Αν δεν της βγει ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ θα έχει πετύχει ελάχιστα

Αν δεν της βγει ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ θα έχει πετύχει ελάχιστα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τις πολλές αλλαγές στην ΑΕΚ, μα τη μία πιο σημαντική από όλες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αποφάσισε αυτό το καλοκαίρι να πάει σε πολλές και σημαντικές αλλαγές. Νέος προπονητής, νέος τεχνικός διευθυντής, νέος αθλητικός διευθυντής και αλλαγές στην καθημερινότητα του κλαμπ.

Η ουσία είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης αντιλήφθηκε ότι πολλά πράγματα δεν έγιναν σωστά και δεν υπήρχε απλά η… γκρίνια που τόνιζε με περίσσια ευκολία πέρυσι τέτοια εποχή σε εμάς στα Σπάτα. Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα που δεν αντιλήφθηκε το εσωτερικό της, «κάηκε» η περσινή χρονιά από δικά του σημαντικά λάθη και τώρα ο ίδιος αναγκάζεται να αλλάξει (σχεδόν) τα πάντα για να δει κάτι διαφορετικό.

Η ΑΕΚ «μπολιάστηκε» με προσωπικότητες, με ποδοσφαιρανθρώπους, με στελέχη που έχουν την εμπειρία και την γνώση. Ως προς αυτό το κομμάτι τα πήγε καλά ο Μελισσανίδης. Έβαλε… περισσότερο ποδόσφαιρο στην ομάδα, περισσότερη εμπειρία, περισσότερη εξειδίκευση. Με στόχο να δει η εξέδρα και ο ίδιος κάτι καλύτερο στο χορτάρι. Το είχε ανάγκη το κλαμπ.

Η ελπίδα της ΑΕΚ να βγει ο… ένας

Όμως για το τελικό αποτέλεσμα αρκεί να βγει η μία αλλαγή που έκανε, σε μεγάλο βαθμό. Ο προπονητής. Η ΑΕΚ είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο αγωνιστικά, που απλά τα βασικά να κάνει ο Ματίας Αλμέιδα, όπως πχ έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟ, θα έχει κάνει βήμα παραπάνω το κλαμπ στην βιτρίνα του στους αγώνες. Ο πήχης που καλείται ο προπονητής να περάσει είναι χαμηλός, διότι η ΑΕΚ βρίσκεται στον… πάτο. Εκτός Ευρώπης, με κακή εικόνα και αποδυτήρια που δεν είχαν αρχές και βάσεις, με ένα περιβάλλον «άρρωστο» που την έφθειρε καθημερινά.

Αν δεν της βγει ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ θα έχει πετύχει ελάχιστα

Κάπως έτσι ο Αλμέιδα καλείται να κάνει τα βασικά, για να δούμε κάτι καλύτερο από την ΑΕΚ τη νέα χρονιά. Και αυτό το «κάτι καλύτερο» να πάρει ώθηση από το νέο γήπεδο για να μειώσει την απόσταση που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και να ξεφύγει εκ νέου από τον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Για αυτό και ποντάρω ότι ο Αλμέιδα είναι το πιο σημαντικό να της βγει τώρα. Ο προπονητής. Να φτιάξει την κατάσταση στα αποδυτήρια, να δημιουργήσει ένα σύνολο με αρχές, βάσεις και χημεία, να καταφέρει να γλυκάνει τον κόσμο της ΑΕΚ που έχει πικραθεί. Το καλοκαίρι είναι κρίσιμο, σημαντικό για το κλαμπ και η μόνη ελπίδα που έχω είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο από επιλογές του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Του Αλμέιδα και του Κουχάρσκι δηλαδή.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά τώρα; Γιατί τώρα πρέπει όλος ο οργανισμός να στηρίξει την Νο1 επιλογή του κλαμπ, σε όλα τα επίπεδα. Ξεκάθαρη στήριξη, δίχως… ναι μεν, αλλά.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X