Η βαθύτερη πτυχή της επιλογής Κουχάρσκι προμηνύει θερμό καλοκαίρι για την ΑΕΚ

Η βαθύτερη πτυχή της επιλογής Κουχάρσκι προμηνύει θερμό καλοκαίρι για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου βλέπει πίσω από την κουρτίνα της ενεργοποίησης του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλλαγές περιμέναμε, απαιτήσαμε, φωνάξαμε γι’ αυτές. Αλλαγές βλέπουμε και μάλιστα πολυεπίπεδα. Δίχως ακόμα να έχει ολοκληρωθεί το παζλ του νέου οργανογράμματος και με πολύ σοβαρή την πιθανότητα να υπάρξει νέος αθλητικός διευθυντής, ανώτερος δηλαδή όλων όσοι έχουν έως σήμερα προσληφθεί σε πολύ καίρια πόστα. Ο άνθρωπος πάνω από τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή.

Αν και η διαδικασία έγινε κάπως ανάποδα, δηλαδή ο προπονητής προηγήθηκε του τεχνικού διευθυντή ενώ είθισται ο δεύτερος να επιλέγεται ως εκείνος που θα ψάξει και θα βρει τον επόμενο τεχνικό, η εξήγηση γι’ αυτό έχει δοθεί: η ΑΕΚ ήθελε προπονητή από νωρίς, ώστε να έχει μπροστά του άπλετο χρόνο για να διαχωρίσει την ήρα από σιτάρι και να ερμηνεύσει σωστά το αγωνιστικό μπάχαλο. Επίσης, είναι καλό που (επιτέλους) πράγματα γίνονται, παρά το να συνεχιζόταν η ραστώνη του περασμένου Γενάρη.

Για ασφαλή συμπεράσματα δεν είναι απλώς νωρίς. Είναι πλέον παντελώς άκυρο να πούμε οτιδήποτε, είτε ως καλό, είτε ως ανησυχητικό. Διότι ξέχωρα από την προσωπική άποψη που κάποιος μπορεί (και δικαιούται) να διαμορφώσει αντλώντας πληροφορίες από το ταξίδι του στο διαδίκτυο και σκαλίζοντας τον πρότερο βίο του Αλμέιδα και του Κουχάρσκι, σημασία έχει το ταίριασμα αυτών, το πάντρεμα των ισχυρών προσωπικοτήτων τους και η εύρεση της απαιτούμενης χημείας. Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και ποιος θα είναι ο επόμενος αθλητικός διευθυντής.

Σκεφτείτε ότι σήμερα, ο Αλμέιδα και ο Κουχάρσκι θα έχουν την πρώτη επαφή τους. Με έναν τόνο δουλειάς μπροστά τους διότι αυτές τις ώρες επί της ουσίας ξεκινά η σοβαρή συζήτηση για το ρόστερ. Όσα ο προπονητής είχε κατά νου, τα είχε μοιραστεί με τον Κονέ και τον Παπαδημητρίου. Τώρα πρέπει να τα αναλύσει σε ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο από την πλευρά του δεν έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα για την ΑΕΚ και τους παίκτες της. Τώρα θα αρχίσει και εκείνος να τη διαμορφώνει.

Αυτό που μπορώ να καταθέσω με σιγουριά για τον Κουχάρσκι…

…και το οποίο δεν αμφισβητείται, αφορά στα έως σήμερα πεπραγμένα του στο ποδόσφαιρο και τη φιλοσοφία που εξυφαίνεται γύρω από αυτά. Είναι ένας παράγοντας που έχει μάθει να πουλάει πολύ καλά, να δημιουργεί υπεραξίες και να φέρνει έσοδα στο club με το οποίο κατά κύριο λόγο συνεργάστηκε.

Έχει διδαχθεί και δοκιμαστεί στο να είναι λειτουργικός και αποτελεσματικός -ασχέτως με το ότι το φινάλε της σχέσης δεν ήταν καλό- σε σύλλογο που επί της ουσίας είχε μηδενικό μπάτζετ -η Λέγκια εν προκειμένω- στηρίζοντας την αγωνιστική ύπαρξή του μέσα από πωλήσεις που προκαλούσαν τα έσοδα κι ενώ οι επόμενες προσθήκες ήταν ξανά χαμηλού οικονομικού μεγέθους, ώστε να φέρουν ακόμα περισσότερο χρήμα στο μέλλον. Ξανά μέσα από πωλήσεις.

Ο Κουχάρσκι πέτυχε σε αυτό. Επί των ημερών του πήραν μεταγραφή πολλοί παίκτες της πρώην ομάδας του και τον ευγνωμονούν γι’ αυτό. Βρήκαν πολύ καλύτερα συμβόλαια και στη συνέχεια,καθώς έκαναν κι άλλες μεταγραφές. Το ίδιο ικανοποιημένη επ’ αυτού ήταν και η Λέγκια, είδε ζεστό χρήμα να εμφανίζεται στους λογαριασμούς της μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Εδώ βέβαια ο Κουχάρσκι, θα έχει να διαχειριστεί μια διαφορετική κατάσταση. Θα πρέπει και να δημιουργήσει για την ομάδα, να φτιάξει σύνολο που θα επιχειρήσει να κάνει πρωταθλητισμό. Θα έχει επίσης μεγαλύτερο μπάτζετ να διαχειριστεί, εκτός αν υπάρξει διαχωρισμός ρόλων με τον επόμενο αθλητικό διευθυντή και ο ίδιος περιοριστεί μόνο στις πωλήσεις. Θα το δούμε αυτό μπροστά μας.

Ένα είναι το βέβαιο! Η ΑΕΚ έχει για πρώτη φορά στο οργανόγραμμά της έναν άνθρωπο που ξέρει να πουλάει. Δεν το είχε σχεδόν ποτέ, με εξαίρεση τη μικρή περίοδο παρουσίας του Ίλια Ίβιτς στον αντίστοιχο ρόλο. Οπότε εκπλήξεις αναμένονται, ακόμα και βαθιά μέσα στο καλοκαίρι. Μην σας φανεί για παράδειγμα περίεργο το να ψάξει ο Κουχάρσκι πρόταση για τον Μάνταλο, τώρα που ο θόρυβος σ’ αυτή την υπόθεση, έχει καταλαγιάσει. Σίγουρο το θεωρώ για τον Σιμάνσκι και προσπάθεια περήφανης πώλησης θα γίνει για τον Γκαρσία.

Όλα είναι ανοιχτά και σίγουρα με περισσότερο ενδιαφέρον από όσα μέχρι πρότινος ζούσαμε στην καθημερινότητα της ομάδας…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X