Πένθος στο NBA, «έφυγε» ο Μπιλ Ράσελ

Πένθος στο NBA, «έφυγε» ο Μπιλ Ράσελ
Photo Credits: INTIME

Ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων ο θρύλος του NBA, Μπιλ Ράσελ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τo NBA και το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ο Μπίλ Ράσελ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτηση στο Twitter η οικογένεια του. «Έφυγε» έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του.

Ο Ράσελ έγραψε την δική του ιστορία στο NBA, αγωνιζόμενος με τους Μπόστον Σέλτικς από το 1956 μέχρι το 1969 και κατέκτησε 11 πρωταθλήματα. Τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία.

Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1934 στην Λουιζάνα των ΗΠΑ. Πέρασε από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο με το οποίο κατέκτησε δύο φορές το κολεγιακό πρωτάθλημα προτού επιλεχθεί στο νούμερο δύο του draft το 1956.

Εκτός από τα έντεκα πρωταθλήματα που πήρε με τους Σέλτικς, αναδείχθηκε πέντε φορές MVP της χρονιάς και τετράκις πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος.

Ως προπονητής εργάστηκε στους Σέλτικς (1966-1969), τους Σόνικς (1973-1977) και τους Κίνγκς (1987-88). Μάλιστα έγινε ο πρώτος μαύρος τεχνικός στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Βορείου Αμερικής που κατακτά τίτλο.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X