Μπάνκι: «Ο Στρέλνιεκς μου θυμίζει τον Ζήση κάποιες στιγμές»

Μπάνκι: «Ο Στρέλνιεκς μου θυμίζει τον Ζήση κάποιες στιγμές»
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τον νέο της γκαρντ, Γιάνις Στέρλνιεκς

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ έντονο, από μπασκετικής πλευράς. Η ΑΕΚ κινήθηκε σε μια διαφορετική λογική, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ηλίας Καντζούρης ξέρει άριστα την ξένη αγορά, κάτι που φρόντισε να δείξει με τις κινήσεις που έκανε.

Μια εξ αυτών ήταν πολύ ηχηρή, με έντονο άρωμα Euroleague. Η Ένωση κατάφερε να κάνει δικό της τον Γιάνις Στρέλνιεκς, βάζοντας στο ρόστερ της έναν παίκτη με εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο και παραστάσεις τόσο στην εθνική ομάδα της χώρας του, όσο και στην Euroleague, με ομάδες που διεκδικούσαν το τρόπαιο τα τελευταία χρόνια.

Πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, είχε μια… δουλειά με την εθνική ομάδα της Λετονίας. Υπό τις οδηγίες του Λούκα Μπάνκι, ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο ιθύνων νους μιας ομάδας με ταλέντο, που κατάφερε να φτάσει σε δύο πολύ σημαντικές νίκες, κόντρα σε Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία. Νίκες που έφεραν τους Λετονούς στην πρώτη θέση του ομίλου, μπροστά από την Εθνική ομάδα, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2023.

Μιλώντας στο SDNA ο Ιταλός προπονητής, σε πρώτη φάση πέρασε από… κόσκινο τις 2 εμφανίσεις του Στρέλνιεκς με την εθνική Λετονίας στα παράθυρα του Αυγούστου. «Είναι πολύ έμπειρος με την εθνική Λετονίας. Παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε πέρυσι λόγω τραυματισμών και λόγω της Ευρωλίγκα, τον κάλεσα στην εθνική γιατί είναι ένας νέος κύκλος της ομάδας. Ξέρει το άθλημα.

Είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ που έχουμε, όσον αφορά τη γνώση του αθλήματος. Όταν έχεις παίκτες σαν τον Πορζίνγκις, τον Μπέρτανς, τον Κούρουκς, τον Σμιτς, θες να έχεις ηγεσία στην θέση του πλέι μέικερ και σταθερότητα. Ήταν σημαντικό, παρά τους τραυματισμούς του πέρυσι. Είχε πολύ καλό καλοκαίρι.

Αποφασίσαμε να μην τον πιέσουμε τον Ιούλιο για να είναι έτοιμος τώρα και έδειξε καλά δείγματα. Ήταν η αρχή της σεζόν γι αυτόν και δεν πίεσε. Ήταν υγιής όμως. Έπαιξε πολύ καλά για 20 λεπτά και είναι ο παίκτης που όλοι ξέρουμε».

Η θέση στην οποία χρησιμοποιήθηκε ο Λετονός γκαρντ ήταν αυτή του πλέι μέικερ. Μια θέση που και ο Καντζούρης τον προορίζει για την ΑΕΚ της νέας σεζόν σε αρκετά σχήματα. Το υπάρχον ρόστερ άλλωστε, προσφέρει ευελιξία στον τομέα της περιφέρειας.

Μόνο που στην εθνική Λετονίας έπαιξε στη θέση του πλέι μέικερ για έναν διαφορετικό λόγο. «Για να πω την αλήθεια τον έβλεπα πιο πολύ σαν κόμπο, αλλά δεν τον έβαζα εκεί. Ο Καντζούρης τον ξέρει καλά και έχει εξαιρετική γνώμη. Εγώ τον έβλεπα πιο πολύ σαν κόμπο για να μην έχει την πίεση του παίκτη που θα είχε συνεχώς την μπάλα στα χέρια. Στην εθνική δεν έχουμε τόσους δημιουργούς όμως και έτσι έπαιξε στη θέση 1 κατά κύριο λόγο. Έχει την εμπειρία και την ποιότητα να το κάνει».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X