Οι νέοι να είναι σούπερ, οι παλιοί να απογειωθούν!

Οι νέοι να είναι σούπερ, οι παλιοί να απογειωθούν!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ που οφείλει να αξιοποιηθεί από τον Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι δεδομένο ότι μεγαλύτερη αξία κάθε καλοκαίρι έχουν οι κινήσεις που θα γίνουν, τα νέα πρόσωπα που θα αποκτηθούν και συνιστά ανάγκη για όλους (μας) να είναι τέτοιοι, που θα αποτελούν καλύτερους από εκείνους που προϋπήρχαν.

Ειδικά στην περίπτωση μας, αυτή της ΑΕΚ κοινώς, έπειτα από μια κάκιστη τετραετία είναι σημαντικό να μη λαθέψει ξανά εκεί που πραγματικά πονάει και ειδικά στην άμυνα και στο κέντρο αυτής αν και δεν ευθύνεται ποτέ μόνο ένα δίδυμο στόπερ για σερί δύο ετών κακών αποτελεσμάτων συνολικά στην ανασταλτική λειτουργία μιας ομάδας.

Ωστόσο εκτιμώ ότι το έχουν εμπεδώσει και πεντάχρονα παιδιά πως βασική προτεραιότητα και ανάγκη ενίσχυσης που θα συνιστά αναβάθμιση, οφείλει να πραγματοποιήσει η ομάδα, στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στην άμυνά της. Έως σήμερα το αποτέλεσμα του μεταγραφικού σχεδιασμού μοιάζει να ανταποκρίνεται σε αυτό που σημειώνω παραπάνω στο 50%, ή και μικρότερο ποσοστό, αφού εστιάζουμε στα χαφ. Εκεί αποκτήθηκαν δύο περιπτώσεις από τις τρεις που είχαν σα πρώτους στόχους στην Ένωση…

Σημαντικό αυτό με τις προσθήκες των Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς αφού μοιάζουν οι ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά εκείνα που… ούρλιαζε το χορτάρι ότι χρειάζεται να αλλάξει η ομάδα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο όπου απαιτείται λύση που να απογειώσει και τους γύρω αυτών αφού παρατηρείται σχετικά εύκολα το πρόβλημα να μην αξιοποιείται και το καλό στοιχείο δίπλα σε αυτό που δεν ανταποκρίνεται. Θέλετε άλλο παράδειγμα από τον Ζίγκα Λάτσι; Λάθος και μάλιστα εγκληματικό σε βάρος της ίδιας της ομάδας από τη διαχείριση!

Να ήταν μόνο αυτό… Πολύ σημαντικές οι προσθήκες, να είναι εξαιρετικοί για την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά μη ξεχνάμε και συγκεκριμένη πρώτη σουπερ ύλη που έχουμε και μένει ανεκμετάλλευτη! Όπως η γραμμή κρούσης της Ένωσης για παράδειγμα τα πρόσωπα της οποίας τα ζήλευαν οι αντίπαλοί μας. Όχι μόνο σε ΠΑΟΚ. Σωστά και στον Ολυμπιακό έλεγαν ότι με εξτρέμ τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία θα έκαναν πολλές ομορφιές σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Συνιστά υποχρέωση του Αλμέιδα να βρει το σχέδιο απογείωση!

Οι νέοι να είναι σούπερ, οι παλιοί να απογειωθούν!

Προφανώς λοιπόν οι νέοι που θα έρθουν -και έχουν ήδη αργήσει σε ότι αφορά στα στόπερ- πρέπει να είναι σούπερ και να κάνουν τη διαφορά που δεν μπορούσαν οι προηγούμενοι από αυτούς. Αλλά και με γνώμονα να αναδείξουν και να εξελίξουν τους δίπλα τους όπως έκανε ο Τσιγκρίνσκι με σειρά από παίκτες που έπαιξαν δίπλα του και δεν θέλω να γράψω ένα, ένα τα ονόματα! Αυτό πρέπει να γίνει με το νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ώστε και αν λείψει ένας από αυτούς το κενό να καλύπτεται δίχως πρόβλημα.

Έπειτα συνιστά μίνιμουμ υποχρέωσης από τον Αλμέιδα και τους συνεργάτες του να εκμεταλλευτούν σε απόλυτο βαθμό τους μπροστινούς που έχει η Ένωση. Με τη τριάδα των χαφ να αποτελείται από Γιόνσον (να κόβει) και Γκατσίνοβιτς, Πινεδα (εφόσον αποκτηθεί, ή Μάνταλος όταν θα επιλέγεται είτε βασικός είτε απο τον πάγκο) να δημιουργούν. Οφείλει να κερδίσει επιτέλους πράγματα και σε διάρκεια από τους ποδοσφαιριστές όπως ο Τσούμπερ, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Αραούχο. Κάτι που πέρυσι δεν έγινε αφού ήταν μια ομάδα δίχως ΚΑΝΕΝΑ αγωνιστικό σχέδιο και ΧΩΡΙΣ δουλειά στην ουσία της επιθετικής ανάπτυξης.

Ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να δουλέψει από την αρχή και να εξελίξει το παιχνίδι τους. Όχι να είμαστε σαν ομάδα πάλι της λογικής: να του πετάξουμε του Γκαρσία την μπάλα μπροστά και κάτι θα την κάνει στο χώρο. Ή ο Τσούμπερ να πάρει σωστά μπας και περάσει και αυτός κάνα δυο και σουτάρει, ή μοιράσει ασίστ. Κι αν δεν βγει το συμπέρασμα εύκολο: ε δεν κάνει κι αυτός… Αυτά είναι θέμα δουλειάς και γνώσης των καλών χαρακτηριστικών των παικτών σου, αλλά και των τρόπων εκείνων που θα τα αξιοποιήσεις και εκμεταλλευτείς…

Μπορεί να το αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα αλλά δεν είναι έτσι… Δεν επιτρέπεται να δούμε ξανά τον Αραούχο να θυσιάζεται και να τρέχει οπουδήποτε με αποτέλεσμα να μην έχει η ΑΕΚ φορ όταν η μπάλα βγαίνει γρήγορα στην επίθεση από το πρέσινγκ όπως έγινε αρκετές φορές πέρυσι και ενώ ήμασταν με παίκτη παραπάνω στα άκρα δεν υπήρχε ψυχή στο κουτί… Διότι δεν είχε δουλευτεί σωστά το έργο για να πατάει άλλος εκεί όταν λείπει το φορ. Τόσο απλά!

Υγ: Η υπόθεση του Γαλανόπουλου έχει μπόλικο ζουμί. Όντως πρόσφατα έγινε πάλι συζήτηση και δεν πήγε καλά σχετικά με το μέλλον του… Ακούω πράγματα που δεν μου αρέσουν σε επίπεδο προσέγγισης από το club αλλά δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο και δεν χρειάζεται να πιστεύουμε πάντα όσα φτάνουν στα αυτιά μας. Στην ουσία του πράγματος: αν δεν προχωρήσει η ανανέωση του “Γαλανό” θα χρειαστεί ένας ακόμη μέσος και καλύτερος του… Απλά και όμορφα!

Οι νέοι να είναι σούπερ, οι παλιοί να απογειωθούν!

Υγ2: Στην υπόθεση εκείνων που δεν υπολογίζονται στον βαθμό που συμβαίνει με τους υπόλοιπους να σημειώσω ότι πρέπει να προκύψει πρόοδος. Αν δεν γίνει αυτό θα χουμε δυσκολία δημιουργίας καλού κλίματος στα αποδυτήρια και γενικά στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος αφού όλοι επηρεάζονται και επηρεάζουν. Μη το ξεχνάμε αυτό…

Υγ3: Με τον Άμραμπατ αρχίζει και μπερδεύει το θέμα. Η ΑΕΚ αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και θέλει, έλεγε, να βοηθήσει, αλλά σωστά δεν θα βάλει από κάτω το δικό της όφελος. Όμως πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρο τι σημαίνει θα βοηθήσει γιατί είναι προσωπικό ζήτημα, εφόσον αξιώνει λεφτά και η Ουτρέχτη δεν θέλει να πληρώσει; Πώς θα φύγει; Για να δούμε… Πρέπει να τελειώσει το θέμα άμεσα επίσης.

 

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X