Ξεκινά μια χρονιά που μπορεί να είναι ιστορική για την ΑΕΚ

Ξεκινά μια χρονιά που μπορεί να είναι ιστορική για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται τη νέα αγωνιστική χρονιά και μεταφέρει τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μαγικό το συναίσθημα. Κάθε φορά που ξεκινά ένα νέο πρωτάθλημα, νιώθεις σαν παιδί που περιμένει με προσμονή να δει ξανά ποδόσφαιρο. Ειδικά για την ΑΕΚ, εκείνη η μαγική διαδρομή που είχε κατάληξη τα Φιλαδέλφεια. Πόσες αναμνήσεις, πόσες στιγμές, πόσα παιδιά έγιναν άνδρες στο μονοπάτι εκείνο. Το φωτεινό μονοπάτι της ζωής που έλεγε κάποτε και μια ψυχή, ο δρόμος που οδηγεί στη μαγεία με τα «κιτρινόμαυρα».

Αφήνω τα επικολυρικά στην άκρη. Είμαι βαθιά πεπεισμένος, πως όσα θα ζήσουμε τη μέρα που η Νέα Φιλαδέλφεια, η «OPAP Arena», η «Αγιά Σοφιά», θα ανοίξει ξανά τις πύλες της, δεν θα έχει προηγούμενο. Οι στιγμές που θα καταγραφούν, είναι νομοτελειακό πως δεν θα έχουν προηγούμενο στην αθλητική ιστορία του τόπου. Λίγη υπομονή ακόμα. Και μέχρι τότε, να φροντίσει η ΑΕΚ να προχωρά με νίκες και να αυξάνει τη δική της αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό του κόσμου.

Τα θετικά στοιχεία της ΑΕΚ

Σαφέστατα, κανείς δεν παίρνει το πρωτάθλημα από την πρεμιέρα και συνήθως οι «πρωταθλητές» του Αυγούστου – τουλάχιστον σε περιόδους κανονικότητας, όταν δεν είχαμε απονομές από τα γνωστά συστήματα – συνήθως γκρεμίζονται στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Ωστόσο, για μια ομάδα που παραμένει άγνωστος Χ ακόμα και για τον ίδιο τον κόσμο της, είναι σημαντικό να δώσει στίγμα η ΑΕΚ. Να δείξει, πως κάποια από τα στοιχεία που φανέρωνε στα φιλικά, είναι πλέον κοινός τόπος γι’ αυτήν την ομάδα.

Για παράδειγμα, στα φιλικά προετοιμασίας έβλεπα πως η ΑΕΚ δεν έχανε εναέρια μονομαχία. Μολονότι δεν έπαιξε ποτέ ο Βίντα και βέβαια δεν υπήρχε ούτε καν ως σκέψη ο Μουκουντί, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συγκέντρωση και πάθος στο παιχνίδι τους και έτσι κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, ακόμα και με αντιπάλους υψηλότερους. Μια μικρή παράμετρος, που φανερώνει πάντως πάθος, αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα για τη νίκη.

Η ΑΕΚ και ο ανταγωνισμός

Ακούω και διαβάζω δεξιά και αριστερά, πως η ΑΕΚ μπαίνει ως φαβορί στο πρωτάθλημα. Εάν μιλάμε ιστορικά, ναι ισχύει αυτό. Η ΑΕΚ εκ της φύσεως της, είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο, είτε αγωνίζεται ο Μίμης και ο Μαύρος, είτε έπαιζε ο Κατσαβός και ο Μαχαιρίδης, έμπαινε με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Δεν χρειάζεται να το δηλώσεις, δεν λες σε κάποιον πως αναπνέεις, πως κινείσαι, πως βλέπεις. Τη δήλωση πρέπει να την κάνεις, όταν δεν συμβαίνει κάτι που θεωρείται φυσιολογικό εδώ και κοντά έναν αιώνα.

Ωστόσο, αγωνιστικά δεν μπορεί κάποιος να χρίσει φαβορί την ΑΕΚ. Ναι, δεν τρομάζει ο ανταγωνισμός. Τα είπαμε και σε παλιότερο σχόλιο. Ο Ολυμπιακός ψάχνει κάπου για να πιαστεί και βλέπετε τον παροξυσμό που επικρατεί για το ντεμπούτο του Χουάνγκ που έδωσε συνθήκες κανονικότητας, ο ΠΑΟΚ ψάχνεται και ο Λουτσέσκου αποδέχθηκε επισήμως, πως όλη αυτή η προσπάθεια ανανέωσης, στοίχισε εν τέλει στην Ευρώπη και θα δούμε που και πόσο αλλού.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις επιθετικά, έχει το πλεονέκτημα της παρουσίας προπονητή για δεύτερη σεζόν, αλλά στην άμυνα βλέπω πολλά κενά και διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσον μπορεί να κάνει το άλμα από το έχω στόχο την Ευρώπη, στο πάω για πρωτάθλημα. Εχει πάντως τη φανέλα και αυτό είναι πάντα αξιοπρόσεκτο. Και κάπου εκεί – συγγνώμη κ. Καρυπίδη – τελειώνουν οι πιθανοί υποψήφιοι για τον τίτλο.

Η πρεμιέρα

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X