Τα δύο στοιχεία που θα κρίνουν που θα φτάσει η νέα ΑΕΚ!

Τα δύο στοιχεία που θα κρίνουν που θα φτάσει η νέα ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ξέρει ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ για να πανηγυρίσει τίτλους στο φινάλε της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ κάθε μέρα είναι σα να περνούν μαζεμένες 3-4. Πότε ήρθε ο Μουκουντί και πότε άρχισε ξανά η αμφιβολία για το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά κινείται η ομάδα στις μεταγραφές, κανείς δεν κατάλαβε. Πότε έγινε η νίκη στη Λαμία και πότε γεννήθηκαν αμφιβολίες για το που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, έγινε ατμός που έλεγε και ο μυθικός κινηματογραφικός Θρασύβουλος. Και βέβαια, πότε πρόλαβε το όνειρο του γηπέδου να μετατραπεί σε πεδίο διαμάχης, χάνεται στα όρια του απίθανου.

Δεν κακίζω κανέναν, ούτε ζητάω τα ρέστα. Ετσι κι αλλιώς, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κοινωνική συγκυρία, ο κόσμος έχει αγριέψει. Στην ΑΕΚ ακόμα περισσότερο, γιατί κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει, όσα έχουν προηγηθεί την προηγούμενη τετραετία. Αυτό είναι ένα βάρος που κουβαλά ο καθένας μέσα στην ΑΕΚ και θα μπορέσει να απαλλαχθεί, μόνο όταν κλείσει πληγές που άνοιξαν στο πέρασμα των χρόνων: πρωτάθλημα, κύπελλο, νίκες σε ντέρμπι, καλό ποδόσφαιρο.


Τα άφθαρτα πρόσωπα και η ετοιμότητα

Αυτήν τη στιγμή, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το μέλλον και όσα θα συμβούν. Είναι σαφές, πως η ΑΕΚ επιχειρεί ολική αναδόμηση, ώστε με τη φρεσκάδα και την αύρα των νέων προσώπων, με προσεκτικές επιλογές και στοχευμένες κινήσεις, να βγει από τα πολλαπλά αδιέξοδα των περασμένων ετών. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνεις εάν αυτή η συνταγή μπορεί να δώσει επιτυχία. Βρισκόμαστε μόλις μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με κάθε ομάδα να έχει πολλά και ανοιχτά θέματα να επιλύσει.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που νομίζω, ότι αρκετοί δεν κατανόησαν απόλυτα σωστά σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα με το μικρότερο βαθμό ετοιμότητας, με το αναμενόμενο άγχος κάθε πραγματικής πρώτης. Για όλο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, που είχε παίξει από δύο έως και πέντε παιχνίδια, υπήρχε μια διαφορετική ψυχολογία. Και μπορεί να φαντάζει μικρό το διάστημα, αλλά είναι φανερό πως κάποιες ομάδες δουλεύτηκαν και επιχείρησαν να είναι φρέσκιες μέσα στο καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ έκανε βαριά προετοιμασία που τώρα σβήνει.

Όπως και να έχει, αυτά είναι στοιχεία που θα αναλυθούν ενδελεχώς και στην πορεία. Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ για να μη χαιρετήσει από Οκτώβρη και Νοέμβρη και να είναι πραγματικά ανταγωνιστική ως το φινάλε της σεζόν είναι να διατηρήσει ως κόρη οφθαλμού δύο στοιχεία που κάνουν μέχρι τώρα τη διαφορά φέτος. Το πρώτο και σημαντικότερο, αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε επιτυχία, να κρατήσει υψηλά τη συσπείρωση και τον ενθουσιασμό του κόσμου της.


Πρώτα η Ενωση

Θαρρείς και εκείνοι που κάποτε «γέννησαν» την ιδέα της ΑΕΚ, έβαλαν το συνθετικό της Ενωσης στο όνομα της, για να υπενθυμίζουν ποιος είναι ο κίνδυνος και ποιο είναι το «κλειδί» για την επιτυχία. Δεν υπάρχει ιστορικά καμία επιτυχία της ΑΕΚ που να συνέβη δίχως να υπάρχει απόλυτη ενότητα διοίκησης, προπονητή, παικτών, κόσμου. Υπάρχουν πλείστες χρονιές, όπου η ΑΕΚ είχε λεφτάδες στη διοίκηση, προπονητές με σπουδαίο όνομα, παικταράδες που έκαναν θραύση, αλλά δεν πετύχαινε το στόχο της.

Νομίζω πως άπαντες κατανοούν, πως ειδικά στη σύγχρονη εποχή των social media και του νετ, γίνεται μεγάλο παιχνίδι στο κομμάτι της επικοινωνίας. Η ΑΕΚ πολλές φορές έχει φανεί να κλείνει τα μάτια, να αρνείται να μπει στη διαδικασία. Ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρχαν πολύ σοβαρές καταστάσεις που έχριζαν άμεσης παρέμβασης, αλλά περνούσαν στο ντούκου. Μια κάκιστη αντίληψη, πως όποιος φωνάζει είναι αδύναμος, έβγαζε αφωνία και άφηνε να γίνεται παιχνίδι στην πλάτη της ομάδας.

Όπως και να έχει, στα φρέσκα κουλούρια. Πέρα από κάθε επικοινωνιακό τερτίπι, υπάρχει μια πραγματικά που συγκλονίζει και δονεί την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία και αυτή είναι βέβαια η είσοδος στον «κιτρινόμαυρο ναό». Και μόνο τυχαίο δεν είναι, πως η προσωρινή μετακόμιση στη Ριζούπολη και η αναβολή στην είσοδο της ΑΕΚ στο «σπίτι» της, πήγε να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις εντός της ομάδας. Με παράπονα και μουτράκια, ξεπεράστηκε το ζήτημα και η ΑΕΚ αφήνει πίσω αυτήν την ιστορία.

Μεταγραφές στοχευμένες, υψηλού επιπέδου

Διαβάστε περισσότερα για τα στοιχεία που θα κρίνουν την ΑΕΚ.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X