Βατερλό για τον ΕΟΔΥ η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση

Βατερλό για τον ΕΟΔΥ η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χωρίς να αναφέρονται οι αριθμοί για τα κρούσματα και τις απώλειες συνανθρώπων μας, δημοσιεύτηκε η χθεσινή πρώτη εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις, με τον οργανισμό να εκτίθεται δραματικά.

Η εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ήταν απόλυτα μπερδεμένη, καθώς επιλέχθηκε η αναγωγή κρουσμάτων και θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, κάτι το οποίο δε λέει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΔΥ -πιθανόν και η ίδια η Κυβέρνηση η οποία δεν φαίνεται να είναι αδιάφορη για τις σχετικές δημοσιεύσεις- συνειδητοποίησαν το σφάλμα, και σήμερα θα υπάρχουν διευκρινίσεις, ενώ από την επόμενη εβδομάδα η έκθεση θα περιέχει πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι ασάφειες που υπήρξαν στην έκθεση προκάλεσαν σημαντικές αντιδράσεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναφέρουν ότι αυτός ο τρόπος καταγραφής δεν έγινε παρά για να κρύψει την πραγματική εικόνα! Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία των στοιχείων, όμως ο κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει συγκεκριμένα νούμερα καθώς με τα ποσοστά δεν μπορεί να βγάλει άκρη.

Το να μην αναφέρεται για παράδειγμα ότι μέσα σε μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού 170 συνάνθρωποί μας αλλά μόνο ότι οι θάνατοι ήταν 16 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, δείχνει τη διάθεση να εξωραΐζουμε μια δραματική κατάσταση. Επί της ουσίας κρύβει το πραγματικό γεγονός ότι καθημερινά περί τους 24 συμπολίτες μας πεθαίνουν από (ή με) κορονοϊό.

Ποιες είναι οι ελλείψεις της έκθεσης

Συγκρίνοντας την χθεσινή εβδομαδιαία έκθεση με τις προηγούμενες διαπιστώνουμε τα εξής:

Το μοναδικό νέο στοιχείο το οποίο προστέθηκε στην επιδημιολογική έκθεση είναι τα εξιτήρια των ασθενών από τα νοσoκομεία, οι οποίο ανέρρωσαν από την νόσο.

Απουσίαζε ο απόλυτος αριθμός των νέων μολύνσεων

Απουσίαζε ο αριθμός των νέων θανάτων

Έγινε αναγωγή των στοιχείων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο πληθυσμός αυτός!

Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία ανά ηλικιακή ομάδα

Υπάρχουν γραφήματα τα οποία είναι σε σημαντικό βαθμό δυσνόητα αφού δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τους αριθμούς που τα διαμορφώνουν

Δεν υπήρξε στην εβδομαδιαία έκθεση ο δείκτης Rt όπως συνηθίζονταν να καταγράφεται

Δεν καταγράφονταν για βασικούς δείκτες -κρούσματα και θανάτους- ο εβδομαδιαίος μέσος όρος ανά ημέρα

Η καταγραφή ανά περιοχή ήταν δυσνόητη διότι κατέγραφε το συνολικό αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Φυσικά ελάχιστες περιφέρειες έχουν άνω των 100.000 κατοίκων και δεν μπορεί κανείς να βρει τον απόλυτο αριθμό

Στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων υπάρχει και ένα λανθασμένο στοιχείο: βλέπουμε μεταβολές δραματικά υψηλές, χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι έλεγχοι έγιναν τη μια βδομάδα και πόσοι την άλλη

Ο ΕΟΔΥ όπως προαναφέραμε αναμένεται να προχωρήσει σε διευκρινίσεις σήμερα και να προσθέσει στοιχεία στην επόμενη έκθεσή του. Όμως είναι εντελώς άκυρο να δημοσιεύεται μια τέτοια έκθεση, την οποία μάλιστα εδώ και μήνες είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του οργανισμού, και να μην είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα.

Δυστυχώς η χθεσινή πρώτη επιδημιολογική έκθεση σε εβδομαδιαία βάση, μόνο την ανάδειξη μιας ποιοτικής και όχι ποσοτικής καταγραφής των δεδομένων της πανδημίας δεν πέτυχε.

Πηγή: news247.gr

ΑΕΚ Pre season: Έφτασε η ΑΕΚ στην Ολλανδία | ΑΕΚ Pre-Season 2024/25 | Day 1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X