Η ΑΕΚ «άλωσε» τη Λεωφόρο με τον Χανιώτη και ετοιμαζόταν να σηκώσει την κούπα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ «άλωσε» τη Λεωφόρο με τον Χανιώτη και ετοιμαζόταν να σηκώσει την κούπα! (VIDEO)

Νίκη στη Λεωφόρο από το ημίχρονο και πρόκριση στον τελικό με δύο γκολ του Γιάννη Χανιώτη που είχε σκοράρει σε όλους τους αγώνες του Κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πορεία της ΑΕΚ μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 1956 είχε χαρακτηριστεί από την εκτελεστική συνέπεια του Γιάννη Χανιώτη. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, ο Χανιώτης είχε καταφέρει να γίνει βασικός στην επίθεση και να σκοράρει και στους τέσσερις αγώνες, στους οποίους είχε αγωνιστεί, με αποκορύφωμα το πρώτο γκολ της νίκης με 2-1 στον τελικό με τον πανίσχυρο ημιτελικό της εποχής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το τελευταίο βήμα της ΑΕΚ πριν τον τελικό, ήταν ένα άλλο 2-1, στα πλαίσια των ημιτελικών, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο 25λεπτο και ο Γιάννης Χανιώτης ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων. Άνοιξε το σκορ στο 14’ αλλά ο Λάκης Σοφιανός ισοφάρισε αμέσως. Το γκολ, όμως, που πέτυχε ο Χανιώτης στο 25’ εκμεταλλευόμενος ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Σαραντάκη σε σουτ του Κουρτίδη, έμεινε αναπάντητο. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να κόψει το δρόμο της ΑΕΚ για τον τελικό.

Σημειωτέον ότι ο Χανιώτης είχε παίξει στα τέσσερα από τα πέντε ματς της ΑΕΚ στο Κύπελλο (έχασε μόνο το πρώτο, το 8-2 επί του Αχιλλέα Πατρών) και σημείωσε συνολικά 8 γκολ: όλα τα στο 4-1 με τον Αβέρωφ, ένα στο 2-1 με τον Πανιώνιο, δύο με τον Παναθηναϊκό και ένα στον τελικό.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Παραγιός, Καρακατσάνης, Τσαγκάρης, Πούλης, Ζωγράφος, Εμμανουηλίδης, Κανάκης, Χανιώτης, Σταματιάδης, Κουρτίδης.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X