Όλο αυτό να μείνει μακριά από την ομάδα γιατί ο Βόλος είναι πολύ επικίνδυνος

Όλο αυτό να μείνει μακριά από την ομάδα γιατί ο Βόλος είναι πολύ επικίνδυνος
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το θέμα με τα διαρκείας και την Ριζούπολη, αλλά κι αυτά που πρέπει κυρίως να «καίνε» όλους τους ΑΕΚτζήδες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν δεδομένο από τη στιγμή που γεννήθηκαν ελπίδες και προσδοκίες ότι θα παίξει η ΑΕΚ τα ματς με Βόλο και με ΠΑΣ στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», πως εφόσον δεν κέρδιζε τη μάχη με το χρόνο, θα προέκυπτε διαμαρτυρία. Αυτές οι ελπίδες και οι προσδοκίες βέβαια δεν δημιουργήθηκαν από την επίσημη ΑΕΚ, αλλά και πάλι δεν έπρεπε να συμβεί.

Όλοι όσοι κινούμαστε στο περιβάλλον της ομάδας, δεχόμασταν για πολύ καιρό καταιγισμό ερωτήσεων για το πότε θα παίξει το πρώτο της παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προσωπικά, σε όλους απαντούσα και το έκανα και στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο και στο facebook και παντού, ένα μεγάλο «δεν ξέρω, δεν θέλω να κάνω καμία εκτίμηση» και πως… «πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να πει κάτι επισήμως η ΠΑΕ».

Κι επειδή τα γραπτά, ως γνωστόν, μένουν, δεν είναι κάτι που το γράφω εκ των υστέρων. Το είχα γράψει καιρό πριν και στην «ΩΡΑ» και στο «enwsi» και το έλεγα και στο ραδιόφωνο. Θα ήταν λάθος της ΑΕΚ να βιαζόταν και να έβαζε τον φίλαθλο κόσμο της στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» στα παιχνίδια με Βόλο και με ΠΑΣ, με το γήπεδο να έχει ακόμα ατέλειες και όσον αφορά στην ασφάλεια, αλλά και τη λειτουργικότητά του. Περιμέναμε 19 χρόνια, δεν θα έτρεχε τίποτα να περιμένουμε και έναν ακόμα μήνα.

Σωστή και λογική απόφαση

Να γίνουν πρώτα και τα εγκαίνια με κάθε μεγαλοπρέπεια και ύστερα να μπούμε όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι και συγκινημένοι στη γηπεδάρα της ΑΕΚ, στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας άλλα προβλήματα και προκειμένου να νιώσουμε όλα τα έντονα συναισθήματα μιας τόσο σπουδαίας περίστασης. Αυτή ήταν η άποψή μου – επαναλαμβάνω – εδώ και καιρό και είναι καταγεγραμμένη.

Είναι προφανές πως όταν κάποιος οπαδός δίνει χρήματα από το υστέρημά του για την ομάδα, δικαιούται βεβαίως και να διαμαρτυρηθεί. Αυτή τη δημοκρατία θέλουμε και ευτυχώς έχουμε στην ΑΕΚ. Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, ότι ανακοίνωση και να έβγαζε η ΠΑΕ σήμερα, θα υπήρχε αντίδραση από μερίδα του κόσμου. Αν για παράδειγμα έδινε ένα μέρος της αξίας των διαρκείας που αντιστοιχούν στα δύο ματς, θα υπήρχαν αντιδράσεις του τύπου «μας κοροϊδεύουν και δίνουν ψίχουλα στον κόσμο, κανονικά πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα για να επιστρέψουμε τα διαρκείας».

Δύσκολη κατάσταση, μα πρέπει και να καταλάβουμε ότι μιλάμε για ένα νέο γήπεδο, μια νέα αρχή, οπότε κάτι θα προέκυπτε. Και κάτι ενδεχομένως να προκύψει κι όταν με το καλό μπει η ομάδα στο νέο της γήπεδο. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν ατέλειες. Το θέμα είναι να εντοπίζονται και να διορθώνονται άμεσα.

Έπαιξαν ρόλο οι 1500 «Ενωσίτες» για τη νίκη στη Λαμία

Από εκεί και πέρα, προσωπικά στη ζωή μου γενικότερα και όχι μόνο σε ότι αφορά στην ΑΕΚ, έχω κόλλημα και πιστεύω πολύ στην αρνητική ενέργεια. Για την ΑΕΚ, ακόμα… χειρότερα, έχω και τις προλήψεις μου, αλλά ας σταθώ στην αρνητική ενέργεια. Κι αντιστοίχως φυσικά και στη θετική!

Για παράδειγμα, το όλο κλίμα χαράς και αισιοδοξίας που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα του ματς με την Λαμία, προσωπικά θεωρώ ότι έπαιξε το ρόλο του. Το ίδιο και η παρουσία των 1500 «Ενωσιτών» στο γήπεδο. Η τύχη με το δοκάρι στο πέναλτι του Ντε Βινσέντι, ήταν και θέμα ενέργειας και πίστης του κόσμου, ειδικά εκείνων που ήταν στο «πέταλο» που έβλεπε ο Αργεντίνος άσος της Λαμίας.

Πέρα λοιπόν από την όλη φασαρία με αφορμή το ότι η ΑΕΚ θα παίξει τα δύο παιχνίδια με Βόλο και με ΠΑΣ στην Ριζούπολη, δημιουργείται και ένα κακό κλίμα γύρω γύρω. Αλλά κακά τα ψέματα και μέσα στα γραφεία. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι όλη αυτή την εβδομάδα, στην ΠΑΕ θα ασχολούνται με το πώς θα μπουν στο γήπεδο το Σάββατο οι κάτοχοι των διαρκείας και με την όλη διαδικασία με την ειδική πλατφόρμα και τα συναφή. Άγχος, αναστάτωση και παράλληλα γκρίνια έως και κράξιμο στα social media.

Όλη αυτή η ιστορία, ελπίζω να μην επηρεάσει την ίδια την ομάδα. Κοινώς, το άγχος και η αγωνία των γραφείων στο Μαρούσι για όλη αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία με πλατφόρμες και διαρκείας να μην αγγίξει κανέναν στα Σπάτα.

Μεγάλη ποιότητα ο Βόλος από τη μέση και μπροστά

Η ομάδα πρέπει να ασχολείται μόνο με τον Βόλο, που είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνος. Δεν το γράφω στο πλαίσιο των τετριμμένων ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και θέλει μεγάλη προσοχή. Τον είδα τον Βόλο και από τη μέση και μπροστά είναι… φωτιά και λάβρα. Έχει τρομερή ποιότητα στο κέντρο και στην επίθεση. Απορώ να πω την αλήθεια, που δεν ασχολήθηκε μεγάλη ομάδα με τους Φαν Βεερτ και Πάολο Φερνάντες.

Η τριάδα με τα στόπερ που καλώς δουλεύει ο Αλμέιδα είναι ακόμα ρισκαδόρικη, ειδικά από τη στιγμή που ο Βίντα δεν είναι στο 100% και για το ματς με τον Βόλο δεν νομίζω ότι μπορεί να υπολογίζεται για βασικός ο Μουκουντί. Γενικότερα, η τριάδα στην άμυνα, ίσως επιβάλλει μια ακόμα μεταγραφή κεντρικού μπακ, που αν είχε έρθει και ο Πλάνιτς, θα μιλούσαμε τώρα πολύ διαφορετικά και με τεράστια ασφάλεια.

Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω τόσο να εμπλακώ στα πλάνα του κόουτς, που γνωρίζει πολύ καλύτερα και θα μελετήσει φυσικά και τον Βόλο. Στο μόνο που θέλω να σταθώ είναι στο ότι το Σάββατο, η ΑΕΚ δίνει μακράν το πιο δύσκολο παιχνίδι από τα τρία μέχρι να πάει στη Λεωφόρο, όπου εκεί θα μιλάμε άλλωστε για ντέρμπι.

Η Ριζούπολη, έτσι κι αλλιώς, θα είναι γεμάτη. Και η όποια αρνητική ενέργεια πρέπει να μείνει έξω από το γήπεδο και μακριά από την ομάδα. Το ματς αυτό θα θέλει υπομονή και «σπρώξιμο» της ΑΕΚ και από τον κόσμο της. Άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης δεν υπάρχει φέτος στα εντός έδρας στον «πόλεμο» του πρωταθλήματος. Ούτε γίνεται να μπει η ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο και να κυνηγάει από τόσο νωρίς. Πρέπει να το καταλάβουμε. Όλοι μας!

Υ.Γ.: Είδαμε με το… καλημέρα ότι ο «βρώμικος πόλεμος» και η αλητεία εναντίον της ΑΕΚ, ξεκίνησαν. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στη συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει φουλ συσπείρωση και να μας νοιάζουν οι νίκες και η περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Από εκεί και πέρα, το σωστό και το λογικό για το σπίτι μας, είναι να μπούμε και να το χαρούμε με την ψυχή μας, τη στιγμή που θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμο και λειτουργικό γίνεται. Δηλαδή στο ματς με τον Ιωνικό…

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X