Η Σαχτάρ ζητάει αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ από την FIFA για διαφυγόντα κέρδη

Η Σαχτάρ ζητάει αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ από την FIFA για διαφυγόντα κέρδη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποζημίωση 50 εκατομμυρίων ευρώ ζητάει η Σαχτάρ, η οποία έκανε προσφυγή στο CAS εναντίον της FIFA για διαφυγόντα κέρδη καθώς η τελευταία επιτρέπει στους ξένους παίκτες που παίζουν σε Ρωσία και Ουκρανία να αναστείλουν τα συμβόλαια τους.

Την αναστολή των συμβολαίων των ξένων παικτών που αγωνίζονται στην Ρωσία και την Ουκρανία, κάτι που είχε σαν συνέπεια να μπορούν να αγωνιστούν όπου θέλουν επέτρεψε με την έναρξη του πολέμου η FIFA.

Το συγκεκριμένο μέτρο επεκτάθηκε μέχρι και το καλοκαίρι της επόμενης σεζόν, κάτι που είχε σαν συνέπεια η εξέλιξη αυτή, να μην αρέσει καθόλου στις ομάδες που χάνουν παίκτες. Σύμφωνα με το «Athletic», η Σαχτάρ ήταν εκείνη που αντέδρασε στο μέτρο αυτό, καθώς προσέφυγε στο CAS.

Η ίδια καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα ζητάει αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, την οποία και κατηγορεί για διαφυγόντα κέρδη. Η Σαχτάρ έχει στο δυναμικό της 14 ξένους παίκτες, με τα έσοδα της να έχουν μειωθεί κατά πολύ μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ίδια σχεδίαζε να προβεί σε πώληση κάποιων από αυτούς, όμως έπειτα από τις αναστολές των συμβολαίων δεν μπορεί να το κάνει.

Σε δηλώσεις που έκανε ο CEO της Σαχτάρ Σεργκέι Πάλκιν στο «Athletic» και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε τα εξής: «Εξαιτίας της απόφασης της FIFA, η Σαχτάρ έχασε την ευκαιρία να πουλήσει τέσσερις παίκτες για το συνολικό ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι πιστεύουν ότι είμαστε μία ποδοσφαιρική οικογένεια. Δεν είμαστε, η FIFA δεν νοιάζεται για εμάς».

Πέρα όμως από την αποζημίωση, που ζητάει από την FIFA για τα μέτρα της, η Σαχτάρ ζητάει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να προχωρήσει σε πληρωμή τόσο των δικαστικών της εξόδων. Αναφερόμενος στο Financial Fair Play ο Πάλκιν είπε τα εξής: «Την επόμενη σεζόν θα έρθουν να μας ρωτήσουν για το FFP. Εγώ θα απαντήσω πώς γίνεται να συζητάμε γι’ αυτό όταν μας κλέψατε τους ξένους ποδοσφαιριστές».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X