Ο «πρίγκιπας» των τίτλων Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και το τρομερό δίδυμο με τον Κιλιάν Εμπαπέ

Ο «πρίγκιπας» των τίτλων Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και το τρομερό δίδυμο με τον Κιλιάν Εμπαπέ
Photo Credits: INTIME

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ προβάρει τη φανέλα της ΑΕΚ με την κληρονομιά ενός εκ των κορυφαίων δεξιών ακραίων μπακ του πλανήτη και μιας διετίας που έμοιαζε ανίκητος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και στόχος του είναι να αποδώσει και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Πρόκειται για έναν παίκτη που είχε μια τρομερή διετία τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 όπου κατέκτησε την Ligue 1 με τη Μονακό και το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία ως στέλεχος ιστορικών ομάδων.

Ο Σιντιμπέ πήγε στη Μονακό το 2016 από την Λιλ. Ήταν επιλογή του Λουίς Κάμπος, νυν ισχυρού άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν. Στην πρώτη του χρονιά στο Πριγκιπάτο, οι Μονεγάσκοι έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και πήραν το πρωτάθλημα.

Έλυσε τα χέρια του Ζαρντίμ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έλυσε τα χέρια του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας του επέτρεψε να δημιουργήσει μια ισορροπημένη ομάδα παρά το τεράστιο επιθετικό ταλέντο της. Μάλιστα, ο Σιντιμπέ ήταν αναντικατάστατος για τον Πορτογάλο τεχνικό. Έγραψε 42 συμμετοχές με τρία γκολ κι επτά ασίστ.

Η αθλητική του ικανότητα και η ευχέρειά του να καλύπτει όλη την πλευρά και να… τρέχει για τους υπόλοιπους βοήθησε πολύ τρεις παίκτες που πλέον αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο – τον Κιλιάν Εμπαπέ, τον Μπερνάρδο Σίλβα και τον Φαμπίνιο.

Οι πρώτοι δύο που πολλές φορές έπαιζαν στα δεξιά – ως εξτρέμ ο Εμπαπέ, ως εξτρέμ ή εσωτερικός μέσος ο Μπερνάρδο Σίλβα – ήξεραν πως πίσω τους βρίσκεται κάποιος που θα κάνει αποτελεσματικά τη… βρώμικη δουλειά, αλλά και θα συνέδραμε στις επιθετικές προσπάθειές τους. Ο Σιντιμπέ ήταν ένα πολύτιμο στήριγμα. Κι αυτό ωφελούσε όλη την ομάδα ακόμη και τον στράικερ Φαλκάο.

Κι όσο για τον Φαμπίνιο ή ακόμη και τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο που ήταν τα δύο πίβοτ της ομάδας στο κέντρο του γηπέδου, ήξεραν πως με τον Σιντιμπέ από τη μια και τους Τομάς Λεμάρ και Μπενζαμέν Μεντί από την άλλη μπορούσαν να ελέγξουν τις αντεπιθέσεις και το τρανζίσιον παιχνίδι των αντιπάλων.

Στην κορυφή του κόσμου

Ήδη από το καλοκαίρι του 2017 με τον έναν μετά τον άλλον τους συμπαίκτες του να φεύγουν για μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ο Σιντιμπέ βρισκόταν στις μεταγραφικές λίστες κορυφαίων συλλόγων.

Η Άρσεναλ που είχε προσπαθήσει να τον πάρει και το καλοκαίρι του 2016 του «χτύπησε» ξανά την πόρτα. Παράλληλα, εμφανίστηκαν κλαμπ όπως η Τότεναμ, η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα στον ορίζοντα. Ο Σιντιμπέ αν θα έφευγε από τη Μονακό θα προτιμούσε να πάει σε πόλη που να βρέχεται από τη Μεσόγειο.

Όσο ήταν στην Έβερτον αποκάλυψε πως δεν άντεχε τον καιρό στο Λίβερπουλ. Έτσι, ζώντας εξαιρετικά στο Πριγκιπάτο, παντρεμένος με τη σύντροφό του από τα εφηβικά του χρόνια με την οποία έχουν τρία παιδιά, ο Σιντιμπέ έμεινε.

Περίμενε το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά θα έκανε τη μεταγραφή, έλεγαν τότε τα γαλλικά ΜΜΕ. Στο μεταξύ, πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή σεζόν (2017-18) με 33 συμμετοχές, οκτώ ασίστ κι ένα γκολ. Αρκετά για να εδραιωθεί στο top 10 των κορυφαίων δεξιών μπακ του κόσμου.

Δείτε περισσότερα για τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X