Σαλσίδο υπό… προϋποθέσεις για την ΑΕΚ

Σαλσίδο υπό… προϋποθέσεις για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Μεξικανός θέλει να αποχωρήσει από το Τορόντο και η ΑΕΚ γλυκοιτάζει την περίπτωσή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ θέλει έναν ηγέτη κεντρικό αμυντικό και το όνομα του Κάρλος Σαλσίδο, είναι ένα από αυτά που εξιτάρουν τόσο τον Ματίας Αλμέιδα, όσο και τους ανθρώπους του Δικεφάλου!

Ο 28χρονος διεθνής Μεξικανός κεντρικός αμυντικός, θέλει να αποχωρήσει από το Τορόντο που πήγε μόλις πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2022, η ομάδα του δεν φαίνεται να «καίγεται» να τον κρατήσει και ήδη προ ημερών έκανε κίνηση για να βρει τον αντικαταστάτη του, προσθέτοντας στο ρόστερ της τον Ντομένικο Κρισίτο!

Είναι χαρακτηριστικό πως τη Δευτέρα, το «Pro Soccer Wire» ανέφερε ότι «ο σύλλογος θέλει να «απαλλαγεί» από τον Salcedo. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα ήταν μεγάλη έκπληξη. Το παιχνίδι του στο Τορόντο μέχρι στιγμής ήταν ασυνεπές και, σύμφωνα με το Pro Soccer Wire, ο Σαλσίδο έχει πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν! Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Σαλσίδο με ένα αινιγματικό «τιτίβισμα» είχε γράψει: «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει»!

Ο Σαλσίδο που έχει μία μεγάλη καριέρα πίσω του και ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς φόρεσε τις φανέλες της Φιορεντίνα και της Άιντραχτ, είχε συνεργαστεί με τον Αλμέιδα στην Τσίβας. Μάλιστα όπως θα διαβάσετε σε άλλο κομμάτι του ρεπορτάζ ο «Πελάδο» που επί της ουσίας τον ανέδειξε, τον έχει στιγματίσει!

Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ, έχει συμβόλαιο με την Τορόντο μέχρι το Δεκέμβριο του 2024 και οι ετήσιες αποδοχές είναι κυμαίνονται στο ένα εκατ. ευρώ! Το ύψος του (1,88 μ.), η αλτικότητά του, η ταχύτητά του, τα τάκλιν, οι μεταβιβάσεις και η επιθετική του άμυνα είναι κάποια από τα κύρια στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η κριτική στο πρόσωπο του Σαλσίδο για τις εμφανίσεις του MLS ήταν πολύ έντονη τελευταία. Παρότι «μετράει» 13 συμμετοχές όλες σαν βασικός (σε 18 αγώνες), στις τέσσερις ήττες που έπαιξε τα ρεπορτάζ ανέφεραν: «Το παιχνίδι του Σαλσίδο φέτος ήταν, κατά καιρούς, απογοητευτικό. Σε ορισμένα παιχνίδια, έχει παίξει σαν ένας «συμπαγής», έμπειρος κεντρικός αμυντικός που έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Μεξικό 48 φορές. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, δεν έχει παίξει ιδιαίτερα καλά. Σίγουρα όχι όπως θα ήθελε μια ομάδα MLS από μια DP».

Τι είναι το DP

Ο Σαλσίδο έχει αποκτηθεί με τον κανονισμό του «Designated Player» ή αλλιώς το… νόμου του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Κάθε ομάδα του MLS έχει το δικαίωμα να έχει μέχρι τρεις παίκτες εκτός του προκαθορισμένου σάλαρι καπ, είτε δίνοντάς του υψηλότερους μισθούς, είτε αγοράζοντάς τον από την ομάδα του. Αυτό έγινε για να προσελκύονται παίκτες εγνωσμένης αξίας, ώστε να προβληθεί περισσότερο το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ.

Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι για τον Σαλσίδο δεδομένα ενδιαφέρονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τόσο η Κρουζ Αζούλ, η Τίγκρες και η Τσίβας. Ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από την Τορόντο όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κάποια ρεπορτάζ για να μπορέσει να βρει καλύτερο ρυθμό, ενόψει του επερχόμενου Μουντιάλ. Η ΑΕΚ τα γνωρίζει όλα αυτά και καραδοκεί για να κάνει την υπέρβαση.

«Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα ποτέ»

Ο Σαλσίδο σε ανύποπτο χρόνο είχε πλέξει το εγκώμιο του Ματίας Αλμέιδα. Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στον Τύπο του Μεξικό στις 8 του περασμένου Απριλίου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Για μένα, ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα ποτέ. Σε στηρίζει σε όλες σου τις αποφάσεις. Όταν πέθανε ο πατέρας του Μπασούλτο (σ.σ. παίκτης της Τσίβας εκείνη την εποχή) ο Αλμέιδα πήρε το λεωφορείο της ομάδας και πήγαμε όλοι μαζί ως ομάδα εκείνη τη νύχτα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά έπρεπε να βρεθούμε δίπλα στον φίλο, τον συνάδελφό μας. Φτάσαμε εκεί περίπου σε μια ώρα, πήγαμε στην κηδεία και γυρίσαμε. Αυτό περιγράφει τον λόγο που γίναμε πρωταθλητές.

Είχε πάει 12 η ώρα το βράδυ και μας έλεγε «μην ανησυχείτε, πρέπει να είστε ούτως ή άλλως συγκεντρωμένοι». Είχε αυτές τις λεπτομέρειες, αυτά τα στοιχεία που -με όλο τον σεβασμό- δεν έχω ξαναδεί σε προπονητή. Είναι ένας άνθρωπος που μπορούν να επιβεβαιώσουν πολλοί ότι, αν έχεις χτυπήσει και είσαι στο νοσοκομείο, θα έρθει και θα μείνει μαζί σου».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X