Η ΑΕΚ απαντά στην άθλια προπαγάνδα: «Η Περιφέρεια έδωσε 20 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο - Πάνω από 75 εκατ. ευρώ το συνολικό κόστος!»

Οριστικό: Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Τι απαντά η ΠΑΕ ΑΕΚ στην άθλια προπαγάνδα για το γήπεδο και τα χρήματα που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήρε επίσημα θέση για όσα υποστήριξε χθες η Περιφέρεια Αττικής για τα χρήματα που έδωσες για το νέο γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Περιφέρεια Αττικής υποστήριξε ότι έχει δώσει 35 εκατ.ευρώ για το νέο γήπεδο, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε σήμερα με συγκεκριμένα νούμερα και ανέφερε ότι το ποσό που την αφορά για το νέο γήπεδο είναι στα 20 εκατ.ευρώ.

Την ώρα που το συνολικό κόστος γηπέδου και μουσείων ξεπερνά τα 80 εκατ.ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ  απαντά στην άθλια προπαγάνδα και αναφέρει ότι «σε σχέση με την ανακοίνωση που έκανε χθες η Περιφέρεια Αττικής, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις».

Και συμπληρώνει: «Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια στην ΑΕΚ για το γήπεδο. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια οργιάζει και το κάπως αόριστο της αναφοράς της Περιφέρειας ίσως ενισχύει κάπως το μπέρδεμα. Η ΑΕΚ μετά από προσπάθειες ετών κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πόσο ευνοήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο από το κράτος ανάλογα project και πριν, αλλά τώρα και μετά από το δικό μας, εξασφάλισε επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από αυτό, πάνω από 3 εκατομμύρια στοιχίζει και το καθένα από τα δύο Μουσεία».

«Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ, όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος», αναφέρει ακόμη η Ένωση και σημειώνει πως αφορούσαν έργα απαραίτητα για την πόλη.

«Αλλά και τα 20 εκατομμύρια που πήγαν στο γήπεδο, ουδέποτε τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ. Κι αυτά πήγαν απευθείας από την Περιφέρεια στους εργολάβους που ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου. Αυτά για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για οικονομικά ζητήματα και μαζί και η ανάλογη σπέκουλα. Και τέλος, μη ξεχνάμε πως μέσα από μια σειρά διαδικασιών με μεγάλη πίεση και μεγάλες δυσκολίες, φτάνουμε στο να φτιάχνουμε το μοναδικό γήπεδο που δε θα έχει την παραμικρή οικονομική εκκρεμότητα και δε θα χρωστάμε ούτε σεντ».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X