Υπάρχουν λόγοι που ο Αλμέιδα επιμένει στον Πινέδα

Υπάρχουν λόγοι που ο Αλμέιδα επιμένει στον Πινέδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει σε αγωνιστικά καλούπια την υπόθεση της μεταγραφής του Μεξικανού χαφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρυσι το καλοκαίρι η ΑΕΚ έκανε τρία διαφορετικά στάδια προετοιμασίας. Ένα στο Πήλιο, ένα στην Ολλανδία και ένα στην Αθήνα μετά τον αποκλεισμό από την Βελέζ. Σε κανένα απ’ αυτά τα στάδια, δεν είχε το ρόστερ με το οποίο μπήκε στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια στα δυο πρώτα, ήταν μια ομάδα που άλλαξε εντελώς. Για χίλιους λόγους, αυτό είναι ότι πιο αντιποδοσφαιρικό μπορεί να συμβεί και μάλιστα το έγραφα περίπου πέρυσι τέτοια εποχή.

Φέτος υπάρχει ένας λόγος παραπάνω που δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Ένας επιπλέον λόγος, εννοώ. Ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που έχει ως τον πιο βασικό πυλώνα του αγωνιστικού οικοδομήματος που θέλει να φτιάξει, την δημιουργία ισχυρών δεσμών συνοχής και ομάδας που θα είναι οικογένεια. Η βάση αυτής της διαδικασίας, είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όπου όλη η ομάδα είναι μαζί 24 ώρες το 24ώρο επί 18 ημέρες. Και φυσικά δεν βάζω την δουλειά στο τακτικό κομμάτι, που εξυπακούεται. Επομένως θαρρώ δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για το αν και πόσο χρειάζεται να βιαστεί η ομάδα στις μεταγραφικές της κινήσεις. Πάμε παρακάτω.

Προφανώς και ο Αλμέιδα θέλει τους παίκτες μαζί του στην δουλειά το γρηγορότερο δυνατό. Κάθε προπονητής το θέλει. Όμως αυτό που φαίνεται, είναι πως για κάποιες περιπτώσεις και για κάποιες αγωνιστικές ανάγκες, δεν θέλει να βάλει την ταχύτητα πάνω από την ιδανική επιλογή. Δεν ξέρω αν ισχύει σε πολλές και πόσες περιπτώσεις. Σίγουρα υπάρχει σ’ αυτή του Πινέδα. Ο Αλμέιδα τον θέλει πολύ τον συγκεκριμένο παίκτη. Επομένως η ΑΕΚ οφείλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να εξαντλήσει ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια για να τον αποκτήσει. Εξ ου και η υπόθεση έχει ανοίξει από τις αρχές του Ιούνη και κοντεύουμε μέσα Ιούλη και ακόμα την συζητάμε και την βασανίζουμε.

Υπάρχει ποδοσφαιρική ουσία στην επιμονή

Για να επιμένει ο Αλμέιδα στον Πινέδα, κάποιο σοβαρό λόγο θα έχει. Αγωνιστικό εννοώ. Δεν είναι μόνο πως ο Μεξικανός είναι ένας παίκτης που ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει όλα τα χούγια του. Ούτε καν η αφοσίωση που δείχνει να έχει ο Πινέδα στον Αλμέιδα και προκειμένου να ξανασυνεργαστούν έχει κάψει όλες τις συμφωνίες που έκλεινε η Θέλτα με ομάδες από το Μεξικό. Υπάρχει και αγωνιστικό λόγος που είναι και η ουσία της υπόθεσης και μπαίνει και πάνω απ’ όλα.

Ο Πινέδα δεν είναι δεκάρι. Τουλάχιστον όχι όπως το έχουμε στο μυαλό μας το δεκάρι, με την κλασική και ολίγον παλιακή πλέον έννοια του όρου. Είναι περισσότερο ένα σύγχρονο οκτάρι. Με καλή πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, μπαλάτος παίκτης, αλλά με ένταση στο παιχνίδι του. Δεν θα βάλει ποτέ τα χέρια στην τσέπη και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ματς, όταν θα φύγει η μπάλα από τα πόδια του. Αν ήταν τέτοιος παίκτης άλλωστε δεν θα είχε τόσο καλή σχέση με τον Αλμέιδα και πολύ περισσότερο δεν θα ήθελε τόσο πολύ να συνεργαστεί ξανά μαζί του. Ο Πινέδα με την μπάλα στα πόδια κάνει τις δουλειές του δεκαριού, αλλά χωρίς την κατοχή, κυνηγάει όλες τις μπάλες και όλες τις φάσεις.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, εξυπακούεται πως στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, υπάρχουν και άλλοι αρκετοί ποδοσφαιριστές, με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μεξικανού. Ίσως και ακόμα καλύτεροι και ενδεχομένως ίσως και πιο προσιτοί για να αποκτηθούν. Υποθέτω πως και ο Αλμέιδα δεν είναι στην λογική ή τον Πινέδα ή τίποτα στο έχω πια ορκιστεί. Αλλά αυτό που φαίνεται αυτή την στιγμή, είναι πως ο προπονητής θεωρεί πως ο Μεξικανός είναι το κομμάτι που λείπει, από το παζλ που έχει σχεδιάσει στο μυαλό του για την μεσαία γραμμή. Και αν αυτό πιθανότατα μας ξεκλειδώνει λίγο και τις σκέψεις που κάνει ο Αλμέιδα για τον σχηματισμό της ομάδας.

Διότι πολύ δύσκολα ο Γκατσίνοβιτς μόνος του ή πολύ περισσότερο ο Πινέδα μόνος του, θα μπορούν να παίξουν δίπλα στον Γιόνσον, για να δούμε ένα 4-2-3-1. Επομένως η λογική λέει, αλλά μένει να το δούμε και μέσα στο γήπεδο και στην δουλειά που θα γίνει στην προετοιμασία, πως στο μυαλό του Αλμέιδα προηγείται ο σχηματισμός με τριάδα στην μεσαία γραμμή, τον Γιόνσον σε ρόλο κόφτη και τον Πινέδα να «κουμπώνει» μαζί με τον Γκατσίνοβιτς στις θέσεις την εσωτερικών χαφ. Φυσικά και υπάρχει ο Σιμάνσκι που μαζί με τον Γιόνσον μπορούν να γίνουν δίδυμο στα αμυντικά χαφ για να παίξει η ομάδα είτε με δεκάρι, είτε με δυο φορ. Και ίσως να το δούμε κάποιες φορές και αυτό, αλλά δεν μοιάζει, με τα τωρινά δεδομένα, να είναι η πρώτη επιλογή.

Αν τελικά δεν προχωρήσει…

Βεβαίως από την στιγμή που η ΑΕΚ την παλεύει εδώ και 1,5 μήνα την ιστορία με τον Πινέδα και ακόμα δεν έχει βγάλει άκρη, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πως η μεταγραφή θα γίνει. Με τα ποσά μάλιστα στα οποία επιμένει η Θέλτα, ίσως πιθανότερο είναι το να μην γίνει. Παρότι δύσκολα θα επιμείνει σ’ αυτά τα ποσά. Εννοείται ωστόσο, πως «παίζει» τελικά να μην γίνει η μεταγραφή του Πινέδα. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, θεωρώ δεδομένο πως η ΑΕΚ θα πάει για να πάρει έναν αντίστοιχο Πινέδα. Διότι αυτή την στιγμή παίκτη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που να «κουμπώνει» όπως το θέλει ο Αλμέιδα στο αγωνιστικό του μοντέλο, η ΑΕΚ στα χαφ της δεν έχει κανέναν. Ή για την ακρίβεια έχει μόνο τον Γκατσίνοβιτς, αλλά δεν φτάνει. Κάποιος θα πει πως υπάρχει και ο Μάνταλος. Υποθέτω πως ο πρώτος που ξέρει πως υπάρχει ο Μάνταλος, είναι ο Αλμέιδα. Και παρόλα αυτά επιμένει για τον Πινέδα. Υποθέτω πως αυτό τα λέει όλα.

Και κάτι τελευταίο για τον Γαλανόπουλο. Είναι δεδομένα ένας μαχητής που και μετά το πρώτο χειρουργείο είχε γυρίσει ακόμα καλύτερος. Απλώς τώρα έχει περισσότερο και πιο δύσκολο δρόμο μπροστά του. Αντιλαμβάνω την σημειολογία της πρότασης ανανέωσης συμβολαίου που έχει γίνει στον παίκτη όσο βρισκόταν στην αποθεραπεία. Εξάλλου για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί η ΑΕΚ να τα έκανε μπάχαλο και με τον Μπακασέτα και με τον Λαμπρόπουλο και με τον Λιβάγια και με μπόλικους ακόμα που πιθανώς ξεχνάω, όμως σ’ αυτούς που κατά καιρούς είχαν σοβαρό τραυματισμό, τους στήριξε με νέα συμβόλαια.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση θαρρώ πως το πιο σωστό και για την ΑΕΚ και για τον Γαλανόπουλο, είναι το πράγμα να πάρει λίγο το χρόνο του. Να πατήσει λίγο ακόμα πιο γερά ο ποδοσφαιριστής στα πόδια του και να είναι ξεκάθαρο τι περιμένει η ομάδα απ’ αυτόν και τι αυτός από την ομάδα. Και έτσι τα πράγματα να κυλήσουν πολύ πιο ποδοσφαιρικά ορθολογικά.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X