Η ΑΕΚ θέλει το χρόνο της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και την αναγκαστική «μετακόμιση» στη Ριζούπολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θυμάμαι, ότι από πιτσιρικάς είχα αυτό το χούι. Ηθελα από το ξεκίνημα της σεζόν, να βλέπω την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Να μην κυνηγά κανέναν, να μη χρειάζεται καν να κοιτά πίσω της. Αφήστε τους άλλους να κάνουν τα δικά τους, να προπαγανδίζουν στην πλάτη της ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι πως οι τρεις βαθμοί σε εκτός έδρας παιχνίδι ήρθαν, η ομάδα δεδομένα κέρδισε σε αυτοπεποίθηση, ο κόσμος «ψήθηκε» ακόμα περισσότερο με αυτό που ετοιμάζει ο Αλμέιδα.

Το σπουδαίο για την ΑΕΚ είναι να κερδίζει. Οσο προχωρά με νίκες, τόσο καλύτερο θα κάνει το μέλλον της. Τόσο περισσότερο χρόνο θα κερδίζει, τόσο καλύτερες σχέσεις θα οικοδομεί εντός της ομάδας, αλλά και με τον κόσμο της. Είναι δεδομένο, πως για μια εντελώς νέα πραγματικότητα, με τόσα πολλά νέα πρόσωπα, σε πολλούς και καίριους ρόλους, είναι αναγκαίο να υπάρξει χρόνος ζύμωσης. Οσο αυτά συνδυάζονται με νίκες, σε τόσο μεγαλύτερη ηρεμία θα υλοποιούνται.

Για την ΑΕΚ είναι μεγάλη υπόθεση η νίκη. Μπορεί ο καθένας να λέει τη δική του ιστορία, για τη δυναμικότητα της Λαμίας, τις απουσίες που είχε, την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι. Ξέρετε, με τα αν και τα ίσως, δεν γράφεται η ιστορία. Στο τέλος της σεζόν, όλα αυτά δεν θα τα θυμάται κανείς. Αυτοί που πρέπει να απασχολούνται σε αυτήν τη φάση με όσα συμβαίνουν, είναι μόνο όσοι έχουν το συγκεκριμένο ρόλο μέσα στην ΑΕΚ.


Μεγάλες προσωπικότητες

Αυτό που διαπιστώνει εύκολα κανείς και επιβεβαιώθηκε εκ νέου στη Λαμία, είναι πως η ΑΕΚ έχει μεγάλη ποιότητα. Παίκτες που μπορούν να κάνουν απίθανα πράγματα με την μπάλα, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που ξεχωρίζει. Εχει ενισχυθεί στις μεταγραφές με παίκτες διαφοράς. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως από τους τρεις που διακρίθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον στην πρεμιέρα, περιλαμβάνονταν δύο νέα αποκτήματα. Αφήνω εκτός του σούπερ Αραούχο και στέκομαι σε Βίντα και Γιόνσον.

Η ΑΕΚ έχει την ποιότητα, διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλωστε, μη παραβλέπουμε, ότι στη Λαμία επιβεβαιώθηκε και η επαναδημιουργία ενός εξαιρετικού κλίματος και μιας δεμένης ομάδας από τον Αλμέιδα. Αυτός είναι ο πιο μεγάλος σταρ της ΑΕΚ σε αυτό το ξεκίνημα και το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη το κλαμπ, να έχει κάπου για να πιαστεί σε αυτό το ζόρικο ξεκίνημα.


Θέλει ενίσχυση

Προφανέστατα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθωθούν. Κάποια βελτιώνονται μέσα από την καθημερινή δουλειά και τις καλές συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα. Αλλά εκτιμώ, πως πρέπει να υπάρξουν και σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο πρώτης γραμμής. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει μια 20άδα παικτών που θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να μπουν και να κάνουν τη διαφορά. Και είναι φανερό, πως σε αυτήν τη φάση οι επιλογές είναι πολύ λιγότερες.

Αναλογιστείτε, πως στο χθεσινό πάγκο θα μπορούσαν να προστεθούν μόνο οι Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί, άντε και ο Γαλανόπουλος με όσες αιρέσεις υπάρχουν για την περίπτωση του. Δεν αρκούν έχω τη γνώμη. Θέλει ποιοτικές προσθήκες και ειδικά σε θέσεις που φαίνεται να είναι στενάχωρα και στο ξεκίνημα, όπως στη δεξιά πλευρά. Χρόνος υπάρχει στις μεταγραφές. Και εδώ, πρέπει να γίνει σύμμαχος της ΑΕΚ και να μην υπάρξει καμία βεβιασμένη κίνηση που θα γίνει υπό πίεση.


Όλα του γηπέδου δύσκολα

Μιλώντας περί χρόνου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο θέμα της ημέρας, που έφτασε να επισκιάσει ακόμα και την ίδια τη νίκη της ΑΕΚ. Αναφέρομαι βέβαια στη γνωστοποίηση της «μετακόμισης» στη Ριζούπολη για τα δύο αρχικά εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν. Μέχρι ενός σημείου, αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση του κόσμου, που περιμένει διακαώς την ώρα που η «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» θα ανοίξει τις πύλες της και η ΑΕΚ θα μπει στο «σπίτι».

Από την ώρα που βγήκε η πληροφορία, έχουν ειπωθεί πολλά. Δεν μπορώ να κακίσω κανέναν για όσα αισθάνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή. Εχει φαγωθεί ένας τεράστιος γάιδαρος όλα αυτά τα χρόνια, με πολλές δυσκολίες, με ζητήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ολόκληρου βιβλίου αν κάποιος τα έβγαζε όλα στη φόρα. Αλλά όσο και εάν είναι μια ιστορία που «πονάει», χρειάζεται σύνεση.

Διαβάστε τη συνέχεια για την ΑΕΚ και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X