Η επιλογή του προπονητή σημαντικότερη από όλες τις αποφάσεις που θα πάρει η ΑΕΚ

Η επιλογή του προπονητή σημαντικότερη από όλες τις αποφάσεις που θα πάρει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για τις επιλογές που εξετάζονται για την θέση του προπονητή και την σημαντικότητα της σωστής απόφασης

Ησυχία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, τουλάχιστον έτσι φαίνεται στους απέξω, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι της ομάδας τρέχουν να κλείσουν μία μία τις εκκρεμότητες, είτε αυτό αφορά το εξωαγωνιστικό, είτε το αγωνιστικό. Εκεί μπαίνει και το θέμα του προπονητή.

Η πιο σημαντική επιλογή

Η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν όπως πέρσι. Αυτή την φορά θα υπάρχουν παίκτες με συμβόλαια, όπως ο Φλιώνης και ο Πετρόπουλος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να μείνουν και 2-3 ξένοι από την φετινή σεζόν που έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, αν αναλογιστούμε ότι δεν θα χρειαστούν πάλι 12 νέοι παίκτες, αλλά θα υπάρχει ένας κορμός από 5-6 αθλητές. Εκεί έρχεται και η επιλογή του προπονητή. Η ΑΕΚ διάλεξε σωστά το προηγούμενο καλοκαίρι, σε έναν ανερχόμενο προπονητή που είχε δείξει έργο τα προηγούμενα χρόνια, ήταν έτοιμος για το επόμενο επίπεδο και παρόλες τις δυσκολίες, ανταποκρίθηκε. Δυστυχώς αυτό το αντιλήφθηκε και η ΤΣΣΚΑ και τον πήρε, όμως πιστοποιεί ότι ήταν μια εξαιρετική επιλογή του Μάκη Αγγελόπουλου.

Πλέον ο προπονητής που θα χτίσει την ΑΕΚ της επόμενης χρονιάς είναι η σημαντικότερη επιλογή που θα κάνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Καλοί οι παίκτες, αλλά αν δεν υπάρχει ο προπονητής που θα τους βάλει στους ρόλους που τους αντιστοιχούν, να τους δώσει να καταλάβουν τι θέλει από αυτούς και φυσικά να προσπαθήσει να τους βελτιώσει, δεν γίνεται δουλειά. Η φιλοσοφία και η τακτική κάθε προπονητή μπορεί να διαφέρει αλλά το στο τέλος πρέπει να υπάρχει μια ομάδα που να μπορεί να παίξει το μπάσκετ που θέλει και το σύνολο των στοιχείων των παικτών να βγάζουν ένα αποτέλεσμα καλύτερο από την ατομική ποιότητα του καθενός.

Ο Καντζούρης, ο Σεγκούρα και οι άλλοι

Ο Ηλίας Καντζούρης βρίσκεται δεδομένα στην λίστα της ΑΕΚ και βρίσκεται στο μυαλό του Μάκη Αγγελόπουλου, που οι τελευταίες επιλογές του ήταν Έλληνες προπονητές μετά τον Λούκα Μπάνκι. Αυτό είναι από την μία πολύ λογικό αφού ο Έλληνας τεχνικός σε 2 χρόνια που βρισκόταν στην ομάδα της Ρόδου, έκανε εξαιρετική δουλειά, με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν που έκανε την έκπληξη και τερμάτισε πίσω από τους 2 αιώνιους. Τον Καντζούρη κοιτάζει και το Περιστέρι, που έκανε και μεταγραφή προέδρου από τον Κολοσσό και γνωρίζει πολύ καλά τον Έλληνα κόουτς. Θεωρητικά αν η ΑΕΚ τον ήθελε και καιγόταν θα τον είχε κλείσει, κάτι που σημαίνει ότι έχει και άλλα πρόσωπα στο μυαλό της.

Ένα από αυτά είναι ο Κούρο Σεγκούρα που διαδέχτηκε τον Στέφανο Δέδα και ολοκλήρωσε την σεζόν με την Ένωση. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκτίμησαν πολύ την δουλειά και την σοβαρότητα του, ενώ του αναγνωρίζουν ότι πήρε μια ομάδα που δεν ήταν φτιαγμένη από εκείνον με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που έχει. Ο πρώτος του αγώνας ήταν απέναντι στον Κολοσσό του Ηλία Καντζούρη και συνολικά κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 9 αγώνες και είχε απολογισμό 5 νίκες και 4 ήττες, τις 2 από τον Προμηθέα που έφεραν τον αποκλεισμό, ενώ οι άλλες δύο ήταν από τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια και από τον ΠΑΟΚ σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Ο Ισπανός παραμένει στην συζήτηση για τον πάγκο της ΑΕΚ και δεν θα είναι καθόλου απίθανο να πάρει το χρίσμα, για να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι υπάρχει και 3ος υποψήφιος από την Ισπανία που ενδιαφέρει την ΑΕΚ αλλά είναι δύσκολη περίπτωση και το όνομα του δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, κοιτάζουν στην Ιβηρική που είναι μια χώρα πολύ γνωστή για την κυριαρχία της στο μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία και βέβαια για την Ισπανική σχολή. Υπάρχουν αρκετοί προπονητές που δουλεύουν στην ACB και θα μπορούσαν να κάνουν το επόμενο βήμα στο εξωτερικό, καθώς και σε επίπεδο προπονητών η Ισπανία βρίσκεται αρκετά ψηλά. Ήδη είδαμε φέτος ότι ο Προμηθέας ξεκίνησε την χρονιά με τον Λουίς Κασιμίρο, όπως και ο Ιωνικός βέβαια με τον Σεγκούρα. Η ΑΕΚ μοιάζει να περιμένει κάτι από την Ισπανία και μόλις βρει το κατάλληλο έδαφος θα κάνει διερευνητικές επαφές. Μιλάμε για προπονητή που αναμένεται να μείνει ελεύθερος σε λίγο καιρό εκτός αν η απόφαση της τωρινής ομάδας του, είναι να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν, οπότε η ΑΕΚ θα αποκλείσει την περίπτωση του. Το προφίλ του πάντως, μιλάει για έναν έμπειρο αλλά και φιλόδοξο τεχνικό, με μεγάλη εμπειρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και με σοβαρές δουλείες που τον κράτησαν στις ομάδες για αρκετά χρόνια.

Το σημαντικό είναι η ΑΕΚ όταν θα κάνει την επιλογή της να είναι σίγουρη ότι αυτόν θέλει και να τον έχει μελετήσει εξονυχιστικά για να ξέρει ότι ταιριάζει με την φιλοσοφία της ομάδας και τις ιδιαιτερότητες της. Σε όποια λύση και να πάει ο Μάκης Αγγελόπουλος, θα πρέπει να του προσφέρει ένα περιβάλλον, απαλλαγμένο από προβλήματα και χρόνο για να δείξει την δουλειά του και να κριθεί όπως πρέπει.

ΥΓ. Επειδή πολλοί θα ρωτήσετε για τα μπαν, αυτό που βγαίνει από την ΑΕΚ είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και μάλιστα έχουν προϋπολογίσει τα χρήματα που θα χρειαστούν ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα με την αδειοδότηση. Μένει λοιπόν να τα δούμε στην πράξη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X