Η πολλή «δικαιοσύνη» έφαγε την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια

Η πολλή «δικαιοσύνη» έφαγε την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα πρώτα συμπεράσματα του Αργεντινού τεχνικού από τον αγώνα της ΑΕΚ στην Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θέλει και ιδιαίτερη σπουδή για να καταλάβεις ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα ξεχώρισε τον Νορντίν Άμραμπατ στον αγώνα της Τούμπας. Ο ίδιος ο Αργεντινός έχει βασίσει την προπονητική φιλοσοφία του σε λέξεις όπως η προσπάθεια, η επιμονή, η πίεση και το πάθος. Βλέποντας τον Μαροκινό να παίρνει τη μπάλα από τον Χατζισαφί και να συνεχίζει την επίθεση, όταν ο Ιρανός σταμάτησε να τρέχει για να κάνει fair play, είμαι βέβαιος ότι ο «pelado» θα αναφώνησε «εδώ είμαστε».

Βέβαια θα το σκέφτηκε σε ένα σωρό ακόμα φάσεις που ο Νορντίν φερόταν ηγετικά, αν θέλουμε να μιλάμε και για τέτοιους σε νοοτροπία εντός της ομάδας. Διότι άλλοι που φέρουν αυτή την ταμπέλα, όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος, όταν αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ σου δίνουν την εντύπωση ότι σαν να έχουν αποδεχθεί πως στο τέλος θα χάσουν. Ή τέλος πάντων, ότι δεν πρόκειται να νικήσουν.

Χρησιμοποιώ τον Άμραμπατ ως παράδειγμα παρά το γεγονός ότι με την προ εβδομάδων δήλωσή του, έβγαλε τον εαυτό του εκτός ΑΕΚ, ακριβώς επειδή η νοοτροπία του είναι πολύ πιο εντός της Ένωσης από ότι για παράδειγμα αυτή του παραχαϊδεμένου Βράνιες που εξωθεί τον προπονητή στην απόφαση να τον πετάξει έξω από την αποστολή, σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Ο Μαροκινός, εν μέσω των δυσκολιών του ραμαζανίου και γνωρίζοντας ότι έχει ενοχλήσει την ομάδα με εκείνη τη δημόσια τοποθέτησή του, παραμένει τύπος και υπογραμμός, δουλευταράς και «ψυχάρα», με τα καλά και τα άσχημά του. Γι αυτό και τιμώ τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο που έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Άλλο πράγμα ο επαγγελματισμός από μία μεταγραφική επιθυμία. Και ο Μαροκινός έχει τέτοιο χαρακτήρα στη δουλειά και στην επιμονή, που ελάχιστοι ακόμα μεταξύ των τωρινών συμπαικτών του έχουν καταφέρει να συλλάβουν στις έως σήμερα καριέρες τους.

Λάθη ποδοσφαιρικά ασφαλώς και κάνει, γίνεται πολλές φορές φλύαρος και υπερβολικός, όμως ας συνυπολογίσουμε κι άλλους παράγοντες: το περιβάλλον, τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, τον τρόπο χρησιμοποίησής του σε ρόλους που δεν είναι ταιριαστοί με εκείνον.

Είναι μια ευτυχής συγκυρία το να έχει ήδη η ΑΕΚ προπονητή

Το τι ακριβώς πρεσβεύει ο Αλμέιδα στους πάγκους και κατά πόσο αυτή η διαφορετικότητα του χαρακτήρα του σε σχέση με όλους τους προηγούμενους θα βοηθήσει την ΑΕΚ να εξέλθει από το μαύρο αγωνιστικό τούνελ που έχει περιέλθει την τελευταία τετραετία, είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να το διαπιστώσουμε. Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις προσθήκες που θα γίνουν και πόσο ταιριαστές αυτές θα είναι στην αλλαγή νοοτροπίας που επιβάλλεται να… επιβάλλει! Περισσότερο όμως από τις απαραίτητες και μη διαπραγματεύσιμες πλέον «απαλλαγές».

Είναι λοιπόν δεδομένα καλό για την ομάδα να την παρακολουθεί ο νέος προπονητής της εκ του σύνεγγυς και να έχει διαθέσιμο όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να κρίνει σωστά αλλά πάνω από όλα εύστοχα όσους παίζουν σε αυτήν. Ναι, να υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά κάποιοι ήδη έχουν κριθεί και δεν χωράει άλλο αγωνιστικό «δικαστήριο» για να εξιλεωθούν ή που θα τους απαλλάξει των ποδοσφαιρικών κατηγοριών.

Το θέμα της ελαχιστοποίησης των λαθών στις επιλογές των παικτών που πρέπει να απαλλάξουν την ΑΕΚ από την παρουσία τους, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία του Αργεντινού. Για να προχωρήσεις σε κάτι νέο, πρέπει να «καθαρίσεις» από το παλιό και αποτυχημένο. Κι επειδή έχω την εντύπωση ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερες αλλαγές από 3-4 προσθήκες, περιμένω με ανυπομονησία να διαπιστώσω την τελική έκθεση του Αργεντινού για το ρόστερ.

Σπανίως οι δουλειές που «στήνονται» πάνω στα χαλάσματα των προηγούμενων, φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο προπονητής θα είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις, όμως δύσκολα μπορώ να αποδεχθώ ότι κάποιοι περνούν από εξετάσεις τώρα που ανέλαβε, όταν έχουν κατ’ εξακολούθηση αποτύχει σε αυτές. Είμαι της άποψης ότι ο Αλμέιδα θα πρέπει να είναι «σαρωτικός», όμως αυτό θα το κρίνει ο ίδιος. Και επίσης από αυτό, ο ίδιος θα κριθεί…

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X