Με τον Βίντα παθαίνεις… ζημιά, με τον Αλμέιδα «ψήνεσαι»

Με τον Βίντα παθαίνεις… ζημιά, με τον Αλμέιδα «ψήνεσαι»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τη μεταγραφάρα της ΑΕΚ με τον παικταρά Βίντα και το πόσο σε γεμίζει ο τρόπος του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο μαγικός κόσμος της ΑΕΚ. Ξυπνάς με μουρμούρα και γκρίνια για τα στόπερ που αργούν, τον Πλάνιτς και τις όποιες αμφιβολίες έχουν ορισμένοι γι’ αυτόν, τις μεταγραφές που δεν έχουν γίνει ακόμα. Και κλείνεις το βράδυ με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Σε «φτιάχνει» η ομαδάρα που χτίζει ο Αλμέιδα, σε απογειώνει η είδηση της μεταγραφής του παικταρά Βίντα. Και να σας πω την αλήθεια. Ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή.

Ας τα ξεκινήσω ανάποδα. Ο Βίντα ανήκει στην κατηγορία των παικτών που τους μαζεύεις σε χαρτάκια στις μεγάλες διοργανώσεις και λες, πως θα γινόταν να τον δούμε κάποια στιγμή με τη φανέλα μιας ομάδας από την Ελλάδα. Είναι μεταγραφές, που στα νεότερα χρόνια της ΑΕΚ ήταν εκτός μπάτζετ και λογικής. Αλλά τώρα μιλάμε για μια νέα ΑΕΚ. Για μια νέα εποχή, που έχει φόντο την είσοδο στο «ναό», τη μεγάλη επιστροφή στην «OPAP Arena».

Μεταγραφή από το πάνω ράφι για την ΑΕΚ

Είναι φανερό, με όλες τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει φέτος, πως στην ΑΕΚ δείχνουν ξεκάθαρα πως έχουν μάθει αρκετά από τα λάθη του παρελθόντος. Φέτος προτιμούν να μη λένε πολλά, αλλά να κάνουν. Και μπορεί να είναι απόλυτα εύλογο να υποστηρίζει κάποιος, ότι άργησαν στην απόκτηση των δύο στόπερ που είχαν θέσει ως στόχο πριν την προετοιμασία, αλλά όταν ο ένας θα λέγεται Βίντα και ο άλλος θα είναι επίσης υψηλού επιπέδου, λες χαλάλι στην καθυστέρηση.

Ο Κροάτης παικταράς, εν ενεργεία μέλος της Εθνικής, με σπουδαία καριέρα και σε συλλογικό επίπεδο, είναι παίκτης που κάνει πάταγο. «Σκύλος», από εκείνους τους παίκτες που τους έχεις στην άμυνα και αισθάνεσαι ήσυχος. Ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, που σε άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε ούτε να δει η ΑΕΚ. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και μετράμε αντίστροφα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Φτιάχνει ομάδα ο Αλμέιδα

Ξέρω καλά, πως οι μεταγραφές ενθουσιάζουν. Μπορώ να σας πω με σχετική βεβαιότητα, πως εκτιμώ, ότι ακόμα βρισκόμαστε απλά στη μέση της διαδικασίας. Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει τρεις χαφ πολύ υψηλού επιπέδου, παίρνει στόπερ από το πάνω ράφι και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Σε ό,τι αφορά τον Πλάνιτς και το χαμήλωμα, η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως κάνουν επικοινωνιακά παιχνίδια οι Ισραηλινοί εδώ και μέρες, τώρα ήρθε η ώρα να τους «παίξει» και η ΑΕΚ.

Βέβαια, μπορεί οι μεταγραφές να είναι αυτό που ενθουσιάζει τον κόσμο και κάνει άπαντες να ξεροσταλιάζουν για μια καλή είδηση, αλλά εκτιμώ πως τα ακόμα πιο καλά νέα είναι αυτά που έρχονται από την Ολλανδία και την ομάδα που δημιουργεί ο Αλμέιδα. Δεν χρειάζονται διθύραμβοι επειδή επικράτησε μιας νεοφώτιστης ομάδας του ολλανδικού πρωταθλήματος, ούτε καν επειδή έκανε τη δεύτερη διαδοχική νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με ανατροπή.

Αυτό που σε «ψήνει» είναι πως ο Αλμέιδα ετοιμάζει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Με παίκτες που ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο και πως θα το πάρουν. Που έχουν συγκεκριμένους αγωνιστικούς προσανατολισμούς, έστω και εάν υπάρχουν πολλές αλχημείες και πειραματισμοί. Μετρήστε μόνο πως χθες είδαμε ξανά τον Σιμάνσκι στόπερ και τον Τσούμπερ αριστερό μπακ χαφ, είδαμε τον Λιβάι σε νέο ρόλο, τον Χατζισαφί και τον Ραντόνια στόπερ, τον Μιτάι χαφ, τον Αμραμπατ δεξί μπακ χαφ!

Διαβάστε τη συνέχεια για τον Βίντα και τον Αλμέιδα.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X