Eurobasket: Ο Γκομπέρ έσωσε την Γαλλία, 87-86 την Τουρκία στη παράταση

Eurobasket: Ο Γκομπέρ έσωσε την Γαλλία, 87-86 την Τουρκία στη παράταση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τουρκία ήταν… μια βολή μακριά από την πρώτη έκπληξη του Eurobasket, αλλά ο Τσεντί Οσμάν με 0/2β. και ένα λάθος έδωσε στη Γαλλία το δικαίωμα να στείλει την ματσάρα στην παράταση. Εκεί οι πιο έμπειροι παίκτες του Κολέ είπαν… au revoir στο «μαχητικό» σύνολο του Αταμάν (87-86). Αποστολή στο Βερολίνο.

Σπουδαίο παιχνίδι στην πρώτη μέρα των αγώνων της φάσης των 16 του Eurobasket 2022 στην Mercendes Benz Arena του Βερολίνου. Η Τουρκία παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε χωρίς τον Σέιν Λάρκιν, κατάφερε να βρει αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Μπουγκραχάν Τουντσέρ, που με 22 πόντους έδωσε σημαντικές λύσεις στην ομάδα του. Λίγο έλειψε μάλιστα η ομάδα του Αταμάν να πάρει την πρόκριση. Κι αυτό γιατί με το σκορ στο 77-75 ο Τσεντί Οσμαν κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Λουβαβού-Καμπαρό.

Ο φόργουορντ των Καβαλίερς όμως, αφού αστόχησε στο ζευγάρι βολών, στη συνέχεια υπέπεσε σε λάθος. Ο Ρούντι Γκομπέρ στην επόμενη φάση σκόραρε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί όπου ο σέντερ των Τίμπεργουλβς συνέχισε να κυριαρχεί, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Η Τουρκία όμως και πάλι είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη-πρόκριση. Αυτή τη φορά όμως ο Τάρπεϊ έκλεψε την μπάλα από τον Κορκμάζ, χαρίζοντας μια απίθανη πρόκριση στην Γαλλία, που περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Σερβία-Ιταλία στα προημιτελικά.

Ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν το σημείο αναφοράς των Γάλλων με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ, έχοντας συμπαραστάτες τους Εβάν Φουρνιέ (13π, 6ρ) και Τομά Ερτέλ (13π, 7ασ), οι οποίοι πλαισίωσαν τον Γάλλο σέντερ ιδανικά.

Στην αντίπερα όχθη, η Τουρκία είχε μπροστάρη τον Μπουγκραχάν Τουντσέρ με 22 πόντους και 6 τρίποντα, την ίδια στιγμή που οι Κορκμάζ (18π, 4/12 σουτ), Σανλί (12π, 7ρ) και Οσμάν (11π, 3/10 σουτ) ακολούθησαν, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την ήττα-αποκλεισμό για την χώρα τους.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X