«Ήρθα να δω το σπίτι μας...»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όσα είδε και έζησε την Κυριακή έξω από την «Αγιά-Σοφιά» και έχει δύο υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν μία πάρα πολύ όμορφη Κυριακή η σημερινή. Βόλτα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, φαγητό και για το τέλος μία επίσκεψη στο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Στο «Ναό» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μπήκαμε μέσα από το Άλσος, αυτό που κάμποσοι γελοίοι έλεγαν ότι το καταπατάμε και το καταστρέφουμε, περάσαμε πρώτα από τη βόρεια πλευρά του γηπέδου όπου πλέον δεσπόζει η τοιχογραφία με τους πρόσφυγες στη βάρκα να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται και κυρίως τις ζωές τους και τη λεζάντα: «ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν ήταν τσουβάλια».

Στη συνέχεια περάσαμε από τη θύρα των επισήμων, κάναμε… περαντζάδα από τον πεζόδρομο που έχει σχηματιστεί πάνω από την υπογειοποίηση και καταλήξαμε στην πλατεία με τον Δικέφαλο αετό. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω αυτό που είδα. Πλήθος κόσμος ανεξαρτήτου ηλικίας να έχουν συρρεύσει για να δούνε από κοντά το γλυπτό, να βγάλουν φωτογραφίες και να θαυμάσουν από κοντά αυτό που όλοι περιμένουμε τόσα χρόνια. Την επιστροφή μας στα «ιερά χώματα».

Καθόμουν σε μία γωνία και απλά παρατηρούσα. Ένας πατέρας είχε πάρει τα παιδιά του και έπαιζαν μπάλα έξω από το γήπεδο. Γονείς με τα νεογέννητα παιδιά τους στα καρότσια και τους μπαμπάδες κυρίως να βγάζουν φωτογραφίες το «σπίτι» μας. Κάποιους πιτσιρικάδες να κάνουν ότι μπορούν για να χωθούν και να μπούνε μέσα για να δούνε το γήπεδο.

«Ήρθα να δω το σπίτι μας...»

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά με κιτρινόμαυρες μπλούζες και εμφανίσεις με το δικέφαλο και ονόματα παικτών στην πλάτη, να πηγαίνουν δεξιά και αριστερά. Και όλα αυτά, μία απλή Κυριακή, χωρίς πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ να έχει ολοκληρώσει την πλέον αποτυχημένη χρονιά της τελευταίας τετραετίας, αλλά την ελπίδα να είναι ξανά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων. Την προσμονή για την επιστροφή στο «σπίτι» μας.

Είδα πρόσωπα άγνωστα που λόγω των social media με σταματούσαν για να με ρωτήσουν «Σταμάτη πότε μπαίνουμε μέσα επιτέλους;». Είδα ανθρώπους της ΑΕΚ να έρχονται και αυτοί να πάρουν τη… τζούρα τους.

Όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε, ανεβήκαμε από το μικρό πεζόδρομο επί της οδού Φωκών πάνω από την Υπογειοποίηση. Εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Σκεπαστή. Μπροστά μας ήταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Η γιαγιά πιο… κοτσονάτη, ο παππούς με το μπαστούνι του. Το βήμα τους αργό.

Φτάσαμε στις λαμαρίνες όπου έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο της Υπογειοίησης. Περιττό να πω ότι τις είχαν ξεκολλήσει για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση προς την πλατεία. Η γιαγιά πέρασε κάτω από το σίδερο όπου είχε τοποθετηθεί η λαμαρίνα σχετικά εύκολα. Ο παππούς δυσκολεύτηκε πολύ. Να σκύψει, να περάσει από κάτω, να σηκωθεί. Προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε, αλλά εν τέλει δε χρειάστηκε.

Κάποιος από τους παρευρισκόμενους, γύρισε και είπε: «Παππού πρόσεχε…». Αμέσως η γιαγιά γύρισε και είπε: «Τι να τον κάνω; Αφού ήθελε να έρθει να δει το γήπεδο». Τότε ο παππούς έσπευσε να τη διορθώσει: «Δεν ήρθα να δω απλά το γήπεδο. Ήρθα να δω το σπίτι μας»!

«Ήρθα να δω το σπίτι μας...»

Ήταν όλα υπέροχα σήμερα… Θα κάνουμε δύο – τρεις μήνες υπομονή ακόμα. ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ!

ΥΓ: Όταν η ΑΕΚ ξεκίνησε την προσπάθεια για την κατασκευή του γηπέδου της δέχθηκε «πόλεμο» από πολύ κόσμο. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν και ρεπόρτερ άλλων ομάδων που έλεγαν και έγραφαν διάφορα. Μεταξύ αυτών και ρεπόρτερ του Πάοκ. Ο χρόνος περνούσε, η ομάδα της Τούμπας προσπαθεί πλέον να φτιάξει και αυτή γήπεδο και ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ότι έκανε η ΑΕΚ.

Ο Κυριάκος Κυριάκος το είπε στις δηλώσεις που έκανε στον BwinΣΠΟΡ FM: «Υπήρχε ένα όνειρο που φάνταζε -και με όσα συνέβαιναν και με το γήπεδο της ΑΕΚ- γιατί δεν είμαστε αποκομμένοι από τη συνολική πραγματικότητα- αδύνατο σενάριο. Έμοιαζε σα μία ρομαντική προσδοκία…». Η ΑΕΚ λοιπόν τους έδειξε το δρόμο (και) για το νέο τους γήπεδο.

Για το πως γίνεται γήπεδο μέσα σε αστικό ιστό αλλά και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Για την ανάπλαση της περιοχής. Για την υπογειοποίηση των δρόμων. Για τα χρήματα από την Περιφέρεια. Όλα αυτά η ΑΕΚ τα έκανε από το 2013… Έχουν πλέον ξεκάθαρο οδηγό.

Θυμάμαι λοιπόν πρόχειρα τρεις τέσσερις ρεπόρτερ της συγκεκριμένης ομάδας να ωρύονται και να μιλάνε για παρανομίες, για το Άλσος, για καταπάτηση και παράνομη παραχώρηση δημόσιας γης και φυσικά ήταν απόλυτα αντίθετοι στο να πάρει η ΑΕΚ χρήματα από την Περιφέρεια (χρήματα που ήταν για αθλητικές εγκαταστάσεις).

Σήμερα αυτοί οι κλόουν έχουν λουφάξει. Δε λένε λέξη για τα 30 στρέμματα που παίρνει η ομάδα τους (και όχι 2,5 όπως πήρε η ΑΕΚ). Δε μιλάνε για την καταπάτηση της δημόσιας γης. Δε στεναχωριούνται για τα χρήματα της… Περιφέρειας. Είναι όμως απολύτως λογικό να συμβαίνει αυτό. Ρόμπες ήταν τότε, ρόμπες ξεκούμπωτες τώρα.

ΥΓ 2: Διάβασα όσα έγραψε (πάλι) ο Μπεναλουάν. Αυτή η γραφική καρικατούρα που έπαιξε φέτος σε έξι ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα του Άρη. Ο Τυνήσιος αμυντικός με τη… γνωστή διαδρομή Νότιγχαμ – Θεσσαλονίκη, του οποίου το συμβόλαιό του έληξε και ακόμα δεν έχει πρόταση από άλλη ομάδα (ούτε φυσικά από αυτή που αγωνίστηκε στη χώρα μας), ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον να του προσφέρει ένα συμβόλαιο, κάνοντας δηλώσεις κατά της ΑΕΚ. Το ζήσαμε και αυτό.

«Ήρθα να δω το σπίτι μας...»

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X