Για να χάνουν από τη στροφή της Δεκελείας, πρέπει…

Για να χάνουν από τη στροφή της Δεκελείας, πρέπει…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ξεκαθαρίζει την κατάσταση για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο οργανόγραμμά της και πιθανότατα να κάνει κι άλλες. Καλώς τις κάνει, αυτό ζητούσαμε όλοι μετά το τέλος της αποτυχημένης αγωνιστικής περιόδου και προφανώς ευχόμαστε στους πάντες, κάθε επιτυχία. Ας εστιάσουμε όμως στις ποδοσφαιρικές αλλαγές, που δείχνουν και έναν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό του κλαμπ σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφικές του επιλογές.

Γιατί είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα πλήρως, ότι με τον Αλμέιδα η ΑΕΚ άνοιξε για τα καλά την αγορά της Λατινικής Αμερικής, με τον Κουχάρσκι άνοιξε την αγορά της Κεντρικής Ευρώπης και με την επικείμενη προσθήκη του Μπρούνο Άλβες, θα ανοίξει και την αγορά της Ιβηρικής.

Είναι κάτι που πραγματικά με κάνει να αισιοδοξώ για μια «στροφή» στην όλη σκέψη του κλαμπ όσον αφορά στα μεταγραφικά, σε συνδυασμό και με αυτό που έγραψε ο Βαγγέλης Αρναούτογλου σε σχέση με το ότι τα πρώτα δείγματα γραφής του Αργεντινού τεχνικού, δείχνουν ότι δεν θα δέχεται παίκτες για τους οποίους δεν θα είναι σύμφωνος ο ίδιος.

Δύο πολύ βασικά στοιχεία…

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ χρειάζεται δύο πολύ βασικά στοιχεία αυτό το καλοκαίρι για να μπορέσει να καλύψει και το χαμένο έδαφος σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Ποια είναι αυτά τα δύο βασικά στοιχεία; Η ταχύτητα και η ευστοχία. Κι όσο δύσκολο κι αν είναι, θα πρέπει να συνδυαστούν. Η ΑΕΚ θέλει αρκετές μεταγραφές σε επίπεδο ενδεκάδας, με «λίφτινγκ» στην άμυνα, δύο ή τρεις κινήσεις στα χαφ συν έναν γκολτζή. Χωρίς να υπολογίζουμε τι άλλες… εκπλήξεις μπορεί να προκύψουν με αποχωρήσεις που δεν περιμένουμε.

Αυτούς όλους τους «ενδεκαδάτους», αν μη τι άλλο, θα πρέπει ο Αλμέιδα να τους έχει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να πετύχει η ΑΕΚ αυτό που έκανε το καλοκαίρι του 2017, να έχει δηλαδή ο προπονητής το 90% της ομάδας της νέας σεζόν, μαζί του από την αρχή. Κι αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρχουν περιθώρια λανθασμένων επιλογών.

Κατανοώ ότι δεν θα είναι εύκολη άσκηση για την ΑΕΚ, αφού δεν υπάρχει και η ευρωπαϊκή προοπτική, άρα για να «ψηθούν» δυνατοί στόχοι και μάλιστα από νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να γίνουν και οικονομικές υπερβάσεις.

Αυτό όμως είναι το τίμημα της αποτυχίας της περασμένης σεζόν, που ακολούθησε άλλες τρεις αποτυχημένες νωρίτερα. Να πρέπει τώρα και να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να μην υπάρξει κωλυσιεργία και να υπάρξει ευστοχία στις επιλογές.

Ξεκάθαρος και αυτονόητος ο στόχος

Και κάτι ακόμα που θέλω να επισημάνω για να μην… μπερδεύεται κανείς. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ομολογώ ότι μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι, είτε τα υποστηρίζουν καλοί μου συνάδελφοι, είτε ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ κυρίως στα social. Ένα από αυτά είναι το ότι δεν πρέπει να ανεβάζουμε ψηλά τον πήχη των στόχων της ΑΕΚ και να μιλάμε για πρωτάθλημα!
Τώρα για παράδειγμα, έχουν εμφανιστεί κάπως… δειλά, ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι εντάξει ρε παιδί μου, δεν είναι και για να πολυλέμε ότι η ΑΕΚ θα πάει για πρωτάθλημα, επειδή έφερε νέο προπονητή, οι άλλοι έχουν από πέρυσι και άλλα τέτοια… χαριτωμένα.

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, η ΑΕΚ όπως σε κάθε ξεκίνημα ποδοσφαιρικής χρονιάς, θα στοχεύσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κι αν δεν τα καταφέρει στο τέλος, θα έχει αποτύχει. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι για όλους αυτονόητο, ειδικά από τη στιγμή που δεν μιλάμε για την ανίσχυρη ΑΕΚ του… Δημητρέλου, αλλά για την ισχυρή ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

Να προσαρμόσουμε και τη δική μας νοοτροπία σε αυτό που απαιτούμε από την ομάδα

Όπως αυτονόητη και επιτακτική είναι η αναγκαιότητα για να στοχεύσει η ΑΕΚ και να τα δώσει όλα για πρωτάθλημα και κύπελλο, μπαίνοντας στη γηπεδάρα της στη Νέα Φιλαδέλφεια για πρώτη χρονιά! Κι όπως και τη δεδομένα καυτή της έδρα, έτσι και την ΟΜΑΔΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) θα πρέπει να την τρέμουν οι αντίπαλοι από τη… στροφή της Δεκελείας.

Αυτό δεν λέγαμε όλοι μας τόσα χρόνια; Και τώρα που θα μπει η ΑΕΚ στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», τι θα λέμε; Πώς εντάξει δεν το εννοούσαμε και για να γίνει αμέσως; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας προσαρμόσουμε και τη δική μας νοοτροπία, άπαντες, στη νοοτροπία νικητή που απαιτούμε να έχει η ομάδα μας. Η ΑΕΚ εκ γενετής και βάσει της ιστορίας και του dna της, όταν είναι ισχυρή διοικητικά, στοχεύει στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Τελεία και παύλα.

Ή θα επιτρέψουμε στους αντιπάλους της, να τους περάσει έστω και ως σκέψη στο μυαλό τους, ότι θα μπορούν ο… ΟΦΗ, ο Βόλος και ο Παναιτωλικός, να έρχονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έρχονταν στο ΟΑΚΑ και να λένε… «εντάξει μωρέ, με την ΑΕΚ παίζουμε, πάμε να κερδίσουμε»;
Με δυνατή διοίκηση, ούσα οικονομικά ισχυρή, στο δικό της (επιτέλους) σπίτι και με έναν κόσμο δεδομένα να αποτελεί δίπλα της, το μεγαλύτερο και το πιο διαχρονικό της στήριγμα, θα καθόμαστε να… συζητάμε για τους στόχους της; Μην τρελαθούμε, μην αλλοιώνουμε την ιστορία, μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε…

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X