Η ΑΕΚ φέτος θέλει έδρα και αυτή θα είναι η «OPAP Arena»

Η ΑΕΚ φέτος θέλει έδρα και αυτή θα είναι η «OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βάζει μια σημαντική παράμετρο για την ΑΕΚ στην προσωρινή «μετακόμιση» στη Ριζούπολη μέχρι την είσοδο στην «OPAP Arena»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δουλειά δεν είχαμε και δουλειά ανοίξαμε. Θαρρείς και μας ακολουθεί ένα μόνιμο μαύρο συννεφάκι και εκεί που πάμε να βγούμε στον ήλιο, έρχεται η καταιγίδα στο κεφάλι μας. Οι τελευταίες ώρες είναι γεμάτες από κουβέντες για το γήπεδο και για το ποια λύση έπρεπε να επιλεγεί για την αναγκαστική «μετακόμιση» των δύο αρχικών εντός έδρας αγώνων από την «OPAP Arena». Όπως σας έγραφα και στο τελευταίο κείμενο, καταλαβαίνω την απογοήτευση και την ανυπομονησία του κόσμου.

Ο ΑΕΚτζής θέλει να βρεθεί μια ώρα αρχύτερα σε αυτό που του στέρησαν με σκοτεινές μεθόδους και ιστορίες που έχουν τεράστιο παρασκήνιο εδώ και δύο δεκαετίες. Ζει με αυτό το όνειρο και η διάθεση 25.000 και πλέον καρτών διαρκείας, με υψηλές τιμές σε μια εποχή έντονης κοινωνικής κρίσης, είναι απόλυτα ενδεικτικό. Γνώμη μου είναι, πως θα έπρεπε να είχε βρεθεί ένας άλλος τρόπος «αποζημίωσης». Ισως με κάποιο δώρο, μια διαδικασία που θα άφηνε σχετικά ικανοποιημένους άπαντες. Ωστόσο, το λάθος για την ΑΕΚ θα είναι να βουτηχτεί ξανά στην εσωστρέφεια και να χάσει τον πραγματικό στόχο.

Μακριά από το «Νταχάου»

Ακόμα και από την επιλογή της έδρας που υπήρξε για αυτά τα ματς της αναγκαστικής «μετακόμισης», φαίνεται πως στην ΑΕΚ θέλουν να προσθέσουν στην τρέχουσα περίοδο ένα τεράστιο «όπλο» που στερήθηκε η ΑΕΚ έναντι του ανταγωνισμού τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό είναι αναμφίβολα η έδρα. Η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να παίζει στο «Νταχάου» του ΟΑΚΑ, που μπορεί να πανηγύρισε εκεί πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά σαφώς και δεν αποτελεί έδρα. Σίγουρα, δεν είναι η δική της έδρα.

Το ΟΑΚΑ, όσες νίκες και εάν έκανε εκεί η ΑΕΚ, όσες επιτυχίες και εάν έκανε, δεν είναι Καραϊσκάκη ή Τούμπα, δεν είναι καν Λεωφόρος ή Χαριλάου. Είναι ένα κρύο πράγμα, που μπορεί να παρέχει κάποιες ανέσεις, αλλά δεν έχει τίποτε άλλο που να σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία. Οσοι έχουν ζήσει τη Νέα Φιλαδέλφεια έστω και μισογεμάτη και αναλογιστούν το ΟΑΚΑ ακόμα και κατάμεστο σε κάποια παιχνίδια, αντιλαμβάνονται τη διαφορά.

Μίλησε η έδρα στην πρεμιέρα

Γι’ αυτό και όταν άνοιξε αυτή η κουβέντα για τη «μετακόμιση», η πρώτη σκέψη του Μελισσανίδη ήταν να γίνουν αυτά τα δύο παιχνίδια στα Σπάτα. Στο Σεραφείδειο, που όλες οι τελευταίες πληροφορίες που δέχομαι, μου αναφέρουν πως είναι ένα «κουκλί». Πανέμορφο, λειτουργικό, αλλά και πολύ μικρό για το μέγεθος της ΑΕΚ. Είπαμε να γίνει έδρα, αλλά δεν μπορεί – σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον και μέχρι να επεκταθούν οι εξέδρες – να είναι κάτι περισσότερο.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ ήταν η μοναδική από τους ομάδες που θεωρητικά θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, που έπαιξε εκτός έδρας. Είναι εκείνη που νίκησε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Φάνηκε στα υπόλοιπα παιχνίδια, πόσο σημαντική είναι η έδρα για όλους. Ο Ολυμπιακός είχε την παραδοσιακή πίεση που ασκείται στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ από τον ενθουσιασμό της εξέδρας, Παναθηναϊκός και Αρης είχαν ένα γήπεδο που έσπρωξε προς τη νίκη.

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X