Ο Βράνιες έκαψε μόνος του και τα... τελευταία του λάδια

Ο Βράνιες έκαψε μόνος του και τα... τελευταία του λάδια
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό, το επικείμενο «διαζύγιο» και την αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά και απολύτως απαραίτητα, διότι βαριέμαι αφόρητα τα «ναι αλλά δε λες αυτό, δε λες το άλλο…». Ο Όγκνιεν Βράνιες σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα μπορείς να βρεις στην αγορά στα 400-500 χιλιάρικα. Η αξία του είναι για περισσότερα.

Έχει ως βασικά αγωνιστικά του χαρακτηριστικά την ταχύτητα, το άλμα, το τάκλιν, το πάθος και την αποφασιστικότητα. Δεν «βλέπει» τον καλύτερο επιθετικό που μπορεί να έχει απέναντί του και όταν -ξαναλέω όταν- είναι ήρεμος από όλες τις απόψεις είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Και ναι είναι καλύτερος ή για να ακριβολογήσω πιο ποιοτικός από τον Μήτογλου, τον Τζαβέλλα και τον Σβάρνα.

Όμως…

Ο Βράνιες, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό δεσμό με τους οργανωμένους, είναι ένας πολύ ιδιότροπος ποδοσφαιριστής, με τεράστιες τάσεις αυτοκαταστροφής. Χρειάζεται απλά μία σπίθα για να του γυρίσει το μάτι και να γίνει ο πλέον προβληματικός παίκτης σε ένα σύνολο. Προσοχή: Δεν κατηγορώ τον Βράνιες για όλα τα κακά και στραβά (ειδικά) της περσινής σεζόν. Απλά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη έχει πάψει προ ετών να είναι σύμπτωση. Και όταν φτάνεις κάποια στιγμή στο απροχώρητο, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις για το καλό του club.

Θα μπορούσα κάλλιστα να κάτσω να αριθμήσω όσα έκανε τις προηγούμενες σεζόν. Δεν έχουν όμως σημασία αυτά, διότι πήρε συγχωροχάρτι. Ένα ακόμα από τα πάρα πολλά. Θα αναφερθώ σε γεγονότα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, τα οποία έχουν γραφτεί και δεν έχουν διαψευστεί από την ΑΕΚ. Τα έχω γράψει στη Live Sport και στον Δικέφαλο.

Καταρχάς έκανε επεισόδιο στα Σπάτα επί Γιαννίκη, όταν πήρε άδεια στις γιορτές ο Αραούχο. Πριν από δύο συγκεκριμένα παιχνίδια, όταν διαπίστωσε ότι δε θα ήταν στο αρχικό σχήμα επικαλέστηκε τραυματισμό παραμονή ή ακόμα και ανήμερα της ανακοίνωσης της αποστολής.

Όντας τιμωρημένος λόγω καρτών πήρε άδεια για να πάει στην πατρίδα του για… δουλειές και το βράδυ εμφανιζόταν σε πάρτι. Στα play off είχε τεθεί εκτός πάλι λόγω τραυματισμού -έτσι εμφανιζόταν στο ιατρικό δελτίο- χωρίς να έχει τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι λόγω του ότι δεν έπαιζε, ήταν αδιάφορος και η ομάδα αποφάσισε να τον θέσει εκτός συνέχειας.

Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο ματς της σεζόν, όπου ανήμερα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει άδεια. Και όλα αυτά με την ανοχή της διοίκησης.

Εδώ αξίζει να προσθέσω και μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια. Το επεισόδιο το οποίο επικαλούνται οι συμπατριώτες του δεν είναι το πρώτο στη Μπάνια Λούκα. Πριν από δύο χρόνια ο Βράνιες παράτησε την ΑΕΚ στα κρύα του λουτρού αμέσως μετά το ματς με τον ΟΦΗ, ενόψει play off.

Οι άνθρωποι που ήταν τότε στην ΑΕΚ έσπευσαν να τον καλύψουν, αλλά το ρεπορτάζ ήταν πέρα για πέρα απόλυτο σωστό και απλά τον «δικαιολόγησαν» σε κάποια κομμάτια. Έξι μέρες λοιπόν μετά την αποχώρησή του, πλάκωσε στο ξύλο μαζί με τον αδερφό του κάποιον που ήταν στο εμπορικό κέντρο με την κοπέλα του. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και η δίκη της υπόθεσης αυτής είχε οριστεί για τις 13 Σεπτέμβρη του 2021. Δηλαδή μία μέρα τον αγώνα με τον Ιωνικό στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν η υπόθεση πήρε αναβολή ή αν υπήρξε συμβιβασμός, όμως αποδεικνύεται ότι ο Βράνιες δεν άξιζε την ευκαιρία που πήρε. Διότι όταν πέρσι τέτοιο καιρό ο Μελισσανίδης τον είχε χαρακτηρίσει «καμένα λάδια», είναι αλήθεια πως δεν ήθελε να τον πάρει πίσω.

Πείστηκε όμως και ο Βράνιες του έδωσε το λόγο του πως δε θα δώσει κανένα δικαίωμα. Και έδωσε! Πάρα πολλά. Και ο Τζαβέλλας για παράδειγμα έμεινε εκτός για ένα σημαντικό διάστημα, αλλά δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα. Ο Βράνιες έβγαλε μόνος του τα μάτια του. Ή για να είμαι πιο απόλυτος έκαψε τα τελευταία του λάδια.

ΥΓ: Με ρώτησαν πολλοί στα social media αν θα είναι εύκολη υπόθεση το «διαζύγιο» με τον Βόσνιο. Όχι δε θα είναι. Διότι αν πάρουμε ως δεδομένη τη συμπεριφορά του στην Άντερλεχτ όταν επιχειρήθηκε το ίδιο, ή αυτή στην ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια και πριν την κατάκτηση του τίτλου που την κοπάνησε για να πάει στο Βέλγιο, μπορούμε να αντιληφθούμε πως αυτή η ιστορία θα έχει ψωμί… Συν ότι δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Ωστόσο όλα αυτά που συνέβησαν έδειξαν και κάτι άλλο. Εξίσου σημαντικό. Ότι η ΑΕΚ άλλαξε τροπάριο. Και δε θα αφήσει σε κανέναν να παίξει ή να κάνει ότι γουστάρει. Για μένα είναι μία ξεκάθαρη αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία του club που μέχρι πρόσφατα κουκούλωνε και έβαζε τα προβλήματα κάτω από το χαλί… Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X