Αυγενάκης: Ζητάει 300.000 ευρώ «για προσβολή της τιμής μου» από εφημερίδα

Όλη η Ελλάδα έκραξε Αυγενάκη και αναγκάστηκε να συγχαρεί την ΑΕΚ!

Το ποσό των 300.000 ευρώ αξιώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποσό των 300.000 ευρώ αξιώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης από την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η οποία απάντησε με καυστικό τρόπο στον υφυπουργό Αθλητισμού και… δίνει ραντεβού στα δικαστήρια.

Η εφημερίδα της Κρήτης κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη για προσπάθεια φίμωσής της και μάλιστα, όπως υποστηρίζει στην απάντησή της: «για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για τους λόγους που τον ωθούν, στην ίδια αγωγή αναφέρει πως όλα αυτά τα πράττει προληπτικά, ώστε κάθε φορά που θα αναφερόμαστε με σχόλια, κριτική και κρίσεις επί του έργου του ως υφυπουργού, να ζητά αποζημίωση 5.000 ευρώ καθ’ εκάστη αναγραφή για τον ίδιο, αφού μπορεί να τον διαβάλουν, όπως λέει, στο εκλογικό σώμα, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών».

Αναλυτικά η απάντηση της εφημερίδας:

Στην Ελλάδα, κύριε Αυγενάκη, έχουμε Δημοκρατία και Ελευθερία της έκφρασης

Τα δημόσια πρόσωπα, όχι απλά υπόκεινται σε κριτική για θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος ή συμφέροντος, αλλά υπό συνθήκες κανονικότητας οφείλουν να την αποδέχονται

Τα δημόσια πρόσωπα, όχι απλά υπόκεινται σε κριτική για θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος ή συμφέροντος, αλλά υπό συνθήκες κανονικότητας, σε μια δημοκρατική χώρα όπως η πατρίδα μας, οφείλουν να την αποδέχονται.

Αυτό, άλλωστε, έχει κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια σειρά αποφάσεων πανευρωπαϊκά. Μάλιστα, μία εξ αυτών αφορούσε σε προσφυγή της εφημερίδας μας, όπου, δυστυχώς για το ελληνικό κράτος, υπήρξε και καταδίκη για τη μη τήρηση της αρχής αυτής.

Με αγωγή του ο κ. Αυγενάκης μάς ζητά 300 χιλιάδες ευρώ για την τιμή του, λέει. Ο εν λόγω υφυπουργός Αθλητισμού επιχειρεί να μας φιμώσει για να σταματήσουμε να ασκούμε ό,τι η δημοσιογραφία και ο θεσμικός της ρόλος επιτάσσει: τον έλεγχο δηλαδή στα “έργα και ημέρες” του ως υφυπουργός.

Μάλιστα, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για τους λόγους που τον ωθούν, στην ίδια αγωγή αναφέρει πως όλα αυτά τα πράττει προληπτικά, ώστε κάθε φορά που θα αναφερόμαστε με σχόλια, κριτική και κρίσεις επί του έργου του ως υφυπουργού, να ζητά αποζημίωση 5.000 ευρώ καθ’ εκάστη αναγραφή για τον ίδιο, αφού μπορεί να τον διαβάλουν, όπως λέει, στο εκλογικό σώμα, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών.

Κοινώς, ζητάει επιλεκτική φίμωση και λογοκρισία προκαταβολικά για τις επερχόμενες εκλογές, παρότι αναφέρεται σε δημοσιεύματά μας στην αγωγή του της παρελθούσης διετίας.

Μάλιστα, έχοντας σκοπίμως παραλείψει στοιχεία ή “αλλοιώσει” τα αναγραφόμενά τους, με την αποσπασματική χρήση προτάσεών τους, επιχειρώντας να βγάλει άλλο νόημα στη διατύπωση από το πραγματικό και με στοιχεία στα αναγραφόμενα.

Δεν του έφτασε που με προηγούμενη εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία και τη δημοσιοποίησή της, την οποία έκανε με χορηγούμενη (επί πληρωμή δηλαδή και αλήθεια από πού;) δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχείρησε να προκαλέσει βλάβη ηθική και οικονομική στα Μέσα του Ομίλου μας, ως να επρόκειτο για τελική δικαστική απόφαση το εξώδικό του.

Τώρα προχωρά και σε αγωγή για δήθεν δυσφήμησή του και συκοφάντησή του διά του Τύπου, ζητώντας 300 χιλιάδες ευρώ (!!!) για την τιμή και υπόληψή του.

Ουσιαστικά βέβαια επιχειρεί να μας φιμώσει, με επίδικο να μην κάνουμε καμία αναφορά στο όνομά του, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, όπως αναφέρει στην ίδια αγωγή.

Διαβάστε τη συνέχεια

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X