Το «φρένο» σε Λοντίγκιν, Σούντγκρεν, κάτι δείχνει για τον Αλμέιδα

Το «φρένο» σε Λοντίγκιν, Σούντγκρεν, κάτι δείχνει για τον Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την έλευση του Αλμέιδα, ενός προπονητή που δεν θα δεχθεί για το ρόστερ τίποτα με το οποίο δεν συμφωνεί.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν ζούσαμε σε μία από τις θερινές περιόδους της τετραετίας 2018-2022, η ΑΕΚ θα έχει ήδη προχωρήσει σε δύο-τρεις προσθήκες δίχως καν να είχε ενημερώσει ή να είχε ζητήσει την άποψη του εκάστοτε προπονητή της. Ή αν δεν το έπραττε στην αρχή, θα γινόταν σίγουρα στη συνέχεια και τα παραδείγματα είναι πολλά για να γυρίσουμε το κεφάλι από την άλλη πλευρά και να παριστάνουμε ότι δεν έχουν υπάρξει.

Το είχε υποστεί ο Μανόλο Χιμένεθ (Τραούστασον, Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Νταντσένκο κ.α.), το είχε βιώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης (Άλεφ, Γιαννιώτας), πρόσφατα ο Αργύρης Γιαννίκης (Φράνσον), δεν τη γλίτωσε πέρυσι ούτε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, καθώς όταν για παράδειγμα συμφώνησε να αναλάβει την προπονητική ηγεσία της ΑΕΚ, εκείνη είχε ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για να αποκτηθεί το «μαγικό δίδυμο» Τζαβέλλα – Βράνιες στο κέντρο της άμυνάς της. Γενικότερα έχουν υπάρξει πολλοί που είδαν πράγματα να γίνονται χωρίς να εγκρίνουν ή να έχουν το περιθώριο να διαφωνήσουν, παρουσιάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης κάτι διαφορετικό. Αυτό βέβαια ήταν και θέμα χαρακτήρα…

Με τον Ματίας Αλμέιδα, αυτό μοιάζει απίθανο να συμβεί. Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά πού να γραφτεί και να είναι πραγματικότητα ότι ο συγκεκριμένος προπονητής δεν θα δεχθεί προσθήκη στο ρόστερ της ΑΕΚ, ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν είναι σύμφωνος. Εξ ου άλλωστε και το πάγωμα των υποθέσεων Σούντγκρεν και Λοντίγκιν, τις οποίες η προηγούμενη κατάσταση στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας είχε προχωρήσει σημαντικά. Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζηγιοβάνη παρόλο που το θέμα δεν βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Είχαν υπάρξει συζητήσεις μαζί του όμως όλα έμειναν στάσιμα όταν ενεργοποιήθηκε η συμφωνία με τον Αργεντινό.

Το γεγονός επίσης ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ τα μάζεψε όλα γρήγορα-γρήγορα από την πατρίδα του και ήρθε να εγκατασταθεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα, περίπου ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, μαρτυρεί πολλά όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του αλλά και για την ξεκάθαρη βούληση του να μη συμβεί τίποτα δίχως εκείνος να το γνωρίζει και να συναινεί σε αυτό.

Από τη στιγμή που όλα όσα ήξερε μέχρι πρότινος ήρθαν ανάποδα καθώς απομακρύνθηκε ο άνθρωπος (Γιάννης Παπαδημητρίου) με τον οποίον συνομιλούσε καθημερινά και προσλήφθηκε ένας τεχνικός διευθυντής με πιο ισχυρό το βιογραφικό και προφανώς παρεμβατικότητα, θα ήταν αδύνατον να απουσιάζει από την πρώτη κιόλας μέρα της συνεργασίας μαζί του.

Αφεντικό στο ρόστερ και στα Σπάτα

Ο Αλμέιδα θέλει να τα ελέγχει όλα αφορούν στο ρόστερ. Πέραν των προσθηκών, στις οποίες δεν θα υπάρξει ούτε μία που να μην έχει τη σύμφωνη γνώμη του, θα είναι σημαιοφόρος και στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Είναι επιθυμία του να ξεκινήσει τη δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερους παίκτες παρόντες από αυτούς που δεν υπολογίζονται, αλλά έχουν συμβόλαια.

Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει ένας πολύ απαιτητικός μήνας συνεργασίας του ίδιου με τον Κουχάρσκι, στο διάστημα του οποίου δεν θα είναι ψέμα το να ισχυριστεί κάποιος ότι θα δοθεί σημαντική έμφαση στις αποχωρήσεις. Εξίσου μεγάλη με τις προσθήκες που πρέπει να οριστικοποιηθούν, ώστε η ομάδα να μεταβεί στην Ολλανδία με τουλάχιστον το 85-90% του ρόστερ διαμορφωμένο σύμφωνα με τα θέλω του προπονητή.

Ας θυμηθούμε εδώ ότι η μοναδική φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το καλοκαίρι του 2017 με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή και τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να βοηθά σημαντικά την ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι ήταν μέλος της Λας Πάλμας, συμβάλλοντας τότε στο να αποκτηθούν από την ισπανική ομάδα οι Αραούχο, Λιβάγια και Λόπες. Σημασία είχε ότι όταν ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε τη δουλειά στο Κίελτσε της Πολωνίας, η ΑΕΚ ήταν συμπληρωμένη κατά 90% και απέμεναν η προσθήκη του Αραούχο που όλοι ξέραμε ότι θα συντελεστεί στα τέλη του καλοκαιριού και εκείνη του Παναγιώτη Κονέ που ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Το πιο κομβικό σημείο της (αν)οικοδόμησης συνόλου που θα παρουσιαστεί αρτιότερο και πιο ανταγωνιστικό, είναι η συνεργασία των καινούργιων μελών. Αν υπάρξει και αθλητικός διευθυντής θα μιλάμε για τρεις εντελώς διαφορετικές κουλτούρες και προσωπικότητες οι οποίοι δεν θα έχουν συνεργαστεί ξανά μεταξύ τους αλλά ούτε και στον ίδιο ευρωπαϊκό χώρο.

Το πάντρεμα αυτών των επιλογών και η αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερων διαφωνιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις όσον αφορά ποδοσφαιριστές προς μεταγραφή, θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Όσο για το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, εκεί πλέον ο Αλμέιδα θα είναι το απόλυτο αφεντικό, δυσπρόσιτος και μακριά από ίντριγκες και παρατρεχάμενους. Ετούτη δε, να ξέρετε ότι ίσως είναι και η πιο σημαντική αλλαγή ώστε να δουλέψει ξανά η ΑΕΚ συγκεντρωμένα και σε ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X