Η νοοτροπία, ο αρχηγός, ο Πινέδα και η ανάγκη στα μπακ

Η νοοτροπία, ο αρχηγός, ο Πινέδα και η ανάγκη στα μπακ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει τις πρώτες του εντυπώσεις μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Γκενκ και κάνει την σύγκριση με την Βελέζ Μόσταρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινώ από την δήλωση του Αλμέιδα πριν από το πρώτο φιλικό. «Δεν με ενδιαφέρει το ματς με την Γκενκ, με ενδιαφέρουν αυτά που γίνονται στις προπονήσεις. Τα φιλικά στην προετοιμασία, γίνονται για να γίνουν». Θαρρώ πως αυτή η τοποθέτηση του «Πελάδο», τα λέει όλα ως προς τον τρόπο που έτσι κι αλλιώς θα προσέγγιζε κυρίως το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Και προφανώς και τη νίκη της ΑΕΚ. Ξέρει καλά άλλωστε ο Αλμέιδα και πόσο βαριά είναι τα πόδια από τις φουλ απαιτητικές προπονήσεις του και πόσα κομμάτια λείπουν ακόμα μέχρι να συμπληρωθεί το παζλ της ομάδας. Ακόμα και πόσο δουλειά χρειάζεται ακόμα στους αυτοματισμούς.

Παρόλα αυτά υπάρχει και μια εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ στα δυο ημίχρονο του φιλικού με την Γκενκ, στα οποία έπαιξε με δυο διαφορετικές ενδεκάδες. Και ήταν μια εικόνα, ειδικά αυτή του πρώτου 45άλεπτου, που ταίριαζε απόλυτα σ’ αυτό που είχε περιγράψει ο Αλμέιδα για την ομάδα που σκοπεύει να φτιάξει, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου πριν από δυο εβδομάδες. «Οι ποδοσφαιριστές μου θα κυνηγάνε όλες τις μπάλες, μέχρι και το τελευταίο λεπτό». Αυτό έκανε καλύτερα από κάθε τι άλλο η ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο 45άλεπτο. Και ήταν και το δυνατό της σημείο και αυτό που έδειχνε να έχει ήδη αλλάξει ο Αλμέιδα στην αγωνιστική της νοοτροπία.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, αν η ΑΕΚ που μπήκε σ’ αυτό το πρώτο φιλικό, με τις δεδομένες ανάγκες που ακόμα έχει για προσθήκες σε θέσεις βασικών στην ενδεκάδα, αλλά και με την συγκεκριμένη αγωνιστική νοοτροπία, είχε μπει πέρυσι τέτοια εποχή στα δυο ματς με την Βελέζ, θα είχε προκριθεί και μάλιστα δια περιπάτου. Θα μου πει κάποιος, τι πας τώρα και θυμάσαι. Θυμάμαι αυτό που είχε κάνει ζημιά πέρυσι με το καλημέρα στη σεζόν αλλά είχε φανερώσει και ζητήματα που τελικά δεν είχαν να κάνουν μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και μ’ αυτό της νοοτροπίας. Και όπως φαίνεται, το πρώτο που άλλαξε ο Αλμέιδα, είναι αυτό το κομμάτι. Τη νοοτροπία.

Η ΑΕΚ κυνηγάει όλες φάσεις και προσπαθεί να διεκδικήσει όλες τις μπάλες για τα πόδια της. Και το έδειξε μάλιστα απέναντι σε μια πολύ πιο έτοιμη ομάδα. Βεβαίως σ’ αυτό βοήθησε πολύ τόσο ο Γιόνσον, όσο και ο Γκατσίνοβιτς. Αμφότεροι στο κομμάτι το ανασταλτικό και της έντασης στο παιχνίδι, ήδη απ’ αυτό το πρώτο ματς, έδειξαν πως θα έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Όπως και για να είμαστε δίκαιοι, μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτό είχε και ο Μάνταλος.

Ο αρχηγός Αραούχο και ο σχηματισμός

Βεβάιως σ’ αυτό το πρώτο φιλικό, η ΑΕΚ είχε και άλλες αλλαγές, εκτός απ’ αυτές στην αγωνιστική της νοοτροπία. Μια βασική, ήταν πως το περιβραχιόνιο πήγε στο χέρι του Σέρχιο Αραούχο. Μένει να δούμε τις επόμενες ώρες μέσα από ποιές διαδικασίες έγινε αυτή η αλλαγή. Το πιο πιθανό είναι πως ο Μάνταλος έκανε κάτι που έμοιαζε, για περισσότερους από χίλιους λόγους με αυτονόητο. Είναι όμως μια αλλαγή, που επίσης για περισσότερους από έναν λόγους, έχει και την σημασίας της, ακόμα και την σημειολογία της. Επίσης η ΑΕΚ έπαιξε μ’ έναν εντελώς διαφορετικό σχηματισμό, απ’ αυτόν που έπαιζε πέρυσι, αλλά ακόμα και απ’ αυτόν που φαινόταν να έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα. Πιθανότατα ωστόσ, αυτό το 3-5-2, ήταν μόνο για τις έκτακτες ανάγκες αυτού του φιλικού, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Εξάλλου ο Τσούμπερ, που έχει παίξει αριστερό μπακ πολλές φορές στην καριέρα του, δεν ήταν κακός καλύπτοντας όλη την πλευρά.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X