Καθησυχαστικός ο Μαγιορκίνης: «Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι κάτι που θα απασχολήσει τον μέσο άνθρωπο» (VIDEO)

Καθησυχαστικός ο Μαγιορκίνης: «Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι κάτι που θα απασχολήσει τον μέσο άνθρωπο» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ευλογιά των πιθήκων, την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά και την απόφαση για την άρση της χρήσης μάσκας στα σχολεία μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την ηπατίτιδα στα παιδιά και τα νέα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα, ο Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «φαίνεται πως δεν υπάρχει ανησυχία, παρατηρείται ύφεση και στην Βρετανία. Είναι καλά τα παιδιά, αυτά τα δύο νέα κρούσματα».

«Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι κάτι που θα απασχολήσει τον μέσο άνθρωπο»

Για την ευλογιά των πιθήκων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως «δεν είναι κάτι που προς το παρόν θα απασχολήσει τον μέσο άνθρωπο. Είναι κάτι που μεταδίδεται σχετικά δύσκολα. Μπορεί να κυκλοφορούσε 1-2 χρόνια στην Ευρώπη, αλλά λόγω και της πανδημίας, ίσως κάποιοι ασθενείς δεν είχαν εξεταστεί σωστά στα εξωτερικά ιατρεία και τώρα αναζητούμε τα ίχνη, πως πέρασε η νόσος στην Ευρώπη».

«Αυτοϊάται, έχει χαμηλή θνητότητα και δεν μεταδίδεται όπως ο κορονοϊός, δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα», συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την απόφαση για την άρση της χρήσης μάσκας στα σχολεία, αλλά την διατήρηση της στην διάρκεια των εξετάσεων, ο επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ είπε πως το μέτρο διατήρησης της μάσκας για τις εξετάσεις των παιδιών, «ελήφθη για να μην υπάρχει αναστάτωση για τα παιδιά, που περνούν μια από τις πιο δύσκολες φάσεις με τις εξετάσεις τους, αυτό είναι το νόημα της διατήρησης της μάσκας στην τάξη»


«Για τον κορονοϊό, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει «επικαιροποιημένη» δόση εμβολίου, που να αντιμετωπίζει και τις παραλλαγές, οπότε αυτό που τώρα συζητάμε με ορίζοντα μέχρι τον χειμώνα είναι κάποια «ενισχυτική» δόση εμβολίου, σε μικρότερη ομάδα πληθυσμού από ότι μέχρι τώρα, ηλικίας άνω των 65 ετών», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ευλογιά των πιθήκων: Διαγνωστικά τεστ προαναγγέλλει εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Στην ευλογιά των πιθήκων αλλά και την αγνώστου προέλευσης οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ μιλώντας στην ΕΡΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός και αποκάλυψε πως άμεσα θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Όπως είπε, «προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης».

«Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματαόπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους», σημείωσε ο Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X