Επιτυχία θα συνιστά το να είναι ο Αλμέιδα στο πόστο του όταν θα αρχίζουν τα πλέι οφς

Επιτυχία θα συνιστά το να είναι ο Αλμέιδα στο πόστο του όταν θα αρχίζουν τα πλέι οφς
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το πιο βασικό ζητούμενο της νέας προσπάθειας για την ΑΕΚ προκειμένου να είναι πρωταθληματικά ανταγωνιστική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχαν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια όσο έβλεπα κατά τη διάρκεια της άδειάς μου να μην κινείται φύλλο στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Ομολογώ λοιπόν ότι ένιωσα μεγάλη ανακούφιση όταν βρέθηκε ο τρόπος για την πέμπτη προσθήκη, μία έξυπνη ομολογουμένως κίνηση -αυτή του θηριώδους Μουκουντί- και λιγότερο άγχος για εμάς που πρέπει να κυνηγάμε τις ειδήσεις. Μικρή σημασία ασφαλώς έχει για όλους εσάς αυτό, ειδικότερα σήμερα, μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος για την Ένωση.

Για μένα το ζητούμενο παραμένει το ίδιο με αυτό που υπήρχε και πέρυσι το καλοκαίρι, τέτοια εποχή. Βέβαια τότε είχε ήδη προηγηθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τη Βελέζ και τα πάντα είχαν σκοτεινιάσει γύρω από την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά οι μαζεμένες μεταγραφικές κινήσεις εκείνου του Αυγούστου, οι προσθήκες ποδοσφαιριστών με ικανοποιητικό βιογραφικό αλλά όχι και την απαραίτητη προεργασία (και γνώση) για το πως θα μπορούσαν να ταιριάξουν μεταξύ τους, είχε δημιουργήσει μία υπερφίαλη συζήτηση για τις πιθανότητες της Ένωσης να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σε μία περίοδο μάλιστα που όλα έδειχναν ότι ο προπονητής (Μιλόγεβιτς) ήταν ήδη σε θέση δεινή.

Σήμερα προκύπτουν σαφώς πιο ελπιδοφόρες προοπτικές γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχει ένας τεχνικός ο οποίος εδώ και τρεις μήνες δουλεύει την ΑΕΚ ακριβώς όπως εκείνος τη θέλει, δίχως να έχει υποστεί μέχρι σήμερα την παραμικρή αγωνιστική φθορά, υπάρχει κι ένα καινούργιο γήπεδο το οποίο δεδομένα θα δώσει άλλη ώθηση σε όποιους εμφανιστούν να παίξουν σε αυτό, μπροστά σε ένα διψασμένο κοινό, έτοιμο και ικανό να πυροδοτήσει ατμοσφαιρικές εκρήξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το βασικό είναι να τον έχουμε εδώ τον Μάρτιο

Δεν παύει ωστόσο η αφετηρία να παραμένει ίδια: η ΑΕΚ πρέπει πρώτα από όλα να γίνει ομάδα μέσα στο γήπεδο κι όταν θα το καταφέρει, τότε και μόνο θα βάλει τα πράγματα κάτω για να διαπιστώσει πού βρίσκεται και τι μπορεί να πετύχει. Βλέπω τους άλλους γύρω μας και συμφωνώ ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο έως σήμερα, αλλά δεν είμαι παράλληλα και αφελής να πιστέψω ότι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Σε όλα τα επίπεδα… Δεν μπορώ επίσης να σκεφτώ αλαζονικά όταν εμείς έχουμε καταφέρει από μόνοι μας να αποτύχουμε με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.

Όταν με το καλό φτάσουμε στην ερχόμενη άνοιξη και ξεκινήσει η διαδικασία των πλέι οφς, θα γνωρίζουμε αν αυτή η νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος με σημαιοφόρο τον Ματίας Αλμέιδα, έχει πάρει το σωστό δρόμο. Και τούτο μπορεί να συμβεί μόνον εφόσον ο Αργεντινός παραμένει τότε στο πόστο του.

Δεν το έχει καταφέρει ούτε ένας προπονητής από το καλοκαίρι του 2018 έως σήμερα, ο οποίος να ανέλαβε την ομάδα πριν από τη θερινή προετοιμασία της και να έφτασε μέχρι τα ντέρμπι που κρίνουν το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Όλα είχαν χαθεί πολύ νωρίτερα. Άρα, επί προσωπικού μιλώντας, δεν θέλω να τρέχω με την ταχύτητα που κάποιοι άλλοι επιλέγουν, όταν τα προηγούμενα τέσσερα καλοκαίρια αποτύχαμε παταγωδώς στο θέμα του προπονητή. Όχι μόνο στις επιλογές των προσώπων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πλαισιώθηκαν ή (δεν) στηρίχτηκαν.

Είναι φανερό ότι ο Αλμέιδα απολαμβάνει διαφορετικής αντιμετώπισης έως σήμερα. Ασφαλώς το απαίτησε και το κέρδισε με την προσωπικότητά του, διαφορετικά δεν θα έπαιρνε αυτή τη δουλειά επειδή ο ίδιος δεν θα την ήθελε. Βέβαια, αυτό που συμβαίνει είναι το φυσιολογικό και όχι κάτι που να τον χαρακτηρίζει ως προνομιούχο. Είναι απλώς το πρώτο καλοκαίρι, μετά από τόσα και τόσα, που ο προπονητής έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μεταγραφές. Δεν έχει έρθει παίκτης που να μη θέλει ή να δίχως να έχει εικόνα για τις κινήσεις που γίνονται.

Ταπεινά λοιπόν, με σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και βήμα – βήμα, αγώνα με τον αγώνα για να αποκτηθεί ξανά αυτό που πρέπει να έχει πάντα η ΑΕΚ, η νοοτροπία ομάδας που θα ξέρει ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Αλμέιδα να είναι εδώ μετά 5-6 μήνες, έχοντας βάλει το σύνολο στις σωστές ράγες, έχοντας πείσει άπαντες ότι είναι αυτός που πρέπει για την ομάδα που θέλουμε να βλέπουμε!

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X