Η ΑΕΚ έστελνε μηνύματα πως ερχόταν, επίδειξη δύναμης στην Κρήτη (VIDEO)

Η ΑΕΚ έστελνε μηνύματα πως ερχόταν, επίδειξη δύναμης στην Κρήτη (VIDEO)

Η ΑΕΚ διέλυσε τον ΟΦΗ 4-1 στην Κρήτη με τα... δεύτερα και έδειξε πως ήταν έτοιμη να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη πορεία που έκανε η ΑΕΚ τη σεζόν 1976-77 μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είχαν κόστος την απώλεια του ελληνικού τίτλου. Αν και η ΑΕΚ διέθετε μακράν την καλύτερη ομάδα, τερμάτισε στην 4η θέση. Στους τρεις βαθμούς, βέβαια, από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, αλλά 4η.

Το πόσο παράξενο ήταν να τερματίζει 4η αυτή η ομάδα, φάνηκε και στο 4-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια. Η ΑΕΚ πήγε εκεί με μισή ομάδα (οι έμπειροι Χρηστίδης και Τόσκας, αλλά και οι νεαροί Ούτσικας, Βλαντής και Αλέκος Παπαδόπουλος είχαν αγωνιστεί έως τότε από λίγο ελάχιστα) αλλά ανάγκασε τους ντόπιους φιλάθλους να τη χειροκροτήσουν και τους ανταποκριτές των αθηναϊκών εφημερίδων να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να παίρνει το πρωτάθλημα.

Δύο γκολ του Θωμά Μαύρου στο 21΄και στο 28’ έβαλαν την ΑΕΚ σε θέση οδηγού. Ο ΟΦΗ μείωσε με κεφαλιά του Παμπουλή στο 35’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ επιβλήθηκε ολοκληρωτικά. Ο 20χρονος Γιώργος Βλαντής έκανε με σουτ το 1-3 στο 60’ και και το σκορ έκλεισε στο 84’  ο «παλιός» Λάζαρος Παπαδόπουλος που είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον συνεπώνυμό του ομογενή από τη Σοβιετική Ένωση Αλέκο Παπαδόπουλο που είχε παρουσιαστεί ως σημαντική μεταγραφή αλλά έπαιξε ελάχιστα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η συμμετοχή των Γιώργου Βλαντή και Φώτη Ούτσικα που προέρχονταν από τα τσικό της ΑΕΚ, αλλά και η ολιγόλεπτη παρουσία του Ανδρέα Ξένου που δεν έπαιξε σε άλλο αγώνα πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στο Αιγάλεω.

Ακόμα κι έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ εντυπωσίασε. Και λίγους μήνες αργότερα θα ξεκινούσε η σεζόν 1977-78 που θα κατέληγε με νταμπλ. Εκείνη την Κυριακή στο Ηράκλειο η ΑΕΚ έκανε μια μικρή επίδειξη από το ρεσιτάλ μπάλας που θα έδινε την επόμενη διετία.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Ιντζόγλου (76’ Ξένος) Ραβούσης, Τόσκας, Ούτσικας, Βλαντής, Τσάμης, Νικολούδης, Αλ. Παπαδόπουλος (61’ Λ. Παπαδόπουλος) Παπαϊωάννου, Μαύρος.

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X