ΑΕΚ: Η ΑΕΚ πήρε 7 + 1 βασικούς και έδιωξε μια 11άδα συν τον πάγκο

ΑΕΚ: Η ΑΕΚ πήρε 7 + 1 βασικούς και έδιωξε μια 11άδα συν τον πάγκο
Photo Credits: INTIME

Η φετινή αναβάθμιση της ποιότητας στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γενικώς για τις ομάδες αλλά και ειδικώς για την ΑΕΚ, ποτέ δεν μπορείς να πεις τέλος οι μεταγραφές, όσο παραμένει ανοιχτή η μεταγραφική αγορά. Ακόμα και όταν η ίδια η ομάδα το διαρρέει, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες, μετά το κλείσιμο των υποθέσεων με τον Σιντιμπέ και τον Φαν Βέερτ.

Εξάλλου αν, για παράδειγμα, προκύψει ξάφνου «φωτιά» μαζί από τον «καπνό» των τελευταίων ημερών στα μεταγραφικά σενάρια γύρω από τον Άμραμπατ, τότε μια ακόμα κινησούλα η ΑΕΚ θα την κάνει στην αγορά.

Τώρα πως θα γίνει ο Μαροκινός να μετακομίσει σ’ άλλο πρωτάθλημα και επομένως σ’ άλλη χώρα, όταν το περασμένο Ιούλη ήρθε ο κόσμος ανάποδα για να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε και να μείνει στην Ελλάδα, είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απάντηση.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, για να ξέρουμε και τι λέμε, ο βασικός κύκλος των καλοκαιρινών μεταγραφών της ΑΕΚ, έκλεισε με τον Σιντιμπέ και τον Φαν Βέερτ. Έκλεισε στον αριθμό των οκτώ. Τρεις προσθήκες στην άμυνα, τρεις στα χαφ, μια στα άκρα και μια στην επίθεση. Ο αριθμός ίσως μοιάζει μικρός. Αλλά και το ρόστερ επί της ουσίας είναι σχετικά μικρό. Ειδικά από την στιγμή που από την ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι, αποχώρησε μια ολόκληρη… αποστολή για ματς. Η ενδεκάδα, μαζί με τους επτά του πάγκου.

Η επιλογή των αγορών για τα «ψώνια»

Όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την ΑΕΚ και κάνει την διαφορά σε σχέση με προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, είναι η στόχευση που έβαλε για τις προσθήκες της. Τι εννοώ; Ο Γκατσίνοβιτς ήρθε μεταγραφή από την Χόφενχαιμ, ομάδα Μπουντεσλίγκα.

Ο Πινέδα ήρθε δανεικός από την Θέλα, ομάδα Πριμέρα Ντιβιζιόν και ο Γιόνσον ως ελεύθερος από την Κάντιθ, ομάδα επίσης Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Βίντα ήρθε από την Μπεσίκτας και είναι παίκτης που έφτασε σε τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου με την Κροατία. Ο Σιντιμπέ από την Μονακό, ομάδα της Λιγκ 1 και εν ενεργεία Παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Μουκουντί ήρθε από την Σεντ Ετιέν, που πέρυσι έπαιζε στην Λιγκ 1.

Μόνο ο Ελίασον που ήρθε από την Νιμ και ο Φαν Βέερτ από τον Βόλο, είναι μεταγραφές που δεν προέκυψαν από τοπ πρωταθλήματα και τοπ επίπεδο. Αλλά την δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας δεν την λες και λιμό πρωτάθλημα, συν ότι ο Σουηδός έπαιξε πρόπερυσι Λιγκ 1. Ενώ ο Βαν Βέερτ, που έτσι κι αλλιώς ήρθε ως εναλλακτική του βασικού φορ Αραούχο, ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X