Η ΑΕΚ να μην αφήσει τίποτα στην τύχη!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τα μηνύματα από τη νέα εμφάνιση της ΑΕΚ στην Κύπρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσω από κάτι που πολλές φορές αναφέρεται καταχρηστικά, αλλά αυτήν τη φορά είχε απόλυτη σημασία. Η ΑΕΚ στην Κύπρο, έκανε την πιο καλή και σημαντική πρόβα των όσων έχει να ζήσει από εδώ και πέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν από την Πέμπτη που βρέθηκε εκεί η αποστολή, στην προπόνηση, αλλά και στο φιλικό με την Ομόνοια, δείχνουν πόσο μεγάλη σημασία έχει γι’ αυτήν την ομάδα η στήριξη του κόσμου της. Και φέτος, την έχει άπλετη.

Αφήνω τον κόσμο κατά μέρος και πάω στο αγωνιστικό σκέλος. Η ΑΕΚ επί της ουσίας ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας με αυτό στην Κύπρο. Τέσσερα παιχνίδια, ισάριθμες νίκες και μάλιστα με μόλις ένα γκολ παθητικό και αυτό από εκείνη την γκέλα του Αθανασιάδη. Και όλα αυτά, με την άμυνα να είναι φανερό πως περιμένει τον Βίντα και όποιον ακόμα έρθει τελικά για να ολοκληρωθεί το παζλ (αν και κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί μόνο μία ακόμα προσθήκη).

Τι άλλαξε; Τα πρόσωπα είναι σχεδόν τα ίδια. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει κάτι διαφορετικό σε επίπεδο αγωνιστικής προσέγγισης και ακόμα ψάχνεται. Τι είναι διαφορετικό συγκριτικά με την περυσινή σεζόν και την άμυνα σουρωτήρι που έδειχνε η ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια; Μα η απάντηση, είναι απλή. Ο Αλμέιδα έχει κάνει την ΑΕΚ να δουλεύει ως ομάδα, έχει εξαιρετική αμυντική ισορροπία και μεγάλο μέρος σε αυτό έχει η μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση των χαφ.

Επίθεση που πετά φωτιές

Άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει, είναι προφανέστατα η δημιουργική ικανότητα της ΑΕΚ. Εστω και εάν παίζει μονόπαντα στα περισσότερα παιχνίδια ελλείψει επιλογών που θα πείθουν στη δεξιά πλευρά, η ΑΕΚ υπάρχουν στιγμές που «κεντάει» μέσα στο γήπεδο. Οι Πινέδα και Μάνταλος κόντρα στην Ομόνοια έκαναν πολύ όμορφα πράγματα, η ΑΕΚ δείχνει πως είναι μια ομάδα που βάζει παίκτες στην περιοχή και βρίσκει εύκολα το γκολ.

Προσέξτε. Αυτά συμβαίνουν με τον Αραούχο να μην είναι ακόμα φορτσάτος, τον Λιβάι που στα περισσότερα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε ως σέντερ φορ να μένει αυτήν τη φορά στον πάγκο και βέβαια τον επιθετικό που ψάχνει εδώ και καιρό η ΑΕΚ να είναι ακόμα στην αναμονή. Αλλά παρόλα αυτά, έστω και με πολλά νέα πρόσωπα, η ΑΕΚ βγάζει αυτοματισμούς και υπάρχουν ορισμένες φάσεις που μοιάζουν βγαλμένες από ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Θυμηθείτε μόνο πως χάθηκε η μπάλα στη φάση του τετ α τετ με τον Πινέδα που έβγαλε ο Φαμπιάνο ή πως έπαιξαν δίχως να έχουν την μπάλα στα πόδια οι Πινέδα και Αραούχο, στο γκολ του Μάνταλου. Που παρεμπιπτόντως, είναι απόλυτα απελευθερωμένος σε σχέση με όσα συνέβαιναν μέχρι και πέρυσι και δείχνει πραγματικά μέρος των πολύ σπουδαίων ικανοτήτων του. Αλλά ο Πινέδα είναι μάγος και κάνει εντυπωσιακά πράγματα.

Ενίσχυση και στα δεξιά

Στα καλά νέα, η φοβερή κατάσταση του Σιμάνσκι, που δείχνει απελευθερωμένος, πολύ πιο ώριμος συγκριτικά με το παρελθόν και βέβαια πολύ βελτιωμένος έπειτα από τη χρησιμοποίηση του και ως στόπερ. Ταιριάζει καλά με τον Γιόνσον, που μοιάζει ως τον συμπαίκτη που ο καθένας θα ήθελε κοντά του. Αθόρυβος, ουσιαστικός, ήρεμος και σοβαρός στις κινήσεις του, ο Δανός μπορεί να μη φαίνεται, αλλά δίνει πολλά μέσα στο παιχνίδι.

Ωστόσο, μιλάμε για φιλικό. Και επίσης, μιλάμε για μια ομάδα που έχει αρκετά ζητήματα που πρέπει να λύσει το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τώρα, στην κουβέντα κυριαρχούσε η αναγκαιότητα για την απόκτηση στόπερ και επιθετικού. Επειτα και από το ματς της Κύπρου, όπου ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Γκατσίνοβιτς και τον Ρότα που έπαιζε κατά κύριο λόγο μέχρι τώρα τον έβαλε στόπερ, νομίζω πως παίρνει υψηλή προτεραιότητα η θέση του δεξιού μπακ χαφ.

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X