Με δυναμίτη Γκαρσία η ΑΕΚ «έπνιξε» (0-1) και την Ουτρέχτη και περιμένει τα στόπερ να φτιάξει ομαδάρα!

Με δυναμίτη Γκαρσία η ΑΕΚ «έπνιξε» (0-1) και την Ουτρέχτη και περιμένει τα στόπερ να φτιάξει ομαδάρα!
Photo Credits: INTIME

Τρομερός ο Λιβάι Γκαρσία, εξαιρετικός ο Σιμάνσκι και η ΑΕΚ του Αλμέιδα έκανε το 3Χ3 στην Ολλανδία

Με το απόλυτο σε νίκες ολοκλήρωσε τα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους η ΑΕΚ του Αλμέιδα, που υπέταξε και την Ουτρέχτη με 1-0. Αν και οι Ολλανδοί ήταν σαφώς πιο έτοιμη σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Ενωση είχε και πάλι πολλά από τα στοιχεία που θέλει να εμφανίσει ο Αργεντινός τεχνικός στο παιχνίδι της. Είχε επίσης έναν τρομερό Λιβάι Γκαρσία που έκανε εντυπωσιακά πράγματα, αλλά και έναν εξαιρετικό Σιμάνσκι, που όργωσε το γήπεδο και οδήγησαν στη νίκη, που ήταν η τρίτη διαδοχική σε ισάριθμα φιλικά.

Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε και πάλι την ομάδα με σχηματισμό που περιλάμβανε τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αυτήν τη φορά, η αμυντική τριπλέτα αποτελούνταν από τους Μήτογλου, Τζαβέλλα (ως κεντρικός στόπερ) και Χατζισαφί, που είχε πάει εξαιρετικά σε αντίστοιχο ρόλο αριστερού στόπερ στο τελευταίο ματς κόντρα στη Φόλενταμ.

Φοβερός Σιμάνσκι

Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια αφορούσε το ρόλο του Σιμάνσκι. Επειτα από δύο παιχνίδια όπου ο Πολωνός είχε χρησιμοποιηθεί κατ’ ανάγκη ως στόπερ, αυτήν τη φορά έπαιξε ως κόφτης, στη φυσική του θέση δηλαδή. Και όντας αναβαπτισμένος και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Σιμάνσκι ήταν εξαιρετικός. Εκοβε κι έραβε στη μεσαία γραμμή, είχε πολλά τρεξίματα, καλές τοποθετήσεις και ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά.


Συνολικά, η ΑΕΚ είχε και πάλι κάποια από τα εξαιρετικά στοιχεία που επιχειρεί να προσδώσει αυτήν την περίοδο ο Αλμέιδα. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση ψηλά. Εμφάνισε ξανά αδυναμίες στο αμυντικό τρανζίσιον και είχε ζητήματα κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου Ρότα και Μήτογλου ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τους παίκτες της Ουτρέχτης. Ομάδα βέβαια που έπαιξε με βασικούς και είναι σαφώς πιο έτοιμη, δεδομένου πως στις 6 Αυγούστου αρχίζει το πρωτάθλημα της κόντρα στη Βάλβαικ, ενώ μεσολαβεί και ένα τελευταίο φιλικό στις 30 Ιουλίου με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Εξαιρετικός ο Μάνταλος

Εξαιρετικός ήταν ο Μάνταλος που πήρε πολλές μπάλες, μοίρασε παιχνίδι και ήταν απειλητικός για την ολλανδική άμυνα, ενώ κεφάτος ήταν ο Τσούμπερ. Με καλές εμπνεύσεις, αλλά νευρικός ο Γκατσίνοβιτς, φάνηκε καταπονημένος από την προετοιμασία ο Πινέδα. Καλές τοποθετήσεις στην άμυνα είχε και ο Τζαβέλλας, ενώ ο Στάνκοβιτς που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, έδειξε καλά αντανακλαστικά σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τσούμπερ στο 19’, με τον Ελβετό να υποχρεώνει τον Μπάρκα σε εξαιρετική επέμβαση, έπειτα από όμορφη ασίστ του Μάνταλου. Η πιο καλή στιγμή ήρθε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι στο 23’ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ απείλησε και με απευθείας σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή στο 29’, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας σε κόρνερ.


Γκολάρα από Λιβάι

Οσα δεν πέτυχε η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο, ήρθε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πινέδα διεκδίκησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι, που απέφυγε με υπέροχο τρόπο και φοβερή επιτάχυνση δύο αντιπάλους και πλάσαρε σωστά τον Μπάρκα για να ανοίξει το σκορ στο 50’. Ηταν η πρώτη φορά, που ο Αλμέιδα διατήρησε τις αρχικές του επιλογές και στο δεύτερο ημίχρονο, δίχως να υπάρχει καμία αλλαγή.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερη φορά με τον Λιβάι στο 53’, που πήρε εξαιρετική πάσα από τον Σιμάνσκι, «χόρεψε» δύο αντιπάλους και έκανε διαγώνιο πλασέ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Ο Αλμέιδα αποφάσισε πως είχε δει αρκετά και λίγο μετά άλλαξε όλη την 11άδα με τους παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τότε. Ηταν λογικό, πως σε αυτό το διάστημα η Ουτρέχτη ανέλαβε τα ηνία, αλλά δεν άσκησε μεγάλη πίεση στην ΑΕΚ και όσες φορές συνέβη, η «κιτρινόμαυρη» άμυνα είχε απάντηση, μολονότι στην επίθεση των Ολλανδών υπήρχαν δύο δίμετροι φορ.


Σε αυτό το διάστημα ξεχώρισε με την παρουσία του ο Φράνσον που πίεσε και κέρδισε πολλές μπάλες στη μεσαία γραμμή, ο Κορνέζος που έπαιξε πολύ…ξύλο με τους επιθετικούς των Ολλανδών, ο σταθερός Αθανασιάδης και ο Αμραμπατ, που έδειξε ξανά πως έχει διάθεση και αδιαμφισβήτητη ποιότητα, αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί στο ρόλο του αριστερού μπακ χαφ που χρησιμοποιήθηκε από τον Αλμέιδα.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Ουτρέχτη (Ρ. Κράις, 3-5-2): Μπάρκας, Βαν ντε Μάαρελ, Τερ Αβεστ, Ρένταν, Δουβίκας, Μπουθ, Βάρμερνταμ, Βαν ντε Στρικ, Μπουσαϊντ, Βαν ντερ Χορν, Κλούιφερτ, ενώ έπαιξαν και οι Νάικχους, Ντοστ, Βέρμαν, Ρόουερς, Σέιν.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα, 3-5-2): Στάνκοβιτς (57’ Αθανασιάδης), Μήτογλου (57’ Ραντόνια), Τζαβέλλας (57’ Μοχαμάντι), Χατζισαφί (57’ Κορνέζος), Ρότα (57’ Μισελέν), Πινέδα (57’ Μουστακόπουλος), Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον, 90′ Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (57’ Φράνσον), Τσούμπερ (57’ Αμραμπατ), Μάνταλος (57’ Γιούσης), Γκαρσία (57’ Κοσίδης)

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X