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Χαρακτήρες οι οποίοι (δικαίως) επαναστάτησαν κατά της παράγκας του Ολυμπιακού, επιχειρούν να μας πείσουν ότι δεν τρέχει τίποτα κι ενώ έχει συμβεί ένα -μεμονωμένο ας ελπίσουμε- περιστατικό αντίστοιχο με αυτά που μισούσαν και πολεμούσαν. Τι μικρόκοσμος αλήθεια και πόσο χαμηλού επιπέδου είναι όλοι τους. Όπως το ποδόσφαιρο μας…

Εμείς οι ΑΕΚτζήδες, δε, είμαστε της δικαιοσύνης σε βαθμό αυτομαστιγώματος. Κρίνω από τον εαυτό μου πρώτα από όλα γιατί πάντοτε κοιτάζω πρώτα να βρω τι δεν πήγε καλά με εμάς προτού βάλω το μυαλό μου στη διαδικασία για όσα μας έκαναν οι άλλοι. Το θεωρώ πιο τίμιο και λογικό αλλά δεν είμαστε και ηλίθιοι. Ετούτοι εδώ προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε τέτοιοι, ότι είμαστε χάπατα. Απίθανα φανατισμένοι, επιχειρούν να αλλάξουν την πραγματικότητα, φθηνοί ψεύτες. Κρίμα γιατί νόμιζα ότι κάποιοι είχαν τσίπα επάνω τους.

Σπανίως πέφτω σε τέτοιες λούμπες, αλλά τούτη τη φορά όλο αυτό που είχε στηθεί για να ωραιοποιηθεί η κλοπή των βαθμών από τον Παναθηναϊκό, δε γίνεται να με αφήσει αδιάφορο. Η διπροσωπία σε όλο το μεγαλείο της.

Πάντα ήταν, είναι και θα είναι «απαταιώνιοι»

Άνθρωποι με τους οποίους συζητάς για τα εναντίον τους εγκλήματα, να δικαιολογούν αυτά που είναι πλέον υπέρ τους. Δεν διαφέρουν από τους άλλους, τελικά, όσο κι αν προσπαθούν να εμφανιστούν ως αντικειμενικοί και καθώς πρέπει. Τάλε κουάλε η φάση… Τρομάρα τους, δυστυχώς είναι (τόσο) ίδιοι και απαράλλαχτοι με αυτούς που κατηγορούν.

Να σας πω και για την ΑΕΚ τους προβληματισμούς μου; Αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το λιγότερο επαναστατικό. Το να γίνουν ξαφνικά τέσσερις μαζεμένες αλλαγές για να διαφοροποιηθεί η διάταξη σε 4-2-4 χωρίς ανασταλτικό μέσο και με τους Μάνταλο – Πινέδα σε ρόλους ενδιάμεσων χαφ, ήταν τουλάχιστον παράτολμο.

Όταν παίζεις απέναντι στο Βόλο ή κόντρα στον Ιωνικό εντός έδρας, το παίρνεις τέτοιο ρίσκο πριν καν συμπληρωθούν τα 60 λεπτά του αγώνα. Αλλά με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όταν υπάρχει τόσος μπροστά και έδαφος για περισσότερη ορθολογική προσπάθεια μέχρι να φτάσουμε στο 80′; Εκεί, ναι, να το τολμήσεις. Αν βλέπαμε 4-1 στο τέλος δεν θα ήταν περίεργο.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ηττηθεί με ευρύ σκορ από αυτή την απόφαση του Αλμέιδα, θα μπορούσε στην καλύτερη και να είχε ισοφαρίσει. Δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες και δέχτηκε άλλες πέντε φάσεις για γκολ. Ο προπονητής έκανε συνειδητά το παιχνίδι ένα ροντέο κι έστειλε το μήνυμα πως μαζί του θα δούμε και θα βιώσουμε καταστάσεις μη συνηθισμένες. Για να σας πω και την αλήθεια, ίσως και να το προτιμώ από την ταλαιπωρημένη ευθεία γραμμή που ακολουθούσαν όλοι οι προηγούμενοι.

Αυτόν έχουμε τώρα και μαζί του θα πορευτούμε, ελπίζοντας να του βγαίνουν όσο περισσότερα πράγματα γίνεται. Προβληματισμοί δεδομένα προκύπτουν άλλα μετά από ήττα με το έτσι θέλω, δεν είναι ωραίο να λες και πολλά παραπάνω. Περισσότερα για μπάλα, μετά το εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X