Προκύπτει τελικά αναβάθμιση; Ξεκάθαρα ναι...

Προκύπτει τελικά αναβάθμιση; Ξεκάθαρα ναι...

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις οκτώ προσθήκες της ΑΕΚ, την αλλαγή προσώπων στην άμυνα, την ενίσχυση στα χαφ και για τον λανθασμένο χειρισμό στην επίθεση...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν πιστέψουμε όσα επικοινώνησε η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (και δεν έχουμε λόγο να μη το πιστέψουμε), ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενίσχυσης για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε (έως και την 15η του Σεπτέμβρη να θυμίσω) και μάλιστα με εντυπωσιακό -οφείλουμε να αναγνωρίσουμε- ελέω Παγκόσμιου πρωταθλητή. Είναι λοιπόν το κατάλληλο χρονικό διάστημα να συζητήσουμε για το κομμάτι που αφορά τις προσθήκες της ομάδας, αν προκύπτει σωστός αγωνιστικός σχεδιασμός και αν υπάρχει κάτι που θα χρειαζόταν ακόμη σύμφωνα με όσα έχουμε δει!

Επί της ουσίας ωστόσο είναι σημαντικό να επιχειρηθεί να απαντηθεί από όλους μας, τώρα που είναι νωρίς και με δεδομένο ότι έγιναν ήδη 8 μεταγραφές, αν με όσους επιλέχθηκαν επιτυγχάνεται αναβάθμιση σε σύγκριση με πέρυσι. Να το σημειώσουμε και να καταγραφεί η άποψή μας τώρα, πριν να έχουμε σαφή εικόνα όταν δηλαδή θα είναι και εύκολο να το πράξουμε, τώρα έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Διότι για το ποδόσφαιρο πάντα θα ισχύει, για όλα τα πρόσωπά του και δη αυτά που αφορούν το εκάστοτε ποδοσφαιρικό τμήμα, όλα φαίνονται ΜΟΝΟ στο χορτάρι.

Χωρίς πολλά πολλά να καταθέσω την άποψή μου. Ναι, εκτιμώ ότι με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Πινέδα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μουκουντί και Φαν Βέερτ προκύπτει ουσιαστική αναβάθμιση του ρόστερ της ΑΕΚ. Τώρα τι μπορεί να πετύχει, αν είναι καλύτερο από τους ανταγωνιστές της και πόσο μακριά θα φτάσει στη διεκδίκηση τίτλων, δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να απαντηθεί γιατί εξαρτάται από το να κολλήσουν καλά αυτοί μεταξύ τους και να βγάλουν καλό έργο – αποτέλεσμα για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Άρα η απάντηση σε αυτά θα δύναται να έρθει μετά (και) τον Γενάρη για αρχή…


Ωστόσο για το γεγονός ότι υπάρχει καλύτερο υλικό από πέρυσι, ακόμη και αν για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν το δούμε στην πράξη, είναι κάτι που θαρρώ θα συμφωνήσουμε όλοι. Άσχετα με το αν απαιτούνταν μια με δύο ίσως ακόμη ποιοτικότερες επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις για να επιτευχθεί το απόλυτο -σε επίπεδο αναβάθμισης- make over της ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι. Οι “κιτρινόμαυροι” ενισχύθηκαν σημαντικά και έφτιαξαν πάγκο, έβαλαν βάθος στο ρόστερ τους τούτη τη σεζόν συγκριτικά με τις υπόλοιπες ακόμη και όταν υπήρχαν σε αυτές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Προκύπτει τελικά αναβάθμιση; Ξεκάθαρα ναι...

Τα κομμάτια του παζλ και ο Αλμέιδα…

Για παράδειγμα προσωπικά περίμενα κάτι καλό και για το αριστερό άκρο της άμυνας. Μετά το εγκληματικό λάθος πέρυσι το καλοκαίρι να αποκτηθούν δύο μη κοινοτικοί (Ιρανοί) μπακ για την ίδια θέση η ΑΕΚ όπου δεν ανταποκρίθηκαν, ήλπιζα ότι θα “ξεφορτωθούμε” τον έναν και θα βρεθεί καλύτερος (κοινοτικός) για βασικός! Στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν επιτυγχάνεται αναβάθμιση. Ενώ και στην γραμμή κρούσης, στη θέση του φορ, που τα έκαναν …μπάχαλο στην ΑΕΚ σε επίπεδο να ξεκαθαριστεί τι ψάχνει, τι θέλει και πού καταλήγει, περίμενα κάτι πιο δυνατό από τον Ολλανδό άσο του Βόλου.

Δεν τον απαξιώνω ωστόσο διότι μιλάμε για ένα 32χρονο έμπειρο φορ που… παστέλωσε 17 γκολ πέρυσι με τον Βόλο παρακαλώ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ! Δεν είναι και λίγο… Εκτιμώ μάλιστα ότι αν δεν ήταν τραγικό το κομμάτι σχεδιασμού για τον φορ (ελέω προπονητή και υπευθύνων) και είχε αποκτηθεί αρχές καλοκαιριού ο Φαν Βέερτ θα ικανοποιούσε σε μεγάλο βαθμό, πολύ μεγαλύτερο από ότι τώρα, τον κοσμο της Ένωσης. Μακάρι να πετύχει έστω και δέκα γκολ, όχι 17, μια χαρά θα μας έχει βοηθήσει αρκεί να κάνει παραπάνω η παικτάρα μας ο Αραούχο!


Τώρα το έργο πάει στον Ματίας Αλμέιδα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού. Συμφωνώ με τον Ντέμη Νικολαΐδη που είδα την εκπομπή του και είπε “έχει καλά εργαλεία και μπορεί να παίξει καλά”, έτσι είναι. Όπως και για το 4-3-3 το οποίο αναγνωρίζαμε ότι μοιάζει να ταιριάζει όσο βλέπαμε τα… ψώνια της ΑΕΚ τούτο το καλοκαίρι! Ανεβαίνει και ο βαθμός προσδοκίας για τον Αργεντινό τεχνικό που έχει πολύ καλύτερο υλικό από τους προκατόχους του. Τον πιστεύω όμως, θα το βρει, όπως ήδη κατάφερε να κάνει τα αποδυτήρια δυνατά και τους παίκτες να γουστάρουν μαζί του.

Η ομάδα πλέον έχει και σημαντικό πάγκο γιατί με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, θα έχει εκτός παίκτες σημαντικούς. Μάνταλος, Σιμάνσκι (αν πάει σε λογική με τρία χαφ τους Πινέδα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία, Άμραμπατ, Γαλανόπουλος, Μοχαμάντι, Ρότα και κάποιο από τα στόπερ, ανάλογα ποιόν θα επιλέγει (Τζαβέλλας, Μουκουντί). Ακόμη και στον άσο έχει τον Αθανασιάδη στο… περίμενε αντί του Στάνκοβιτς! Αν κάποιος θεωρεί ότι έχω λάθος και υπερβάλλω μπορεί να δει μια αποστολή περσινής αναμέτρησης, ή την 20αδα με Λαμία φέτος στην πρεμιέρα για να πειστεί.

Προκύπτει τελικά αναβάθμιση; Ξεκάθαρα ναι...

Υγ: Δύσκολες μέρες αυτή που έφυγε και αυτή που ξημέρωσε. Πρόκειται για το διήμερο όπου η τουρκική κυβέρνηση το 1955 επιχείρησε και πέτυχε το τελικό χτύπημα κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Στις 6 του Σεπτέμβρη τότε η κόλαση ξεκίνησε: 1004 σπίτι ολική καταστροφή, 4.348 καταστήματα το ίδιο, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, 110 χώροι εστίασης, 73 εκκλησίες, 26 σχολεία και ισάριθμα φαρμακεία… Εννοείται πως σκότωσαν, βίασαν και λεηλάτησαν… Λαός που ξεχνάει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ζήσει ξανά, εμείς δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X