Ο Αραούχο θα μπει ως αρχηγός της ΑΕΚ στην «OPAP Arena»

Ο Αραούχο θα μπει ως αρχηγός της ΑΕΚ στην «OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει και…κλείνει την πιθανότητα παραχώρησης του Αραούχο από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι γεγονός. Στην αδήριτη πραγματικότητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, δεν χωρούν συχνά οι συναισθηματισμοί. Τα περισσότερα είναι χρήμα, μπίζνες και πάμε παρακάτω. Σε αυτό το μικρό «γαλατικό» χωριό της ΑΕΚ όμως, πάντα τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ είναι η πιο αγαπησιάρα ομάδα και μόνο τυχαίο δεν είναι πως οι περισσότεροι από όσους τη γνωρίζουν, μένουν παντοτινά ερωτευμένοι μαζί της.

Τι με έπιασε και σας τα λέω αυτά; Μα νομίζω, ότι όλο αυτό θα μπορούσε να είναι η απάντηση προς κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο από τη Γαλλία, την Ισπανία και κάθε άλλο σημείο του πλανήτη για τον Σέρχιο Αραούχο. Αυτό το παιδί, ο «ινδιάνος» από την Αργεντινή, ο περίεργος «Κινέζος» είναι από τους πρώτους που στην ΑΕΚ βρήκε τη δική του γη της επαγγελίας. Και τώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και ψάχνει κάπου για να πιαστεί ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της, ο Αραούχο δεν μπορεί να λείπει από το προσκλητήριο.

Στο γκρουπ των κορυφαίων

Η (εφιαλτική) σεζόν που ολοκληρώθηκε, ανέδειξε τον Αραούχο σε όλο το φάσμα της προσωπικότητας του. Πέρα από σπουδαία ποδοσφαιρική κλάση, που δεδομένα ξέραμε πως διαθέτει, ανέδειξε αρχηγικά χαρακτηριστικά, έδειξε πως μπορεί να είναι εμβληματικός για την ομάδα και αποτελεί εκείνον πάνω στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει το «κιτρινόμαυρο» μάτι στη δύσκολη στιγμή. Όπως συνέβαινε στο παρελθόν σε ανάλογα δύσκολες στιγμές, όταν υπήρχαν μέσα στο γήπεδο μορφές της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας σαν τον Θωμά, τον Στέλιο, τον Τόνι, τον Ηλία, τον Ντέμη.

Μη χαθούμε. Δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης της αξίας του Αραούχο με κανέναν. Ούτε τα χρόνια τους έχει στην ΑΕΚ, ούτε έχει καμία σημασία. Απλά μέσα από την ιδιαίτερη περσόνα του Αραούχο, αυτή τη μοναδική σχέση που έχει δημιουργήσει, επιβεβαιώνεται πως ιστορικά η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, ένας οργανισμός που χρειάζεται κάποιους για να πιαστεί. Και επειδή το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, κάποιες φορές η αγάπη φτάνει σε τόσο οριακές καταστάσεις, που συγχέεται με το μίσος.

Τα πρόσωπα γράφουν την ιστορία

Τα ζήσαμε στο παρελθόν. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι πάνω από κάθε πρόσωπο προέδρου, προπονητή ή παίκτη. Αλλά μη λησμονείτε, πως την ιστορία τη γράφουν άνθρωποι. Με αυτούς δένεσαι, γι’ αυτούς φωνάζεις και τους λες παικταράδες ή παρτάλια, ανάλογα με τις εμφανίσεις. Δεν έχει νόημα να συζητάμε αν το αυγό έκανε την κότα. Το ξεκάθαρο στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι πως έχει μάθει να αγαπά, να ζητά, να περιμένει εκείνους που θα την κάνουν πρώτη. Από τον Νεγρεπόντη και τον Τσάκναντι, ως τον Μπάγεβιτς και τον Μελισσανίδη, η ιστορία έχει κοινή διαδρομή.

Αυτή είναι ακόμα μια σημαντική διαφορά της ΑΕΚ από τις υπόλοιπες ομάδες. Βλέπεις εκεί πως παίκτες έρχονται και φεύγουν, ομάδες λειτουργούν ως τράνζιτ απλά για να διαφημιστεί η πραμάτεια που υπάρχει από τους ατζέντηδες, προσπαθούν απεγνωσμένα να βαφτίσουν ηγέτες και αρχηγούς κάποιους που δεν το έχει καν η φτιαξιά τους. Στην ΑΕΚ βρήκαν ένα αποκούμπι σε μια δύσκολη συγκυρία και προφανώς, αυτό έχει αξία ανεκτίμητη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X