Η ΑΕΚ έχασε ένα παιχνίδι που παίχτηκε χωρίς κανόνες

Η ΑΕΚ έχασε ένα παιχνίδι που παίχτηκε χωρίς κανόνες
Photo Credits: INTIME

Το αντιποδοσφαιρικό οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ανάλυσης του ντέρμπι λόγω Καμπάκοφ και η διαχείριση από την ΑΕΚ της επόμενης μέρας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, θα μπορούσε να γίνει μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Για τα πολλά και τα περισσότερα αβίαστα ατομικά λάθη των πρώτων 25 λεπτών του ματς. Για το τρικ του Αλμέιδα να βάλει έναν μεσοεπιθετικό του να κυνηγάει «σκυλίσια» τον Πέρεθ, που του βγήκε καθότι έτσι ξεκίνησε το γκολ του Πινέδα. Για το φουλ ρίσκο που πήρε ο Αργεντινός από τόσο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και δεν του βγήκε καθώς δεν γύρισε το ματς. Για πολλά και διάφορα.

Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι. Δεν μπορείς να κάνεις ποδοσφαιρική συζήτηση, ούτε πολύ περισσότερο να βγάλεις ποδοσφαιρικά συμπεράσματα, από ένα παιχνίδι που παίχθηκε χωρίς να τηρηθούν βασικοί κανόνες του αθλήματος που λέγεται ποδόσφαιρο. Διότι η πραγματικότητα του ντέρμπι της Λεωφόρου, αυτή είναι.

Κανονισμοί που πήγαν… περίπατο

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που έχει πολύ συγκεκριμένους κανονισμούς. Στους κανονισμούς αυτούς, ορίζεται σαφώς το πότε είναι κόρνερ και πότε είναι άουτ. Ας ξαναδούν οι σοφοί του ποδοσφαίρου την φάση από την οποία ξεκινά το πρώτο πέναλτι του ΠΑΟ και να μας πουν αν είναι κόρνερ ή άουτ.

Επίσης στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, ορίζεται τι είναι επιθετικό φάουλ και τι δεν είναι. Ας μας ενημερώσουν οι σοφοί του αθλήματος, το σπρώξιμο πάνω στον Χατζισαφί, στην φάση που καταλογίστηκε το πέναλτι, εμπίπτει στον κανονισμό περί παράβασης. Και αν δεν εμπίπτει καθότι δήθεν άνευ δύναμης, πως εμπίπτει στο κανονισμό περί παράβασης αυτό που έκανε ο Λιβάι στην φάση του δεύτερου πέναλτι.

Φυσικά στους κανονισμούς τους ποδοσφαίρου, οι γραμμές ορίζουν σαφώς την μεγάλη περιοχή και αναφέρουν ρητώς πως πέναλτι ήταν εντός αυτών των γραμμών. Ένα ριπλέι, ούτε καν δεύτερο, στην φάση του δεύτερου πέναλτι, αποδεικνύει εύκολα την αναντιστοιχία απόφασης και κανονισμού. Και αυτό μόνο για τις δυο φάσεις των πέναλτι, χωρίς να αρχίσουμε να ψάχνουμε τον κανονισμό που τιμωρεί με κάρτα τον… χορό μετά από γκολ.

Με λίγα λόγια, για να μην το ανοίγουμε και πολύ, δεν είναι δόκιμο, ούτε γίνεται να ανοίξει κουβέντα για το ποδόσφαιρο, για ένα ματς που παίχθηκε με απόντες τους κανονισμούς του αθλήματος. Και συγγνώμη κιόλας, αλλά θεωρίες τύπου παίξτε μπάλα και φτιάξτε ομάδες για να κερδίζουν και τους διαιτητές, είναι ότι πιο αντιποδοσφαιρικό έχει υπάρξει.

Έγιναν πολλά αλλά αυτά που μέτρησαν ήταν τα σφυρίγματα

Και για να ξέρουμε και τι λέμε, ναι, η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έκανε σωρό φτηνά λάθη και δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Αλλά το προβάδισμα εκείνη το πήρε. Και το πήρε διότι ο Γκατσίνοβιτς έκανε σωστά αυτό που του είχε πει ο Αλμέιδα και ο Αραούχο με τον Πινέδα έκρυψαν την μπάλα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X