Το «μάθημα» της Μακάμπι στην…. ΑΕΚ!

Το «μάθημα» της Μακάμπι στην…. ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα διδάγματα που θα πρέπει να πήρε η «Ένωση»…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι, παύει αυτομάτως να υφίσταται το επιχείρημα ότι είναι φαβορί για το ερχόμενο πρωτάθλημα, επειδή συνεχίζει με τον ίδιο τεχνικό. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου.

Δεν είναι δηλαδή Οκτώβριος ώστε να λέμε «πότε θα προλάβει να μάθει την ομάδα ο νέος προπονητής». Επίσης δεν είναι και Σεπτέμβριος ώστε να μην προλαβαίνουν να ενισχυθούν. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο κύκλος του Μαρτίνς για πολλούς λόγους, είχε κλείσει. Η «σφαλιάρα» θα ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια, αλλά τους ήρθε νωρίς από την Μακάμπι, οπότε προλαβαίνουν να διορθώσουν καταστάσεις.

Αυτό στο οποίο όμως θα ήθελα να σταθώ είναι κάτι άλλο. Που με ενόχλησε πολύ τα τελευταία τρία χρόνια. Και δεν το γράφω για πρώτη φορά τώρα. Πάει μια ομάδα, όπως είναι η Μακάμπι και ξεφτιλίζει τον Ολυμπιακό μέσα στο Φάληρο. Γιατί;

Για δύο πολύ απλούς λόγους. Πρώτον επειδή δεν τον φοβάται. Και δεύτερον επειδή βλέπει αυτό που θα έπρεπε να είναι προφανές για όλους. Ότι πρόκειται για μια μέτρια ομάδα. Με πάρα πολλούς μέτριους ποδοσφαιριστές. Που όμως στην Ελλάδα έχει πάρει τρία σερί πρωταθλήματα με… περίπατο.

Πιο αδικαιολόγητη από όλους η ΑΕΚ

Θα μου πείτε, είχε και τα τρία χρόνια την ίδια μέτρια ομάδα; Όχι, είναι η αλήθεια. Είχε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα για την Ελλάδα τη σεζόν 2019-2020, βασισμένη σε μια πολύ σκληρή άμυνα κι έναν φορ-φονιά. Είχε μια καλή ομάδα τη σεζόν 2020-2021 με τον Ελ Αραμπί να είναι ακόμα στα ντουζένια του και με βάθος πάγκου. Και είχε μια κακή (για να μην πω τραγική) ομάδα πέρυσι.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν ήταν ακόμα και στην καλή χρονιά με τον Μαρτίνς στον πάγκο, η ομάδα-φόβητρο, ώστε να δικαιολογούνται οι ανταγωνιστές του, που έχαναν τον τίτλο από τα μισά της σεζόν. Και η πιο αδικαιολόγητη ήταν η ΑΕΚ, που έβγαλε αγωνιστικά και έναν εντελώς ανεξήγητο φόβο κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα σε αυτή την τριετία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και οφείλουμε να την δούμε κατάματα.

Θυμάμαι μάλιστα πέρυσι, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Λουντογκόρετς, που είχαμε βγει στην «ΩΡΑ» με πρωτοσέλιδο «Αυτούς θα φοβηθείτε», ξεκαθαρίζοντας ότι θα ήταν αδιανόητο να επιδείξει ξανά η ΑΕΚ τον ίδιο φόβο με πρόπερσι απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν τίποτα σπουδαίο και είχε τρανταχτές αδυναμίες. Κι όμως… Η ΑΕΚ «κατόρθωσε» και τερμάτισε 27 (!) βαθμούς πίσω από έναν κακό Ολυμπιακό. Και δεν τον κέρδισε φυσικά και ποτέ μέσα στη σεζόν.

 Ποτέ ξανά τέτοια αντιμετώπιση από εδώ και πέρα

Είναι πεπεισμένος ότι με τη γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας που βλέπουμε να επικρατεί στην ομάδα και με τη δυναμική της Νέας Φιλαδέλφειας, θα αλλάξει εντελώς κι αυτή η αντιμετώπιση της ΑΕΚ σε όλα τα ντέρμπι, αλλά και προς τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που δεν τον φοβόταν και τον… τιμωρούσε, ακόμα και στα χρόνια που ήταν δεδομένο ότι δεν θα παίξει απέναντί του με έντεκα εναντίον έντεκα.

Ήταν απαράδεκτο που τα τελευταία χρόνια, μετά το πρωτάθλημα του 2018, η ΑΕΚ «γιγάντωσε» από μόνη της, στα μάτια της, τον Ολυμπιακό (αλλά εδώ θα μου πείτε, «γιγάντωσε» τον ΠΑΟΚ). Προφανώς και ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένας μεγάλος αντίπαλος (όπως το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον Παναθηναϊκό), προφανώς και θα είναι για πάντα ντέρμπι, όλα τα παιχνίδια απέναντί του.

Εγώ αναφέρομαι και ελπίζω ότι γίνομαι κατανοητός στην ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη νοοτροπία, να δίνεται μια πολύ μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική, σε μια καλή ομάδα. Πολλώ δε μάλλον σε μια μέτρια και ενίοτε και κακή ομάδα, όπως ήταν ο περσινός Ολυμπιακός. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την ΑΕΚ, αλλά εμάς για την ΑΕΚ μας ενδιαφέρει.

Η Μακάμπι, που δεν είναι ούτε Ρεάλ, ούτε Μπάγερν, είδε κι από το πρώτο παιχνίδι ότι ο Ολυμπιακός ως ομάδα είναι μια ταχύτητα πίσω, ότι η άμυνά του είναι άκρως προβληματική, ότι δεν έχει ούτε έναν παίκτη για να φοβηθεί, ούτε καν έναν ντριμπλαδόρο για να ανησυχήσει ότι θα την κάνει άνω κάτω. Και δεν διαφέρει αυτή η εικόνα από τον Ολυμπιακό της περσινής σεζόν, που δεν έπαιξε σε κανένα ματς καμία μπάλα της προκοπής. Αλλά καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν τον αντιμετώπισε όπως οι Ισραηλινοί. Για να δούμε φέτος…

Υ.Γ.: Ξημέρωσε μια πάρα πολύ άσχημη μέρα, με το ξαφνικό «φευγιό» του Θοδωρή Ακάλεστου. Ήταν ένας καλός και αγαπημένος συνάδελφος ο Θοδωρής για όλους όσοι τον γνωρίσαμε, αλλά κυρίως υπήρξε, ένα παιδί-διαμάντι. Και φίλος με όλη την έννοια της λέξης. Συλλυπητήρια στους οικείους του και ειδικά στο μονάκριβο γιο του, τον Κωνσταντίνο, που ήταν όλη του η ζωή.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X