Η ΑΕΚ έψαξε σωτηρία στο Champions League, αλλά η dream team δεν άντεξε (VIDEO)

Η ΑΕΚ έψαξε σωτηρία στο Champions League, αλλά η dream team δεν άντεξε (VIDEO)

Νίκη λύτρωση και πρόκριση της ΑΕΚ στη Λεωφόρο επί της Γκρασχόπερς για τους ομίλους του Champions League, αλλά σε μια χρονιά που δεν μπορούσε να πάει μακριά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νίκη επί της ελβετικής Γκρασχόπερς με 3-1 σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια ήταν για την ΑΕΚ, τη στιγμή που επιτεύχθηκε, λύτρωση και ανάσα ζωής. Μετά από ένα περιπετειώδες καλοκαίρι με οικονομικά αδιέξοδα, με αγωνία αν θα εξασφαλιζόταν η άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αποχώρηση Νικολαϊδη και με επεισοδιακή προετοιμασία, η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ενισχυθεί με μεγάλα ονόματα (Οκκάς και Λυμπερόπουλος με δωρεές από τον Δημήτρη Μελισσανίδη!) και να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ήδη κατεδαφισμένο και με το ΟΑΚΑ κλειστό λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ήταν το μοναδικό διαθέσιμο γήπεδο με στοιχειώδεις προδιαγραφές Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την ήττα με 1-0 στη Ζυρίχη, η ΑΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να παίξει τα ρέστα της στη ρεβάνς.

Στις 27 Αυγούστου του 2003 όλα πήγαν πρίμα για ένα ημίχρονο. Τα γκολ του Κώστα Κατσουράνη και του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 21’ και 25’ αντίστοιχα ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα και το αυτογκόλ του Καστίγιο έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με ένα 3-0 που έμοιαζε με υποθήκη ενός μεγάλου σκορ.

Κι όμως, το δεύτερο ημίχρονο ήταν γεμάτο από… λαχτάρες. Οι Ελβετοί μείωσαν με τον Νούνιες στο 68’, αλλά στο 73’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του (μοιραίου) Καστίγιο που υπέπεσε σε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λυμπερόπουλος, αλλά αστόχησε και το 4-1 δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, οι παίκτες του Μπάγεβιτς απειλήθηκαν από τους δέκα αντιπάλους τους και οι οπαδοί της ΑΕΚ θυμούνται ακόμα πώς πάγωσε το αίμα τους όταν η κεφαλιά του Γκάνε στις καθυστερήσεις έφυγε.. ξυστά από το δοκάρι της εστίας του Σάκη Χιώτη.

Η ΑΕΚ κράτησε το 3-1 και πέρασε. Στον όμιλο, όμως, με Λα Κορούνια, Μονακό και Αϊντχόφεν, βγήκαν στην επιφάνεια όλα εκείνα τα σοβαρά προβλήματα που έφεραν την ΑΕΚ στα πρόθυρα της διάλυσης το καλοκαίρι του 2004. Εκείνη η βραδιά στη Λεωφόρο ήταν η τελευταία στιγμή χαράς για πολύ καιρό…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Αμπονσά, Καψής, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Τσιάρτας (53′ Μαλαδένης) Γεωργάτος (61’ Ναλιτζής) Οκκάς, Λυμπερόπουλος (80’ Κωστένογλου).

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X