Ο δικός μας Σεπτέμβρης, η δική μας χρονιά

Ο δικός μας Σεπτέμβρης, η δική μας χρονιά
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης καλωσορίζει τον μήνα που θα φέρει το πλέον σημαντικό γεγονός στη νεότερη Ιστορία της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει υστερόγραφα..

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πλέον γεγονός: η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η νέα ξενιτιά για δύο δεκαετίες παίρνει τέλος μια για πάντα. Καλό μας μήνα αδέρφια Ενωσίτες, ο πιο όμορφος Σεπτέμβριος από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας και τη ζωή του έφτασε, μετράμε ανάποδα για τη μεγάλη επιστροφή στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και αυτό δεν αλλάζει. Η ιστορία μας φέρνει μια πολύ μεγάλη νέα αρχή για την ΑΕΚ και για όλους εμάς που τόσα χρόνια υποχρεωθήκαμε να ζήσουμε έναν νέο διαφορετικό εντελώς φυσικά ξεριζωμό.

Μοιάζει τόσο φυσιολογικό εδώ που έχουμε φτάσει και ελέω των χρόνων που έχουν περάσει όπου κάποιοι χάνουν τη μεγάλη εικόνα. Όχι όμως και το πλέον σημαντικό γεγονός της μεγαλύτερης κυρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ίδιου του αθλήματος για την χώρα μας. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ μας περιμένει όλους στις 30 Σεπτεμβρίου να γίνουμε μάρτυρες της πιο συγκλονιστικής στιγμής του. Σε ένα χώρο και ένα γήπεδο που όσα και να ακολουθήσουν όμοιά του δεν θα είναι.

Διότι το δικό μας γήπεδο, το δικό μας σπίτι, ο δικός μας ναός, είναι πολλά παραπάνω (όπως και η ομάδα μας και η ιστορία της) από ένα ακόμη ποδοσφαιρικό γήπεδο. Με βάση τις καταβολές του συλλόγου μας, με στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού της μεγάλης εποχής του Βυζαντίου και με μνήμες από τις πατρίδες μας. Από εκεί που μας έφεραν τα τρία πιο όμορφα γράμματα στη ζωή μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το γνωρίζουν όλοι. Όπως το γεγονός ότι τώρα όντως επιστρέφουμε και αυτό το αντιλαμβάνεται καλύτερα από όλους μας ο κάθε αντίπαλός μας.

Εμείς μπορεί να το αφήναμε στην άκρη, να μη το είχαμε ψηλά στην ατζέντα της κάθε σεζόν που ξεκινάει με υψηλές προσδοκίες δίχως το πιο σημαντικό να υπάρχει, την έδρα, το γήπεδό μας. Γεγονός το οποίο γνωριζαν καλά όλοι οι αντίπαλοί μας και αναγνώριζαν στις μεταξύ τους συζητήσεις και αναλύσεις. Για αυτό και προς Πειραιά μεριά πανηγύριζαν όσο μας έβαζαν τρικλοποδιές δήμαρχοι και πολιτεία με αποτέλεσμα να πάει πίσω όλο το έργο για δύο με τρία χρόνια. Διότι θα είχαμε ήδη την έδρα μας αν δεν υπήρχε ο πόλεμος που δέχτηκε το έργο από πολλές πλευρές οι οποίες εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα αντίπαλα συμφέροντα.

Ο δικός μας Σεπτέμβρης, η δική μας χρονιά

Με το γηπεδικό νομοτελειακά θα απογειωθεί και το αγωνιστικό

Η ώρα όμως έφτασε. Όπως λέγαμε και φαντάροι 28 και… ξημερώνει! Τόσες μένουν για να μπούμε στο σπίτι μας και να ζήσουμε στιγμές που δεν έχουν προηγούμενο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να συναντηθούμε και να ξανασμίξουμε όλοι μαζί, να γίνουμε ξανά οικογένεια, να ανταμώσουμε και με την καρδιά και το μυαλό μας όλους όσοι δεν θα είναι εκεί μαζί μας με το σώμα τους, αλλά πάντα δίπλα μας και στο πλευρό μας μέσα από εμάς. Όλα τα αγαπημένα πρόσωπα που δεν το πρόλαβαν και δεν θα τους σφίξουμε το χέρι, δεν θα τους αγκαλιάζουμε να κλαίμε μαζί για αυτό που θα βιώνουμε.

Τα δάκρυα θα είναι όμως χαράς και λύπης μαζί. Μέσα από αυτά θα εξαγνιστούμε… Θα τους φέρουμε όλους εκείνο το βράδυ εκεί, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, όπου την γνωρίσαμε και όλη η γη το ξέρει! Είναι μια αρχή, διότι δεν υπάρχει τέλος, η Ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή… Από τη στιγμή που θα ζήσουμε το όνειρο και θα το κάνουμε πραγματικότητα θα αλλάξουν όλα αυτόματα και μέσα μας και στην ομάδα. Να είστε σίγουροι για αυτό. Όχι δεν θα κερδίσουν τα… τσιμέντα, θα κερδίζει η ΑΕΚ, μέσα από τη δύναμη που θα λαμβάνει από το σπίτι της, τον κόσμο της, την οικογένειά της.

Με το νέο γήπεδο άλλωστε, νομοτελειακά, θα απογειωθεί και το αγωνιστικό. Κι αν δεν γίνει από την πρώτη κιόλας σεζόν θα ακολουθήσει, θα το συμπαρασύρει, θα το εκτοξεύσει. Να είστε σίγουροι για αυτό. Η εποχή της ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας έρχεται και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι τυχεροί που θα τη ζήσουμε ξανά. Μαζί με την πιο αδικημένη και δυνατή γενιά ΑΕΚτζηδων οι οποίοι δίχως γήπεδο, δίχως την πόλη μας και τη γειτονιά μας, έμεινα πιστοί στην ιδέα της, δεν την άφησαν μόνη ποτέ στα πιο δύσκολα και σκληρά χρόνια της, για αυτούς είναι πιο σημαντικό από όλους μας. Αυτοί το δικαιούνται περισσότερο από τον καθένα που έχει ζήσει το παλιό γήπεδο και το μεγαλείο της ΑΕΚ εκεί…

28 και ξημερώνει και τελειώνει η λέξη υπομονή για το γήπεδό μας. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει το ολικό restart του club σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θα ζήσουμε και η σημασία του να έχεις γήπεδο θα δώσουν σε όλους να καταλάβουν γιατί ισούται με δέκα σερί τίτλους! Ναι, ήταν άσχημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιστικά, απογοητευτικά, με πόνους ιστορικά σημαντικούς. Αλλά δεν αλλάζουν όλη την Ιστορία της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικά! Άλλοι ας χαίρονται για τρία χρόνια επιτυχίας σε 100 ιστορίας, τώρα έρχεται η δική μας ώρα και θα είμαστε όλοι εκεί…

Τα υπόλοιπα και τα αγωνιστικά θα τα πούμε πάλι στις επόμενες μέρες, για ΠΑΣ και Παναθηναϊκό, το γεγονός της σεζόν παραμείνει ένα και μοναδικό!

Ο δικός μας Σεπτέμβρης, η δική μας χρονιά

Υγ: Η λύσσα του Βαγγέλη Μαρινάκη με την ΕΠΟ επιβεβαιώνει την οργή του που δεν ελέγχει εκείνος ξανά τα κουμάντα. Το θέμα ήταν, είναι και παραμένει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Σκούζουν για έλεγχο της ΕΠΟ από τον Μελισσανίδη και η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης πέρυσι και φέτος ήδη έχασε εντός από τον Βόλο με απόλυτα 50-50 διαιτησία και δεν τους βγαίνει το παραμύθι με την ΕΠΟ του Μελισσανίδη. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν τους μοιάζουμε πουθενά και για κανέναν λόγο. Με τον μη ορισμό Καραντώνη και Τζήλου για τις διαιτησίες τους υπέρ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ το μήνυμα είναι σωστό και ξεκάθαρο και συνιστά ευκαιρία για τους Έλληνες διαιτητής να κόψουν τα νταλαβέρια και να σφυράνε δίχως σκοπό. Το ίδιο ορθό μήνυμα είναι και η τιμωρία της ΕΠΣ Πειραιά που θέλει να φωνάζει την υποτακτικότητά της αν και θα έπρεπε να διαλυθεί από τη… διάλυση που επέβαλλε στον Εθνικό, το γνήσιο σωματείο του Πειραιά! Ας το εμπεδώσουν όλοι ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία ομοιότητα με αυτούς και πουθενά (το σημειώνω και για αυτούς που θέλουν ανάλογες προστασίες στην ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και δηλώνουν Ενωσίτες).

Υγ2: Ακούω να μπαίνει στην κουβέντα το θέμα δεξί μπακ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπήρχε και πως γίνεται να μη προκύψει προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση όταν ο μόνος που υπάρχει είναι ο Ρότα που το παλεύει αλλά δεν μπορεί να θεωρείται δεξί μπακ επιπέδου ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας. Μπορεί να εξελιχθεί αλλά…

Υγ3: Αναμένουμε τον φορ για τον οποίο εννοείται έχουμε αργήσει. Διότι αντιλαμβάνομαι να θέλει να υπολογίζει ο κόουτς τον Λιβάι Γκαρσία για εκεί, ανάλογα τον αντίπαλο και ελέω χαρακτηριστικών δύναται να το κάνει, αλήθεια είναι αυτό, αλλά να συνυπολογίζει και όχι να μην αποκτηθεί και ένας ακόμη για βασικός. Από τη στιγμή δε που θέλει να παίζει και με δύο επιθετικούς, είτε στο 3-5-2 είτε στο 4-4-2, ακόμη και που μπορεί να ανταποκριθεί ο Γκαρσία δεν φτάνουν δύο μόνο! Όταν παίζει με δύο φορ θες μίνιμουμ τρεις και να υπολογίζεις και τους τρεις για βασικούς…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X