Οταν η ΑΕΚ έκανε πλακίτσα στον Ολυμπιακό - «Θρύλε τρέμεις, γι' αυτό δεν κατεβαίνεις»! (VIDEO)

Οταν η ΑΕΚ έκανε πλακίτσα στον Ολυμπιακό - «Θρύλε τρέμεις, γι' αυτό δεν κατεβαίνεις»! (VIDEO)

Στη Λεωφόρο εμφανίστηκε μόνο η ΑΕΚ, αφού ο Ολυμπιακός είχε προαναγγείλει την παραίτησή του, δήθεν για τη διαιτησία, αλλά στην πραγματικότητα φοβούμενος διασυρμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 16 Ιουνίου 1979 η ΑΕΚ κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στη Λεωφόρο μετά από ένα μπαράζ που… δεν έγινε ποτέ, αφού ο Ολυμπιακός είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από τον αγώνα, δήθεν επικαλούμενος τη διαιτησία της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Στην πραγματικότητα, όμως, φοβόταν νέο διασυρμό, έχοντας ήδη τρεις ήττες από την ΑΕΚ μέσα σε ένα χρόνο. Η μία από αυτές με 6-1 για το Κύπελλο το 1978.

Οι “ερυθρόλευκοι” αν και βρίσκονταν αγκαλιά με τον τίτλο, την τελευταία αγωνιστική έμειναν στο 3-3 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη σε ένα κατάμεστο γήπεδο (σχεδόν 3.000 υπεράριθμοι) κι ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν με 3-1 από την ομάδα του Ηρακλείου, έχοντας όμως πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Παμπορίδη.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ συνέτριβε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το εκκωφαντικό 7-2 και κάπως έτσι έπιασε τους Πειραιώτες στην 1η θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς.

Στο μεγάλο Λιμάνι ωστόσο… έβραζαν, θεωρώντας ότι είχαν αδικηθεί και μία εβδομάδα πριν το ορισθέν μπαράζ, κάλεσαν σε γενική συνέλευση των μελών ώστε να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσουν για το αν θα κατέβουν στο παιχνίδι με την Ένωση. Με συντριπτική πλειοψηφία, 587 έναντι 14 ψήφων, οι “ερυθρόλευκοι” αποφάσισαν να απέχουν από το μπαράζ, διαμαρτυρόμενοι για τις εις βάρος τους διαιτητικές αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε κατηγορίες για δωροδοκία στους αγώνες με τα ΠΑΣ Γιάννενα και τη Ρόδο, ενώ είχαν υπάρξει καταγγελίες και για τα παιχνίδια με Απόλλωνα Αθηνών και ΟΦΗ, την τελευταία αγωνιστική. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούσαν πως η απόφαση των “ερυθρολεύκων” να μην κατέβουν στον αγώνα μπαράζ με την ΑΕΚ, συνδεόταν με τις εις βάρος τους κατηγορίες, “ανταλλάσσοντας” την παραίτησή τους από τη διεκδίκηση του τίτλου, με τη σιωπηρή τους αθώωση (δεν βγήκε ποτέ απόφαση, αν και παραπέμφθηκε ο παράγοντας του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης). Η άλλη εκδοχή του “μύθου” τους θέλει να απέχουν επειδή εκείνη την περίοδο η Ένωση βρισκόταν σε εκπληκτική φόρμα.

Εν τέλει στο γήπεδο της Λεωφόρου το βράδυ της 16ης Ιουνίου 1979 κατέβηκε μόνο η ΑΕΚ, ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ της κι έτσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, με τους φιλάθλους της να φωνάζουν το σύνθημα: «Θρύλε τρέμεις, γι’ αυτό δεν κατεβαίνεις». Εκείνο δε ήταν το τελευταίο ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε.

Κι ο Ολυμπιακός πάντως από την πλευρά του διοργάνωσε τη δική του φιέστα δύο ημέρες αργότερα, καλώντας σε φιλικό τη Ραπίντ Βιέννης. Το παιχνίδι όμως διακόπηκε στο 48′ καθώς οι προβολείς έσβησαν και δεν συνεχίστηκε ποτέ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X