«Εδειξε» ΑΕΚ ο Πλάνιτς!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για ποιον λόγο η ΑΕΚ επιμένει τόσο έντονα για την απόκτηση του Πλάνιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως οι μεταγραφικές ιστορίες εξιτάρουν πολλές φορές. Για τις ομάδες, ακόμα και όταν αλλάζουν το στελεχιακό προσωπικό τους, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μοιάζουν με απωθημένα. Παίκτες που γίνεται επί χρόνια προσπάθεια να αποκτηθούν και όταν αυτό συμβαίνει, προκαλεί άκρατη ικανοποίηση. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή που εξελίσσεται ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Μπόγκαν Πλάνιτς.

Όλα δείχνουν, πως αυτή η – τρίτη διαδοχικά –προσπάθεια της ΑΕΚ να αποκτήσει τον 30χρονο Σέρβο αμυντικό θα στεφθεί από επιτυχία. Τώρα δεν υπάρχει ο δύστροπος Τζίτζι Μπεκάλι, το περιβόητο αφεντικό της Στεάουα που έκανε τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν πίσω το καλοκαίρι του 2020, ούτε είναι τόσο ανένδοτοι οι Ισραηλινοί της Μακάμπι Χάιφα, που πέρυσι τέτοιον καιρό δεν συγκινήθηκαν από τα αιτήματα αποχώρησης του παίκτη.

Αυτά είναι ιστορίες που έχουν καταγραφεί στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ και έχουν περάσει ξεκάθαρα στη μνήμη όσων συμμετείχαν στις διαδικασίες. Αλλά τώρα που φαίνεται πως το αντικείμενο του πόθου για την ΑΕΚ θα μπορέσει να φορέσει τη φανέλα της, έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε γιατί στην Ενωση δείχνουν σταθερά προσηλωμένοι στην περίπτωση του Πλάνιτς, έστω και εάν πλέον δεν υπάρχουν στην ομάδα εκείνοι (Ιβιτς, Καρέρα) που πρωτοξεκίνησαν την ιστορία.

Τα πλεονεκτήματα του Πλάνιτς

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει κάθε σκάουτινγκ ριπόρτ που αφορά τον Πλάνιτς είναι πως πρόκειται για παίκτη ώριμο και πολύ σοβαρό στο παιχνίδι του. Σε μια ομάδα που κατάφερνε να προσφέρει παιδικά γκολ στους αντιπάλους, που πάντα «φλέρταρε» με την γκέλα και πολλές φορές οι αμυντικοί της έτειναν να γίνουν ανέκδοτα για τις γκάφες τους, ο Πλάνιτς ξεχωρίζει με τη σοβαρότητα που έχει στο παιχνίδι του και στον τρόπο διαχείρισης της πίεσης.

Όσοι τον έχουν δει αναλυτικά, κάνουν λόγο για έναν παίκτη που παίζει απλά και δεν ψάχνει εξεζητημένες ενέργειες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στην άμυνα του με την εξέλιξη τους. Δεν θα ψάξει την ντρίπλα, δεν θα διστάσει να στείλει την μπάλα εκτός γηπέδου, αλλά θα είναι πάντα ουσιαστικός και με καθαρό μυαλό. Άλλωστε, πολλές φορές λέγεται (και όχι άδικα), πως το απλό είναι και το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο.

Σημαντικό πλεονέκτημα του Πλάνιτς είναι η αίσθηση του πρωταθλητισμού. Εχοντας παίξει σε δυνατές ομάδες, που διεκδικούν και κατακτούν το πρωτάθλημα στη χώρα τους (Στεάουα, Μακάμπι Χάιφα), ο Σέρβος στόπερ είναι έμπειρος στην πίεση που υπάρχει για μια ομάδα κορυφής. Ξέρει πώς να παίξει, ξέρει πώς να διαχειριστεί την πίεση και να βγάλει την ομάδα του από τη δύσκολη στιγμή σε ένα παιχνίδι. Κάτι που μετρά πολύ για μια ομάδα που θα έχει και πάλι πολλά νέα πρόσωπα και θέλει να φτιαχτεί από την αρχή.

Τα ερωτηματικά για τον Πλάνιτς

Βέβαια, κάθε παίκτης, ακόμα και εάν πρόκειται για τον Σέρχιο Ράμος ή τον Πικέ, έχει αδυναμίες και γεννά ερωτηματικά. Το πλέον προφανές αφορά την έλλειψη παρουσίας σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Πλάνιτς δεν έχει παίξει σε μικρές ομάδες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί σε κάποια από τις τοπ ευρωπαϊκές λίγκες, που συχνά πυκνά παίρνουν τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σερβίας.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X