Βασίλισσα Ελισάβετ: Αλλάζει ο Εθνικός Ύμνος της Αγγλίας μετά τον θάνατό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αλλάζει ο Εθνικός Ύμνος της Αγγλίας μετά τον θάνατό της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία, πέθανε στη βασιλική της κατοικία στο Μπαλμόραλ, σε ηλικία 96 ετών το απόγευμα της Πέμπτης. Η χώρα βρίσκεται πλέον σε περίοδο πένθους, ενώ το ποδόσφαιρο της Premier League έχει αναβληθεί λόγω σεβασμού.

Ο Κάρολος ήταν ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο και τώρα έγινε βασιλιάς, απευθυνόμενος στο έθνος σε μια συναισθηματική ομιλία την Παρασκευή. Και η ανάληψή του σημαίνει ότι «Ο Θεός σώζει τη Βασίλισσα» έχει τροποποιηθεί ελαφρώς και τώρα θα είναι «Ο Θεός σώζει τον Βασιλιά» στο εξής.

Ο ύμνος τραγουδήθηκε για πρώτη φορά το 1745 για τον Γεώργιο Β’ και για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, οι τροποποιημένοι στίχοι έχουν ήδη παρουσιαστεί σε μια υπηρεσία που μεταδόθηκε στο BBC την Παρασκευή.

Οι στίχοι θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι, αλλά πριν από κάθε αγώνα της Αγγλίας, είτε σε φιλικά είτε σε τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο αργότερα φέτος, η λέξη “βασίλισσα” θα αντικατασταθεί με “βασιλιάς” και το “αυτή” θα γίνει “αυτός” για να φέρει τις σωστές αντωνυμίες.

Το «God save the Queen» ήταν ο ύμνος από τότε που η Ελισάβετ έγινε αρχηγός του κράτους το 1952 μετά τον θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’. Πιθανότατα δεν θα τραγουδηθεί ξανά για πολύ καιρό, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον γιο του Τζορτζ τους επόμενους δύο στη σειρά για να διαδεχθούν τον Κάρολο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X