To πλάνο στελέχωσης της ΑΕΚ, ο Κάρτερ και ο Σαντ-Ρος

To πλάνο στελέχωσης της ΑΕΚ, ο Κάρτερ και ο Σαντ-Ρος
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το πώς σκέφτεται την ΑΕΚ ο Ηλίας Καντζούρης και τα ονόματα των τελευταίων ημερών

Υπάρχει αυξημένη κίνηση τις τελευταίες ημέρες στα μεταγραφικά της ΑΕΚ που δείχνει ότι ο οργανισμός δουλεύει μεθοδικά και με βάση το πλάνο που έχουν καταρτίσει ο προπονητής και τα στελέχη της ομάδας. Αυτήν την εβδομάδα επισημοποιήθηκε η απόκτηση του Νίκου Περσίδη, ενώ βγήκαν και τα ονόματα του Τάισον Κάρτερ και του Σαντ Ρος

Έφτιαξε τον Ελληνικό κορμό της

Ένα μόνιμο άγχος για τις Ελληνικές ομάδες είναι η δημιουργία του Ελληνικού κορμού. Δυστυχώς οι Έλληνες παίκτες όλο και λιγοστεύουν και ουσιαστικά ανακυκλώνονται μεταξύ των ομάδων της Basket League. Η ΑΕΚ θέλησε να σπάσει αυτήν την αλυσίδα πέρσι, περισσότερο από ανάγκη λόγω της μείωσης του μπάτζετ και λιγότερο από σχέδιο, αλλά τελικά μπορούμε να πούμε ότι της βγήκε. Οι περιπτώσεις των Φλιώνη, Πετρόπουλου και Φιλιππάκου, έδειξαν τον δρόμο. Ο Φλιώνης έκανε το step up στην καριέρα του και λογίζεται πλέον από τις βασικές μονάδες της ομάδας. Ο Πετρόπουλος και ο Φιλιππάκος, δυο παιδιά που έχουν περάσει κυρίως από την Α2, κατάφεραν να πείσουν και να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους.

Βασικό χαρακτηριστικό που ψάχνει η ΑΕΚ και που έδειξαν αυτοί οι αθλητές, είναι η φιλοδοξία και η δίψα για να βελτιωθούν, να γίνουν καλύτεροι που πολλές φορές μετράει παραπάνω. Το πάθος και η διάθεση να θυσιαστούν για την ομάδα, ήταν τα στοιχεία που τους έδωσαν τα νέα συμβόλαια. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η απόκτηση του Νίκου Περσίδη, ενός παίκτη που έκανε μια καλή διετία στο Λαύριο, ως παίκτης με συγκεκριμένο ρόλο. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και στην ΑΕΚ, αφού είναι αθλητικό παιδί και έχει καλούτσικο σουτάκι.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Αντώνη Κόνιαρη που ανανέωσε και αυτός για άλλον ένα χρόνο, αφού ο Ηλίας Καντζούρης έκρινε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Η περίπτωση του Κόνιαρη είναι διαφορετική από τις άλλες, αφού το ζήτημα και το ερωτηματικό για τον Έλληνα γκαρντ δεν είναι αν είναι καλός παίκτης ή αν κάνει για την ΑΕΚ, αλλά το κατά πόσο μπορεί να θυμίσει τον εαυτό του, πριν τον σοβαρό τραυματισμό του. Όσο πιο γρήγορα επανέλθει, τόσο το καλύτερο για αυτόν και την ΑΕΚ.

Έτσι, με τους Φλιώνη, Πετρόπουλο, Φιλιππάκο, Κόνιαρη, Περσίδη και Μαυροειδή, η ΑΕΚ έχει το κεφάλι της ήσυχο για τους 6 Έλληνες που πρέπει να έχει στην 12δα και πλέον κοιτάζει αν θα μπορεί να κάνει κάποια ποιοτική αναβάθμιση. Μεγάλος στόχος είναι να μείνει στην ομάδα και ο Κουζέλογλου, αλλά για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε. Δυστυχώς, οι Έλληνες παίκτες που παίζουν σε αυτήν την θέση είναι ελάχιστοι και η μεταγραφή ενός από αυτούς μπορεί να προκαλέσει ντόμινο και στους άλλους, οπότε θα χρειαστεί υπομονή για να κλείσει αυτή τη υπόθεση.

Το πλάνο των ξένων

Για να μην κρυβόμαστε, οι Έλληνες του ρόστερ μπορεί ποσοτικά να είναι επαρκείς, αλλά από θέμα ποιότητας είναι καθαρά συμπληρωματικοί παίκτες, που δεν μπορούν να πάρουν μια ομάδα στις πλάτες τους. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή των ξένων θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με καλές επιλογές που θα ανεβάσουν συνολικά επίπεδο την ομάδα και θα «κολλήσουν» με τον Ελληνικό κορμό.

Ήδη έχει αποκτηθεί ο Γουίλιαμς που είναι ένας χρήσιμος παίκτης, αλλά δεν θα μπορεί να αξιοποιηθεί αν η ομάδα δεν είναι καλά φτιαγμένη ώστε να του βρίσκει ελεύθερα σουτ. Σύμφωνα λοιπόν με το πλάνο που έχει ο Ηλίας Καντζούρης στο μυαλό του, η Ένωση θα αποκτήσει 3 ψηλούς που θα παίζουν στην ρακέτα. Τώρα αν θα είναι δύο σέντερ και ένα τεσσάρι ή ένα σέντερ, ένα τεσσάρι και ένας «ενδιάμεσος» (τουίνερ), που θα μπορεί να παίζει και στις δύο θέσεις, είναι κάτι που βρίσκεται σε συνάρτηση και με το μέλλον του Κουζέλογλου, όπως και του Χάμερ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτηθούν 3 ψηλοί.

Ο Κάρτερ και ο Σαντ Ρος

Το σημαντικό κομμάτι βέβαια βρίσκεται στην περιφέρεια, εκεί πρέπει να αποκτηθούν παίκτες διαφοράς. Η ΑΕΚ εκτός του Γουίλιαμς θα ήθελε να πάρει 2 γκαρντ σκόρερ. Σίγουρα έναν βασικό άσο και έναν κόμπο γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα. Αυτό έχει στο μυαλό του ο προπονητής της ομάδας και αυτό προσπαθεί να υλοποιήσει η διοίκηση της ΑΕΚ. Θα πει κάποιος υπάρχει και ο Ανγκόλα, αλλά δυστυχώς το μέλλον του είναι μάλλον μακριά από την Ένωση πάρα εδώ. Η ΑΕΚ θα ήθελε να βρει έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ανγκόλα και του πλούσιο επιθετικό του ρεπερτόριο. Για αυτόν τον λόγο ακούστηκε η πολύ δύσκολη περίπτωση του Κάρτερ.

Ο θαυματουργός πρώην παίκτης του Λαυρίου, είναι μια εξαιρετική περίπτωση αλλά και πάρα πολύ δύσκολη συνάμα. Έχει συμβόλαιο με την Ζενίτ και η ΑΕΚ θα συζητούσε για δανεισμό του και πληρωμή ενός μέρος του συμβολαίου του από τους Ρώσους. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες στην μέση, που μπορούν να περιπλέξουν την κατάσταση, για αυτό οι πιθανότητες απόκτησης του είναι πολύ λίγες, αλλά υπάρχουν. Για αυτό και η ΑΕΚ φρόντισε να «χαμηλώσει» την μπάλα, ώστε να μην δημιουργούνται υπέρμετρες προσδοκίες και μετά υπάρξει απογοήτευση.

Για το τέλος άφησα τον αγαπημένο μου Σαντ Ρος, που πραγματικά θα ήταν όνειρο να γυρίσει στην ΑΕΚ, αλλά δυστυχώς δεν θα το κάνει. Μπορεί να υπήρξαν κάποιες επαφές, να είναι σφοδρή επιθυμία του Μάκη, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγο κάτω από.. 0%. Όχι μόνο γιατί οικονομικά είναι ανέφικτο, αλλά γιατί ο Κουβανός μπορεί άνετα να βρει συμβόλαιο σε ομάδες που διακρίνονται στην Ευρώπη. Επιπλέον όπως είπαμε η ΑΕΚ ψάχνει για δύο σκόρερ, οπότε την περίπτωση του, καλύτερα να την ξεχάσουμε τώρα που είναι νωρίς.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ακόμα και αν δεν γίνει κάτι έστω και με τον Κάρτερ, η ΑΕΚ κοιτάζει να πάρει παίκτη διαφοράς στα γκαρντ και αυτό είναι ελπιδοφόρο για την τελική επιλογή που θα κάνει. Το μπάσκετ παίζεται από τους κοντούς στην Ευρώπη και οι ομάδες με καλά γκαρντ είναι αυτές που προχωράνε.

ΥΓ. Μην ξεχνάμε και πάλι ότι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ είναι το συμμάζεμα των οικονομικών και ο εξορθολογισμός της εταιρίας, για να μην πετάμε στα σύννεφα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X